אחרי 12 שנים, חודשיים ושבועיים יעזוב היום (ראשון) בנימין נתניהו את לשכת ראש הממשלה בירושלים. מי שיחליף אותו בתפקיד הוא נפתלי בנט, שצפוי להשביע את הממשלה החדשה, שאותה הקים יחד עם יאיר לפיד - אשר יחליף אותו בתפקיד ראש הממשלה במחצית השנייה של הקדנציה. בממשלה החדשה יכהנו 27 שרים, למרות ההבטחה של לפיד להגביל את מספר השרים ל-18.
רק שר אחד משרי ממשלת בנט-לפיד שיושבעו כיהן בממשלה שנתניהו לא עמד בראשה. מדובר בשר האוצר המיועד, אביגדור ליברמן, שתפקידו הראשון בממשלה עוד היה בזמן כהונתו של אריאל שרון. הכירו את שרי הממשלה ה-36 של מדינת ישראל:
בנט היה במהלך שירותו הצבאי בסיירת מטכ"ל ובמגלן. בשנת 1999 הוא הקים עם שותפים את חברת ההיי-טק "סאיוטה", העוסקת באבטחת מידע. החברה נמכרה ב-2005 ב-145 מיליון דולר. לאחר מכן ניהל חברת נוספת, שנמכרה בכ-100 מיליון דולר.
את דרכו הפוליטית החל בשנת 2005, אז התמנה למנהל המטה של מי שהיה אז יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו. בשנת 2009 הוא מונה למנכ"ל מועצת יש"ע. בנובמבר 2012 הוא נבחר לראשות מפלגת הבית היהודי ולאחר הבחירות ב-2013 הוא מונה לשר הכלכלה. לאחר הבחירות ב-2015 הוא מונה לתפקיד שר החינוך.
לקראת הבחירות ב-2019 הוא הקים את מפלגת "הימין החדש", שהפכה לימים ל"ימינה", אך במערכת הבחירות הראשונה באותה שנה המפלגה לא עברה את אחוז החסימה ונתניהו פיטר את בנט מהממשלה. עם זאת, לאחר הבחירות בספטמבר 2019 - במהלך הניסיונות להקים ממשלה - מונה בנט לשר הביטחון, תפקיד שבו כיהן כארבעה חודשים. במהלך כהונת ממשלת נתניהו-גנץ, הייתה מפלגתו באופוזיציה.
לפני כניסתו לפוליטיקה היה לפיד, בנו של השר לשעבר יוסף (טומי) לפיד והסופרת שולמית לפיד, סופר, מנחה בטלוויזיה וגם עיתונאי. הוא כתב בין היתר במשך שנים טור שבועי במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות".
בינואר 2012 הודיע על פרישה מהנחיית אולפן שישי בערוץ 2 ועל כניסתו לחיים הפוליטיים. בבחירות לכנסת ה-19, שנערכו בינואר 2013, הוא זכה להישג מרשים, כשמפלגתו יש עתיד זכתה ב-19 מנדטים ובכך הפכה למפלגה השנייה בגודלה בכנסת.
לאחר הבחירות הוא מונה לתפקיד שר האוצר בממשלת נתניהו. בדצמבר 2014 פוטר לפיד מתפקידו ביחד עם השרה ציפי לבני. נתניהו הסביר אז: "לא אסבול יותר אופוזיציה בתוך הממשלה ולא אסבול שרים שתוקפים את הממשלה, את מדיניותה ואת העומד בראשה".
בבחירות ב-2015 קיבלה המפלגה 11 מנדטים והיא נותרה באופוזיציה. בבחירות 2019 התמודדה המפלגה יחד עם "חוסן לישראל" של בני גנץ, תחת השם "כחול לבן". סיעת כחול לבן התפרקה לאחר הבחירות לכנסת ה-23, כאשר מפלגת חוסן לישראל שמרה על השם "כחול לבן" ונכנסה לממשלה ה-35 תחת נתניהו, בעוד יש עתיד של לפיד נותרה באופוזיציה.
