כלי תקשורת ברוסיה מדווחים כי מנהיג הבדלנים הארמנים בחבל נגורנו קרבאך, שבו מתחוללת בימים אלה המלחמה בין כוחות ארמניים לבין צבא אזרבייג'ן, האשים היום (א') את ישראל בשותפות ל"רצח העם" שמתנהל לדבריו נגד הארמנים בחבל הבדלני.
מלחמה בקווקז – סיקור נרחב ב-ynet:
• הפסקת האש קרסה: "הרוגים באזרבייג'ן מירי ארמני"
• המלחמה בקווקז והמשחק הכפול של איראן
• טורקיה, המלחמה בנגורנו קרבאך – והמחיר לישראל
• לוחמים להשכרה: סורים בקרבות בקווקז
נשיא החבל, אראיק הרוטיוניאן, אמר לפי הדיווחים כי כבר בסבב הלחימה שהתנהל בין הבדלנים הארמנים לבין אזרבייג'ן באפריל 2016 "לא רק שהרשויות בישראל ידעו שנשק שהן מכרו לאזרבייג'ן משמש לתקיפה, ולא למטרות הגנה, אלא גם שבנשק הזה השתמשו מומחים שהגיעו מישראל".
בסוכנות הרוסית "ספוטניק" דיווחו כי הרוטיוניאן אמר שהטענה שבכירים בישראל לא ידעו שהמל"טים שישראל מוכרת לאזרבייג'ן ישמשו למטרות תקיפה, בכלל זה נגד אזרחים, היא טענה מגוחכת.
ישראל, נזכיר, מנהלת מערכת יחסים אסטרטגית ענפה עם אזרבייג'ן, מדינה מוסלמית שיעית וחילונית השוכנת בסמוך לאיראן. לפי דיווחים, ירושלים מזרימה לבאקו כלי נשק רבים, ועל רקע הטענות שהיא ממשיכה בכך גם כעת, כשהלחימה בנגורנו קרבאך נמצאת בשיאה, החזירה החודש ארמניה את שגרירה מתל-אביב לירבאן.
בארמניה נשמעה לאורך השנים ביקורת רבה לא רק על היחסים בין ישראל לאזרבייג'ן, אלא גם על ההימנעות העקבית של ישראל מהכרה ברצח העם הארמני על-ידי הטורקים העות'מנים בתחילת המאה שעברה. רבים בארמניה מצפים מישראל, כאומה שבעצמה שקמה מחורבן של רצח עם, להכיר רשמית בזוועות שחווה העם הארמני.
בינתיים הלחימה בנגורנו קרבאך נמשכת. בסוף השבוע הוכרזה הפסקת אש בין הצדדים בתיווך רוסיה, אך תוך זמן קצר היא הופרה, והיום כבר הסתמן שקרסה לגמרי. אזרבייג'ן האשימה שכוחות ארמניים הפגיזו שורה של כפרים אזריים, וכי תשעה בני אדם נהרגו ויותר מ-30 נפצעו מטילים או רקטות שירו הארמנים על גנג'ה, העיר השנייה בגודלה באזרבייג'ן. נשיא אזרבייג'ן, אילהאם אלייב, כינה את ההתקפה על העיר "פשע מלחמה" ו"הפרה בוטה של הפסקת האש". הוא הבטיח "תגובה הולמת".
גורמים צבאיים רשמיים בנגורנו קרבאך הכחישו שתקפו את גנג'ה, וטענו כי צבא נגורנו קרבאך ממשיך לכבד את הפסקת האש. לדבריהם, דווקא כוחות אזריים הם שהפרו את הפסקת האש ותקפו את סטפנקרט, בירת החבל, ועיירות נוספות.
מאז תחילת הלחימה ב-27 בספטמבר נהרגו בחילופי האש יותר מ-400 בני אדם, ואלפים נעקרו מבתיהם.