דנמרק מגבשת תוכנית חדשה לטיפול בשכונות שבהן מרוכזות אוכלוסיות חלשות, ושבמסגרתה תפחית את מספרם של התושבים ה"לא-מערביים" בשכונות כאלה כך ששיעורם בקרב התושבים לא יעלה על 30%. לדברי דנמרק, מטרת התוכנית היא למנוע את היווצרותן של "חברות מקבילות" לחברה הדנית הכללית.
מדיניות ההגירה של המדינה הנורדית היא כבר שנים אחת המחמירות והקשוחות ביותר ביבשת, וראש הממשלה הסוציאל-דמוקרטית שלה מטה פרדריקסן המשיכה אותה מאז שעלתה לשלטון ביוני 2019. כעת אומר שר הפנים הדני, קארה דיבוונד בק, כי ריכוזם של אזרחים זרים לא-מערביים רבים מדי באזור אחד "מגדיל את הסיכוי להיווצרות חברות מקבילות לחברה הדנית הכללית, על בסיס דתי ותרבותי".
בהצעת חוק חדשה שמקדם כעת השר מבקש משרדו להגביל את שיעורם של ה"לא-מערביים" בכל שכונה, ואף שטרם נקבע מתי ידונו המפלגות הפוליטיות בדנמרק בהצעת החוק, ההערכה היא שהיא תאושר. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של דנמרק, 11% מ-5.8 מיליון התושבים במדינה הם תושבים שמוצאם במדינות זרות, ו-58% מאלה מוגדרים "לא-מערביים".
לצד ההגבלה החדשה שאליה חותר החוק הדני, הוא מבקש גם להשמיט מהחוקים הקיימים את השימוש במונח "גטו" לתיאורן של שכונות בעלות ריכוז גבוה של תושבים ממוצא "לא-מערבי". "המונח 'גטו' מטעה, ואני חושב שהוא אחד הגורמים שמעיבים על חלק גדול מהעבודה שצריכה להיעשות בשכונות הללו", אמר שר הפנים.
עד כה שימש המונח "גטו" בדנמרק לתיאור כל שכונה בת יותר מ-1,000 תושבים שיותר ממחצי מתושביה הם ממוצא שאינו מערבי, ושענתה על לפחות שניים מארבעה קריטריונים אחרים: אחד שלפיו יותר מ-40% מתושבי השכונה מובטלים; שני שלפיו יותר מ-60% מבני ה-50-39 הם חסרי השכלה תיכונית; שלישי שלפיו שיעור הפשיעה גבוה פי שלושה מהממוצע הארצי; ורביעי שלפיו ההכנסה ברוטו של התושבים נמוכה ב-55% ויותר מהממוצע באזור.
נכון להיום 15 שכונות בדנמרק משתייכות לקטגוריה הזו, ו-25 שכונות אחרות מוגדרות כשכונות "בסיכון". בשכונות אלה העונש על עבירות פליליות כפול מזה שמושת במקומות אחרים, וכל הילדים שמלאה להם יותר משנה חייבים להישלח למעונות יום, ולא – נשללת ממשפחתם הקצבה שלה היא זכאית.
ממש החודש הפכה דנמרק למדינה הראשונה באירופה שמודיעה לכל המהגרים הסורים שהגיעו לשטחה בשנים האחרונות כי עליהם לשוב לארצם, בטענה שכעת, משהרודן בשאר אסד השתלט שוב על רוב חלקי המדינה והמלחמה דועכת, הבירה דמשק וסביבתה בטוחות מספיק עבורם.
דנמרק שללה מ-94 פליטים את אישור התושבות שלהם, והדגישה כי הבהירה להם מלכתחילה כי האישור זמני בלבד. היא אמנם לא תגרש אותם בכוח, אבל כעת הם אמורים להישלח למחנות גירוש, וארגוני זכויות אדם אומרים כי הממשלה הדנית אינה מותירה להם אפשרות מלבד להסכים לשוב לסוריה.