ב-2011, לאחר שורת תפקידים בצבא, התמנה גנץ לרמטכ"ל ה-20 של צה"ל. בתקופת כהונתו פיקד על מבצע "עמוד ענן", ועל מבצע "צוק איתן".
לקראת הבחירות לכנסת ה-21, באפריל 2019, הקים גנץ את מפלגת "חוסן לישראל", שחברה בהמשך למפלגות "תל"ם" ו"יש עתיד" וביחד הקימו את סיעת "כחול לבן", שבראשה עמד. אחרי שאיש לא הצליח להקים ממשלה לאחר הבחירות לכנסת ה-21 וה-22, התפרקה כחול לבן וגנץ הודיע שיצטרף לממשלת רוטציה עם נתניהו.
לפי הסיכום, בנובמבר 2021 היה אמור גנץ להחליף את נתניהו בראשות הממשלה. אך בשל אי הגשת תקציב מדינה - הממשלה נפלה בחודש דצמבר אשתקד ובמשך כחצי שנה המשיכה לכהן כממשלת מעבר. במהלך הניסיונות להקים ממשלה, המשיך גנץ לכהן כשר ביטחון, בין היתר במהלך מבצע "שומר החומות", שבו נורו רקטות רבות לאזור המרכז.
היה מנכ"ל תנועת הליכוד כשנתניהו נבחר ליו"ר התנועה, ולאחר שנבחר נתניהו לראשות הממשלה מונה ליברמן למנכ"ל משרדו. ב-1999 הקים את "ישראל ביתנו" ומאז הוא מכהן כחבר כנסת.
בממשלת שרון הראשונה היה שר התשתיות הלאומיות. בממשלה השנייה שהקים שרון מונה ליברמן לשר התחבורה. בממשלת אולמרט היה במשך יותר משנה השר לאיומים אסטרטגיים וסגן ראש הממשלה. במערכת הבחירות ב-2013 רצה מפלגתו תחת הסיסמה "אין נאמנות - אין אזרחות" וזכתה ל-15 מנדטים. בממשלת נתניהו הוא כיהן כשר החוץ וכסגן ראש הממשלה. לקראת הבחירות לכנסת ה-19 רצה מפלגתו ברשימה משותפת עם הליכוד והוא הוצב במקום השני. לאחר הבחירות הוא היה יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ולאחר כמה חודשים חזר למשרד החוץ - לאחר שזוכה במשפטו.
בממשלה ה-34, שהוקמה לאחר הבחירות ב-2015, התמנה ליברמן לשר הביטחון, לאחר התפטרותו של משה (בוגי) יעלון מהתפקיד. ליברמן כיהן כשר ביטחון בשנים 2016 עד 2018, והתפטר לאחר שמתח ביקורת על התנהלות הממשלה והעומד בראשה מול חמאס. לאחר הבחירות ב-2019 ו-2020 הוא סירב להצטרף לממשלה בראשות נתניהו.
מיכאלי שירתה בגלי צה"ל ולאחר מכן הייתה בין מקימי גלגלצ. לפני כניסתה לפוליטיקה היא ערכה והגישה תוכניות אקטואליה ובידור בטלוויזיה וברדיו.
היא נבחרה לראשונה לכנסת ב-2013 וכיהנה בין היתר כחברה בוועדת החוץ והביטחון ומאז היא מכהנת בכנסת ברציפות. ב-2020, למרות הצטרפות חבריה למפלגה, עמיר פרץ ואיציק שמולי, לממשלת נתניהו-גנץ - היא בחרה להישאר באופוזיציה. במהלך כהונת הכנסת ה-23 היא הייתה יו"ר ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים ובזנות. לקראת הבחירות לכנסת הנוכחית היא נבחרה ליו"ר מפלגת העבודה, ולמעשה העבירה את המפלגה "החייאה", לאחר שנראה היה כי היא סיימה את דרכה במערכת הפוליטית הישראלית.
