חד"ש, תע"ל ובל"ד חתמו הלילה (בין רביעי לחמישי) על הסכם סופי לריצה משותפת בבחירות הקרובות - ללא רע"מ, שצפויה לרוץ בנפרד מהרשימה הערבית המשותפת.
סלע המחלוקת בין רע"מ למפלגות האחרות היה קשריה עם הליכוד וראש הממשלה בנימין נתניהו. בשבוע שעבר אמרו ברע"מ כי מחלוקת נוספת נוגעת לדת, וטענו כי "המרכיבים האחרים של הרשימה המשותפת סירבו להתחייב שלא להצביע על חוקים הסותרים את אמונות החברה השמרנית שלנו, ובהן תמיכה בהומוסקסואליות".
ברע"מ אמרו גם כי "ניסינו להתגבר על מכשולים למען האחדות והודענו שאנחנו מסכימים לראות בנתניהו קו אדום כדי שהמשותפת תהיה כוח עצמאי ומשפיע. עם זאת, מרכיבי המשותפת לא היו מוכנים לדבר על אלטרנטיבות והשפעה פוליטית, והתעקשו בסירובם להתחייב שלא להצביע על חוקים הסותרים את אמונות החברה שלנו". הם התחייבו אז להעלות את הנושא בפני מועצת השורא.
גורמים פוליטיים במגזר הערבי אמרו בשבוע שעבר כי המחלוקת בין המפלגות נוגעת גם לשיבוץ המקומות ברשימה. ח"כ לשעבר ג'מאל זחאלקה, לשעבר מנהיג בל"ד, מתח ביקורת על התנהלות רע"מ ואמר: "רע"מ החליטה להתפצל מהמשותפת עקב סכסוך פוליטי, מכיוון שמנסור עבאס סירב להתחייב לכבד את החלטות של המשותפת, כדי שיישאר 'חופשי' לסכם עסקאות מזויפות עם הממשלה הסותרות את עקרונות המשותפת".
יוסף מקלדה, הבעלים והמייסד של מכון הסקרים סטאטנט, העריך שלשום באולפן ynet כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הצליח - בעצם ההתקרבות שלו לחברה הערבית - "להרדים" את הציבור. לדבריו, שיעור ההצבעה הצפוי ירד מ-65% ל-56% - נתון שמשמעו ש-100 אלף ערבים לא יצביעו בבחירות הקרובות.
מקלדה העריך כי נתניהו, שבבחירות האחרונות קיבל כשליש מנדט מהציבור הערבי, יקבל ממנו כעת 2.7 מנדטים במקרה שהרשימה המשותפת תרוץ יחד. זאת, לדבריו, הודות ל"עבודה סיזיפית של הליכוד שמדבר ללב של האנשים - ומצליח". מקלדה העריך גם שאם רע"מ תתפצל מהרשימה המשותפת - כפי שאכן קרה הלילה - חצי מהכוח של נתניהו במגזר הערבי ילך אליה. למרות זאת, הוא אמר שאין ודאות שרע"מ תעבור את אחוז החסימה.
"כרגע יש כל מיני תסריטים. בחלק רע"מ מקבלת שלושה מנדטים ובחלק חמישה מנדטים. אם מאזן גנאים (לשעבר ראש העיר סכנין - א"ש) יצטרף לרע"מ, וגם ראש העיר נצרת עלי סלאם שאנו יודעים שכבר הודיע על תמיכה, זה הולך לכיוון של חמישה מנדטים", הסביר.