ישראל נכנסה הערב (ו') לסגר לילי נוסף במסגרת ניסיון הממשלה למנוע התקהלויות והדבקות המוניות במהלך חג הפורים, אך ישראלים רבים עוקפים את ההגבלות הללו בצורה פשוטה למדי – והקדימו את החגיגות או את הנסיעה לארוחה המשפחתית.
במסגרת ההגבלות הליליות, נזכיר, מ-20:30 עד 05:00 אסור לצאת מהבית למרחק של יותר מאלף מטר ואסור לשהות בבתי אחרים. מסיבות פורים וחגיגות המוניות אחרות אסורות בכל שעות היום, אך הללו נראו לא מעט בימים האחרונים – וגם הבוקר אלפים חגגו בתל אביב, רבים מהם ללא מסכות ולא שמירה על ריחוק חברתי.
באופן דומה רבים הקדימו את הארוחות המשפחתיות, למרות שבממשלה קראו לקיים אותן רק במתכונת גרעינית. אילן (71) מראשון לציון, שחשש לתת את שמו המלא, סיפר ל-ynet כיצד הוא ובני משפחתו בכל זאת ייפגשו. "פשוט החלטנו להזיז את הכול קדימה, או יותר נכון למוקדם יותר. בדרך כלל אנחנו נפגשים סביב השבע בערב ואוכלים, היום בגלל הסגר סעודת השבת המשפחתית הוקדמה לחמש וחצי, ככה כולנו נוכל לאכול ולשמוח והילדים והנכדים יספיקו לשוב חזרה לביתם מבלי להפר את החוק. מי יודע? אולי נהפוך את השעה הזו למסורת החדשה".
אילן ואשתו רותי, סיפרו כי שניהם מחוסנים וכך גם הבנים והבנות שלהם ובני ובנות זוגן. "מי שבגיל המותר כבר התחסן", מספר אילן. "רק הילדים הצעירים לא התחסנו, אבל אנחנו שומרים מהם מעט מרחק בכדי לא להידבק בטעות. אני מקווה שגם הם יוכלו להתחסן במהרה ומארוחות שבת לא יהיו מטלה כה קשה לוגיסטית כאשר נצא מהמשבר".
בעוד במשפחתו של אילן מקדימים את הארוחה בשעה, תמי (35) בעלה ושלושת ילדיה עשו צעד קיצוני יותר והחליטו לבלות את כל סוף השבוע אצל בני משפחתו של בעלה בצפון הארץ. "היינו כבר הרבה זמן בבית ברמת השרון בסגר האחרון ובעלי עובד מהבית ככה שהוא היה חייב לצאת. ברגע שהתחילו לדבר על סגר לילי בשבוע האחרון החלטנו שאנחנו צריכים שינוי. יצאנו מהמרכז אתמול בסביבות השעה שלוש והגענו לגיסי וגיסתי לסוף שבוע ארוך. כולנו פה כבר מחוסנים, חלקנו אחרי החיסון הראשון וחלק אחרי השני".
לדברי תמי, היא מבינה מדוע הוטל הסגר. "בסופו של דבר המטרה היא למנוע מסיבות פורים מחתרתיות, אני יכולה להבטיח לך שעם שלושה ילדים, אין סיכוי שאני בכלל חושבת על לצאת למסיבה לאחר שהם הולכים לישון. אנחנו אם ככה לא מפרים את הסגר, מטיילים ביום ונחים עם המשפחה בערב ובלילה".