כיהן כעוזר ליועץ המשפטי לממשלה ועוזר לפרקליט המדינה, לפני שמונה על-ידי נתניהו ולאחר מכן על-ידי אריאל שרון להיות מזכיר הממשלה. ב-2003 נבחר לראשונה לכנסת ברשימת הליכוד. הוא כיהן כיו"ר סיעת הליכוד בכנסת ה-16 וה-17 - אז היה גם סגן יו"ר הכנסת.
בבחירות המקדימות לקביעת רשימת הליכוד לבחירות לכנסת ה-18 הוא הגיע למקום הראשון, והוצב במקום השני ברשימה אחרי נתניהו. בממשלה שהוקמה לאחר הבחירות ב-2009, ובמהלך כהונתו בוצעו כמה רפורמות במערכת החינוך, ובין היתר נכנס לתוקף חוק חינוך חובה חינם מגיל שלוש. גם בבבחירות המקדימות לקראת הבחירות לכנסת ה-19 הוא ניצח והוצב במקום שלישי ברשימת הליכוד ביתנו, לאחר נתניהו ואביגדור ליברמן. אחרי הבחירות הוא מונה לתפקיד שר הפנים. בספטמבר 2014 הוא הודיע על נטילת פסק זמן מהחיים הפוליטיים.
סער חזר לכהן כחבר כנסת לאחר הבחירות באפריל 2019 ולאחר הקמת ממשלת נתניהו-גנץ - הוא לא מונה לשר, למרות מיקומו בצמרת הרשימה. עוד קודם לכן, לפני הבחירות במרץ 2020 הוא התמודד מול נתניהו על ראשות הליכוד - והפסיד. לקראת הבחירות לכנסת ה-24 הקים סער את מפלגת "תקווה חדשה" והודיע כי הוא מועמד התנועה לראשות הממשלה.
טרם כניסתו לפוליטיקה היה הורוביץ עיתונאי בכמה כלי תקשורת, ביניהם גלי צה"ל, הארץ וערוץ 10 - שם היה ראש דסק החוץ.
הורוביץ נבחר לראשונה לכנסת ב-2009 מטעם סיעת מרצ והוא כיהן בין היתר כיו"ר הוועדה המיוחדת לבעיית העובדים הזרים וכחבר בוועדת הפנים ואיכות הסביבה. ב-2013 התמודד מול רון חולדאי על ראשות עיריית תל אביב-יפו, אך הוא הפסיד. ב-2015 לא התמודד לכנסת. הוא שב לבית המחוקקים לאחר הבחירות בספטמבר 2019 - אז ניצח את תמר זנדברג בהתמודדות על ראשות המפלגה.
אלהרר סיימה בשנת 2006 לימודי תואר שני במשפטים עם התמחות בזכויות אדם ואזרח בארה"ב. לאחר שובה לישראל היא ניהלה את מערך הקליניקות המשפטיות באוניברסיטת בר-אילן. בשנת 2013 נבחרה לראשונה לכנסת ברשימת יש עתיד והיא כיהנה כיו"ר הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי. לאחר הבחירות ב-2015 היא הייתה יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה.
היא המשיכה לכהן כחברת כנסת גם בכנסות ה-21, ה-22 וה-23, אז הייתה יו"ר בשדולה למען קידום ההשכלה גבוהה. לאחר שהמנדט להקמת ממשלה הועבר ללפיד, היא כיהנה כיו"ר הוועדה המסדרת בכנסת ה-24.
אלקין נבחר לכנסת לראשונה ב-2006 מטעם "קדימה", והיה חבר בוועדות הכספים, החינוך התרבות והספורט, החוקה, חוק ומשפט ובוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות. לקראת הבחירות לכנסת ה-18 עבר לליכוד, וכיהן כיו"ר סיעת הליכוד וכיו"ר הקואליציה. בכנסת התשע-עשרה התמנה לסגן שר החוץ, וכיהן בתפקיד עד מאי 2014, אז מונה ליושב-ראש ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.
מאוקטובר 2014 כיהן במקביל כיו"ר הקואליציה. בכנסת ה-20 התמנה לשר העלייה ואחר כך לשר לירושלים ולקבינט. ב-2016 מונה לשר להגנת הסביבה.
