משפחת קצין המודיעין שהואשם בעבירות ביטחוניות ומת בכלא הצבאי בנסיבות שטרם התבררו, פרסמה הערב (יום א') בפייסבוק מכתב שכתבה אמו של הקצין לבנה, בתקופת מעצרו. "אנו שרויים באפלה והמומים מהסיטואציה. אנו מקווים שישחררו אותך כמה שיותר מהר ותשוב אלינו לארוחת השניצלים", כתבה האם במכתב ששלחה לבנה בימים הראשונים שלאחר מעצרו. בימים הקרובים יכריע נשיא בית הדין הצבאי לערעורים שבקריה, אלוף דורון פייליס, אם להיעתר לבקשת ynet לפרסם את האישומים שיוחסו לקצין.
"אנחנו מחזקים אותך ומקווים שתצא מהמצב בצורה טובה ויבינו שטעו לגביך. אנחנו ועו"ד נבהיר למי שמטיל ספק שאתה בן טוב וחייל מעולה ולא סתם קיבלת תעודות הצטיינות והמפקדים החמיאו לנו על הבן המוצלח שאתה והמזל שנפל בחלקם שאתה משרת אצלם. אם נצטרך, נביא אותם להעיד בעדך", הוסיפה האם במכתבה. "דואגת לך ומקווה שאתה מחזיק מעמד. מבקשת שתהיה חזק".
מנתיחת גופתו של הקצין עלתה הערכה שתרופות שנטל עשויות היו להביא למותו. בדמו של הקצין נמצאו תרופות אנטי-פסיכוטיות ותרופות נוגדות דיכאון, אך השאלה שנותרה פתוחה היא הכמות שנמצאה. תוצאות הנתיחה הגיעו יותר משלושה שבועות אחרי שהוא נמצא מת בתאו, וכעשרה ימים אחרי שהפרשה נחשפה ב-ynet.
בנתיחה נבדקה גם אפשרות לחבלות או לפציעות על גופו של הקצין, ומשלא נמצאו - עברה הבדיקה לתהליך טוקסיקולוגיה של בדיקת רעלים ותרופות בדמו של החייל. מדובר בתהליך ממושך ובמהלכו נבדקים מספר רב של חומרים בדם. תוצאות הנתיחה הועברו לפרקליטות הצבאית, ונבדקות אפשרויות לחומרים נוספים שעשויים היו להביא למותו של הקצין.
צה"ל מסר כי אין מניעה ביטחונית לפרסם את שמו ותמונתו של קצין המודיעין, והפרטים נאסרו לפרסום לבקשת המשפחה. במשפחה הגיבו בזעם וטענו כי "ההודעה מנוגדת לסיכומים עם הפרקליטות". עיקר הטיעון של המשפחה לא לפרסם את השם והתמונה הוא הומניטרי. "דובר צה"ל שכח שאנחנו לא בשנות ה-80 וכמו שאי אפשר להעלים אף אדם כך אי אפשר לתדרך עיתונאים ולפרסם הודעות בלתי אחראיות", אמרו. "הסיכונים הביטחוניים שבפרסום עדיין לא נבחנו על-ידי אגף המבצעים".
גורמים צבאיים אמרו כי קצין המודיעין, שתמונתו ושמו נחשפו והופצו באתרים שונים ברשת, היה עצור בבסיסי כליאה צבאיים. הם הדגישו כי "אין מדובר באסיר X", וציינו כי נכלא בשמו, עמד בקשר עם סגל הכליאה והיה בסביבת כלואים אחרים. הקצין שהה בתא עם כלואים נוספים ולא בתנאי בידוד.
לפי אותם גורמים צבאיים, במהלך שהותו בכלא זכה הקצין לזכויות כנדרש. ככל כלוא, הוא קיבל באופן שוטף טיפול רפואי וליווי של גורמי בריאות הנפש. בני משפחתו ביקרו אותו בבסיס הכליאה והיו עמו בקשר שוטף. בנוסף, הקצין עמד בקשר עם שתיים מידידותיו, וגורמים מאגף המודיעין ביקרו אותו כמה פעמים.
החקירה העלתה כי הקצין היה מודע לפוטנציאל הנזק לביטחון המדינה כתוצאה ממעשיו, ואף ניסה להסתיר אותם. הגורמים הצבאיים אמרו כי מטבע הדברים נסיבות ביצוע העבירות אינן מותרות לפרסום מטעמים ביטחוניים. בצה"ל אמרו כי מותו של הקצין נבחן בחקירה ייעודית של היחידה לחקירות פנים (היחק"פ) באגף כוח אדם. היחק"פ היא המקבילה הצבאית למח"ש. היא פועלת באופן עצמאי ובראשה עומד משרת מילואים בכיר.