לאחר ההסכמים עם איחוד האמירויות ובחריין, משרד החוץ יכריז בימים הקרובים על פתיחת שתי נציגויות זמניות, שגרירות באבו דאבי וקונסוליה כללית בדובאי, לפני שיוקמו נציגויות קבע. הן יצטרפו לשגרירות הזמנית במנאמה, בירת בחריין, שהחלה לפעול בתקופה האחרונה.
ההכרזה תגיע לאחר שבשבועות האחרונים צוותים ישראלים ביקרו בשתי המדינות במטרה לחפש נכסים פוטנציאליים להקמת הנציגויות. משרד החוץ לא מתכוון לרכוש שגרירויות במדינות אלה, אלא לשכור משרדים שישמשו לצורך זה.
הדיפלומט איתן נאה, שהיה בעבר שגריר ישראל בטורקיה, מונה על ידי משרד החוץ לממונה הזמני על השגרירות באבו דאבי, ויגיע לשם בשבוע הבא. הוא גורש מטורקיה על ידי הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן לפני שנתיים וחצי במחאה על הרג פלסטינים במהלך עימותים ברצועת עזה, ומאז נותר ללא תפקיד.
התכנון הוא להקים באבו דאבי את אחת השגרירויות הישראליות הגדולות בעולם, שבנוסף למשרד החוץ תכלול גם משרדי ממשלה נוספים. משרד החוץ פנה למשרדי הממשלה והציע למי שרוצה לשלוח נציג מטעמו.
לקונסוליה בדובאי מונה לממונה זמני דיפלומט אחר שכבר נמצא שם. הנציגים באיחוד האמירויות יטפלו בהקמת השגרירות והקונסוליה הכללית, וגם יעניקו סיוע לחברות ישראליות ולאזרחים ישראלים, ויטפלו בהנפקת אשרות. בעוד כשבועיים צפויה להיפתח מחדש גם הנציגות הישראלית ברבאט, בירת מרוקו, שתפעל כמשרד קישור דיפלומטי, לאחר חידוש היחסים בין שתי המדינות לפני כחודש.
ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להשיק את הנציגויות באופן רשמי במהלך ביקורו באיחוד האמירויות ובבחריין, שמתוכנן להתקיים בשבועות הקרובים. הביקור נדחה כבר פעמיים, ויתקיים ככל הנראה עד סוף החודש הבא.
גם בחריין ואיחוד האמירויות מתכוונות לפתוח שגרירויות בישראל. עבור בחריין זה לא טריוויאלי כלל - בעוד לישראל יש 103 נציגויות בחו"ל, לבחריינים יש רק כ-40.
בישראל מעריכים כי בקרוב מדינות נוספות יכריזו על כינון יחסים דיפלומטיים עמה. בין השמות שמוזכרים נמצאות עומאן שבמפרץ הפרסי, ואפילו סעודיה. כמו כן, מתקיימים מגעים עם מדינות מוסלמיות באפריקה ובאסיה לגבי יצירת קשרים הדדיים, ובהן ניז'ר, מאלי, ג'יבוטי, מאוריטניה ואיי קומורו שבאפריקה. גם אינדונזיה, פקיסטן, ברוניי, בנגלדש והאיים המלדיביים הוזכרו.