לאחר הרכבת ממשלת נתניהו-גנץ הוקמו שני משרדים חדשים, שבראשם עמד אלקין - משרד המים ומשרד ההשכלה הגבוהה. לקראת הבחירות לכנסת ה-24, פרש אלקין מהליכוד וחבר למפלגת "תקווה חדשה" של גדעון סער.
עמר בר-לב השתחרר מצה"ל בדרגת אלוף-משנה, ובמהלך שירותו היה בין היתר מפקד סיירת מטכ"ל. בשנת 1996 התפקד למפלגת העבודה והצטרף לתנועת "דור שלום" שנוסדה בעקבות רצח ראש הממשלה, יצחק רבין. בשנת 2011, ביום העצמאות ה-63 של מדינת ישראל, נבחר להדליק משואה בטקס הדלקת המשואות, על פועלו בתנועת "אחריי!".
הוא נבחר לכנסת ב-2013 מטעם רשימת העבודה וכיהן בין היתר כחבר בוועדת החוץ והביטחון. הוא נבחר שוב לכהן בכנסת ה-20, ושם היה יו"ר ועדת המשנה לכח אדם בצה"ל ויו"ר ועדת המשנה למוכנות ולביטחון שוטף. הוא לא נבחר בבחירות לכנסת ה-21 וה-23, ושב לכנסת לאחר הבחירות לכנסת ה-24.
ברביבאי שירתה שנים רבות בצה"ל במגוון תפקידי משאבי אנוש, וביוני 2011 מונתה לראש אגף כוח אדם. בכך הייתה הקצינה הראשונה בצה"ל שמקבלת דרגת אלוף. היא נבחרת לראשונה לכנסת באפריל 2019, כחלק מרשימת כחול לבן. היא כיהנה בין היתר כחברה בוועדת החוץ והביטחון. לאחר הבחירות לכנסת ה-23 והפיצול בכחול לבן, היא נותרה באופוזיציה עם יתר חברי מפלגתה, יש עתיד. היא כיהנה כסגנית יו"ר הכנסת וכיו"ר ועדת המשנה לכוח אדם בצה"ל.
הנדל, בעל תואר דוקטור בהיסטוריה צבאית, כתב טורים ב"ידיעות אחרונות" ובמקביל כמה ספרים. הוא כיהן תקופה קצרה כראש מערך ההסברה הלאומי בתקופת כהונתו של נתניהו כראש הממשלה. בינואר 2019 הצטרף הנדל למפלגת "תל"ם - תנועה לאומית ממלכתית" בראשות משה (בוגי) יעלון.
חודש לאחר הקמתה חברה המפלגה למפלגת "כחול לבן". אחרי הבחירות לכנסת ה-23 הוא התפצל יחד עם ח"כ צבי האוזר מתל"ם והקים את סיעת "דרך ארץ".
במאי 2020 הוא מונה לשר התקשורת בממשלת נתניהו-גנץ, אך הוא פוטר מתפקידו על ידי גנץ לאחר שהודיע על מעבר לרשימת "תקווה חדשה" של גדעון סער.
לפני שנבחרה לכנסת היא הייתה חברה במועצת העיר תל אביב. כמו כן הייתה יושבת-ראש סיעת ”הבית החברתי” בנעמת, חברת ועדת המבקר בבית נבחרי ההסתדרות ויושבת-ראש הוועד המנהל בארגון "ישראל בשביל אופניים". היא נבחרה לראשונה לכנסת ב-2013 וכיהנה בין היתר כחברה בוועדת הפנים והגנת הסביבה.
לאחר הבחירות ב-2015 היא מונתה ליו"ר הוועדה המיוחדת להתמודדות עם סמים ואלכוהול ובכנסת שעברה כיהנה יו"ר בשדולה לקידום חיים משותפים ושוויון בין ערבים ליהודים ויו"ר השדולה למען בעלי חיים. זנדברג היא טבעונית.
לפני שנבחר לראשונה לכנסת, בבחירות לכנסת ה-21, עסק טרופר בחינוך ובפעילות חברתית, בעיקר בתחום של צמצום פערים ושוויון הזדמנויות. הוא הקים כמה עמותות ואף עמד בראשן. ב-2015-2013 שימש טרופר יועץ בכיר לשר החינוך שי פירון, וב-2015 מונה למנהל אגף החינוך, התרבות והרווחה בעיריית ירוחם.
בדצמבר 2018 היה ממייסדי "חוסן לישראל", ובבחירות 2019 התמודד לכנסת ה-21 במקום ה-12 ברשימת כחול לבן. טרופר, שכתב שלושה ספרים, מונה לתפקיד שר התרבות והספורט בממשלת גנץ-נתניהו, בהמשך הקדנציה הוא מונה גם לתפקיד שר המדע והטכנולוגיה.
היה מנהל חטיבת הביניים על שם אלון בדימונה ולאחר מכן מנהל תיכון בעיר. בשנים 2013-2003 היה ראש העיר דימונה. בין התפקידים הציבוריים שבהם כיהן: יו"ר ועדת התרבות והספורט במרכז השלטון המקומי, יו"ר הרשות לפיתוח הנגב ויו"ר השדולה לצמצום הפערים בבריאות בנגב. לקראת הבחירות לכנסת ה-19 הוא הוצב במקום הרביעי ברשימת יש עתיד לכנסת ולאחר הבחירות מונה לתפקיד שר הרווחה.
בכנסת ה-20 הוא כיהן בתפקיד סגן יושב-ראש הכנסת ויושב-ראש ועדת המשנה לצמצום הפערים בבריאות בין הדרום למרכז. בכנסת הקודמת הוביל מאבקים חברתיים וכלכליים, ובהם מאבק באפליית תלמידות ותלמידים ממוצא מזרחי במוסדות החינוך החרדיים האשכנזיים. לקראת הקמת הממשלה הוזכר שמו לתפקיד יו"ר הכנסת, לאחר שגם לאחר הבחירות לכנסת ה-23 עלה שמו כמועמד מוביל לתפקיד, אך הפעם הוא ביקש להיות שר.
כהן הובילה מאבק נגד עושק הקשישים. בעבר הייתה מנכ"לית ארגון אמון הציבור וחברת מועצת העיר ירושלים, והיא ממייסדי תנועת "התעוררות" בעיר. כהן נבחרה לראשונה לכנסת ה-21 מטעם סיעת כחול לבן. היא הייתה שותפה לכמה יוזמות חוק, בהן הצעת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות והצעת חוק הגנת הצרכן - חובת הקלטה של עסקה טלפונית.
בממשלה שהקימו נתניהו וגנץ היא הייתה השרה לשוויון חברתי, אך במהלך הכהונה היא פרשה ועברה למפלגת "יש עתיד".
כהנא החל את שירותו הצבאי בסיירת מטכ"ל ביחד עם בנט. לאחר מכן עבר להיות טייס קרב. הוא השתחרר מצה"ל בדרגת אלוף-משנה.
בספטמבר 2019 נבחר לראשונה לכנסת מטעם רשימת הימין החדש. לאחר הבחירות ב-2020 ימינה נותרה באופוזיציה וכהנא כיהן כחבר בכמה ועדות וגם כיו"ר בשדולה לשיפור שירותי הדת בישראל וכיו"ר בשדולה למען התיירות בירושלים.
עמאר, עורך דין במקצועו, היה חבר מועצת העיר שפרעם וייסד את תנועת הנוער הדרוזי בישראל ואת העמותה לאמנויות הלחימה.
הוא נבחר לראשונה לכנסת ב-2009 מטעם ישראל ביתנו וכיהן בין היתר כחבר בוועדת הכלכלה וחבר בוועדת הפנים והגנת הסביבה. לאחר הבחירות ב-2013 כיהן בין היתר כסגן יו"ר הכנסת. בכנסת ה-20 המשיך לכהן באותו תפקיד וכך גם בכנסת ה-23.
הצטרף לישראל ביתנו ב-2011, הקים את גוף צעירי המפלגה, וב-2013 מונה למנכ"ל משרד העלייה והקליטה, בזמן שבראש המשרד עמדה סופה לנדבר. ב-2015 הוא נבחר לראשונה לכנסת והיה חבר ועדת הכספים. בכנסת ה-23 הוא כיהן כיו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי.
פריג', רואה חשבון במקצועו, נבחר לראשונה לכנסת מטעם מרצ ב-2013. בכנסת זו היה בין היתר חבר בוועדת החינוך, התרבות והספורט. הוא נבחר שוב לכנסת ב-2015 וכיהן כסגן יו"ר הכנסת ויו"ר ועדת המשנה לבחינת הגורמים למחסור במזון בתקופת החגים.
פריג' יהיה השר המוסלמי השני בתולדות המדינה, לאחר ראלב מג'אדלה - שהיה שר המדע, התרבות והספורט בממשלת אולמרט.
פרקש-הכהן, עורכת דין במקצועה שהתמחתה בבג"ץ, עבדה במשך 20 שנה בתפקידים כלכליים בממשלה, החל מיועצת משפטית ברשות ההגבלים ובהמשך ברשות החשמל, שם כיהנה כאישה הראשונה בתפקיד יו״ר הרשות משנת 2011, למשך כחמש שנים, במהלך כהונתה היא פתחה את שוק החשמל לתחרות. בתקופה זו גם למדה לתואר שני במנהל ציבורי באוניברסיטת הרווארד. בשנת 2017 הצטרפה למשרד עורכי דין כראש מחלקה של אנרגיה, רגולציה ותשתיות. ב-2019 הצטרפה למפלגתו של גנץ ונבחרה לכנסות ה-21, 22 ו-23.
אחרי הקמת ממשלת נתניהו-גנץ היא מונתה לתפקיד השרה לנושאים אסטרטגיים, אך לאחר התפטרותו של אסף זמיר - היא החליפה אותו במשרד התיירות. בין היתר היא פעלה להחזרת תחום התיירות, לאחר הירידה החדה במספר חולי הקורונה בישראל, בזכות מבצע החיסונים.
רזבוזוב היה במשך שנים אלוף ישראל בג'ודו ובאולימפיאדת אתונה ב-2004 ייצג את ישראל. לאחר מכן נבחר למועצת העיר נתניה והיה מחזיק תיק הספורט בעירייה.
לכנסת הוא נבחר לראשונה ב-2013 ברשימת יש עתיד ומאז הוא מכהן כח"כ ברציפות. הוא כיהן בין היתר כיו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות של הכנסת והיה יו"ר בשדולה לקידום הספורט ואורח החיים הספורטיבי.
שאשא-ביטון היא בעלת תואר ראשון במינהל חינוכי ובספרות, תואר שני בפיתוח וניהול מערכות חינוך והדרכת מורים ותואר דוקטור בחינוך; שלושת התארים מאוניברסיטת חיפה. בדוקטורט שלה עסקה בהיבטים חינוכיים ופסיכולוגיים של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. בתחום הציבורי היא כיהנה כשנתיים בתפקיד סגנית ראש העיר קריית שמונה, העיר שבה נולדה וגדלה.
היא נבחרה לראשונה לכנסת ב-2015 כשהתמודדה ברשימת כולנו של משה כחלון. לאחר הבחירות היא מונתה בין היתר ליו"ר הוועדה המיוחדת לזכויות הילד. בינואר 2019 היא מונתה לתפקיד שרת הבינוי והשיכון, תפקיד שבו כיהנה עד להקמת ממשלת נתניהו-גנץ. בכנסת ה-23 היא כיהנה כיו"ר הוועדה המיוחדת לעניין נגיף הקורונה החדש ולבחינת היערכות המדינה למגפות ולרעידות אדמה - במהלך כהונתה חברים בקואליציה מתחו ביקורת על תיפקודה. לקראת הבחירות לכנסת ה-24 היא הכריזה על מעברה לרשימתו של גדעון סער, "תקווה חדשה".
שטרן השתחרר מצה"ל בדרגת אלוף , לאחר ששירת בין היתר כראש אגף כוח האדם, כמפקד בית הספר לקצינים, כקצין חינוך ראשי וכלוחם ומפקד בצנחנים.
הוא נבחר לראשונה לכנסת ב-2013 מטעם מפלגת "התנועה" בראשות ציפי לבני, והיה חבר בוועדת החוקה, חוק ומשפט ובוועדת הכספים וממלא מקום בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. בבחירות ב-2015 הוא התמודד ברשימת יש עתיד, ולאחריהן היה בין היתר חבר בוועדת הכנסת. הוא נבחר גם בבחירות לכנסת ה-21, ה-22 וה-23 וכיהן כחבר בוועדת החוץ והביטחון.
שי כיהן בעבר כמפקד גלי צה"ל ולאחר מכן כדובר צה"ל בזמן מלחמת המפרץ. הוא המליץ אז "לשתות מים" וכונה "המרגיע הלאומי". לאחר מכן היה מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו ויו"ר רשות השידור.
הוא נבחר לראשונה לכנסת ב-2009 מטעם קדימה וכיהן כחבר בוועדת הכלכלה. בבחירות ב-2013 התמודד ברשימת העבודה לכנסת ולאחר הבחירות מונה בין היתר לסגן יו"ר הכנסת. ב-2015 נבחר שוב מטעם "המחנה הציוני" ונשאר בתפקיד סגן יו"ר הכנסת. בנוסף הוא כיהן כיו"ר ועדת המשנה לתכנון לאומי. בבחירות האחרונות נבחר למקום השמיני ברשימת העבודה, שקיבלה שבעה מנדטים. למרות זאת, הוחלט למנות אותו לשר שאינו חבר כנסת.
את פעילותה בפוליטיקה החלה שקד בשנים 2008-2006, כשהייתה מנהלת לשכתו של נתניהו, כשהיה ראש האופוזיציה. בתחילת שנת 2010 הקימה יחד עם נפתלי בנט את תנועת "ישראל שלי", שבראשה היא עמדה. שקד נבחרה לראשונה לכנסת ה-19, והייתה יו"ר סיעת הבית היהודי, חברה בוועדת הכלכלה ובוועדת הכנסת וממלאת-מקום בוועדת הכספים. כמו כן הייתה יו"ר הוועדה לשוויון בנטל, הקרויה גם ועדת שקד, שמטרתה הייתה לחוקק חוק גיוס לחרדים שיחליף את חוק טל.
עם הקמת הממשלה ה-34, לאחר הבחירות ב-2015, היא מונתה לשרת המשפטים. בבחירות הראשונה ב-2019 ימינה לא עברה את אחוז החסימה ונתניהו פיטר את שקד מתפקידה. בבחירות לכנסת ה-22 היא עמדה בראש רשימת "ימינה" ובבחירות לכנסת ה-23 וה-24 היה זה בנט שעמד בראש הרשימה.
ב-2006 הייתה תמנו-שטה ממקימי מטה המאבק לקידום שוויון חברתי לקהילת יוצאי אתיופיה. היא הובילה מחאות נגד גזענות, בעיקר בפרשת תרומות הדם ובנושאי אפליה דתית ואפליה במערכת החינוך. ב-2012 נבחרה לראשונה לכנסת מטעם סיעת יש עתיד. הייתה סגנית יו"ר הכנסת בכנסת ה-19.
בפברואר 2018 הושבעה לכנסת ה-20, לאחר פרישת יעקב פרי. בשלוש מערכות הבחירות האחרונות התמודדה מטעם כחול לבן ולאחר שגנץ הודיע על כוונתו להצטרף להקים ממשלה עם נתניהו, עברה ממפלגתו של יאיר לפיד לזו של גנץ. בממשלה ה-35 היא כיהנה כשרת העלייה והקליטה.