רק לפני שלוש שנים ניסה נציב הכבאות דדי שמחי לפטר קצין שלדבריו ביצע עבירות משמעת רבות וקיים קשר אישי עם קטינה - וכעת הוא ממנה אותו לתפקיד יוקרתי של מפקד באחד מקורסי הכבאות הראשיים. מאז ניסיון הפיטורים פרש הקצין מוועד הכבאים, שמסוכסך עם שמחי, ולטענת גורם בארגון זו הסיבה למינוי של מי שעד לא מזמן דרש נציב הכבאות לפטר.
בעת שניסה שמחי לפטר את הקצין, הוא הביע ביקורת נוקבת על תפקודו - ולא חסך במילים קשות גם בתצהיר שהגיש לבית הדין לענייני עבודה בתל אביב ב-29 במרץ 2018. "זו הדרך של שמחי" אמר היום (חמישי) ל-ynet גורם בכבאות. "הבחור עבר צד וקיבל דברים, זה ברור. הם כל הזמן מנסים לדוג עוד אנשים ולהעביר אותם צד ולפורר את הוועד הארצי והמקומי. פה מדובר בקצין שהיה מאוד מיליטנטי נגד הנציב, וכנראה שהיו להם קלפים עליו".
התצהיר של שמחי, שהוגש על-ידי עורך דינה של רשות הכבאות דאז גבי שילה, פירט ביתר שאת את בעיות ההתנהגות של הקצין - הן מלפני הקמת הרשות לכבאות, בזמן שהיה כבאי בתחנת נתניה תחת פיקוד העירייה, ועד לבעיות משמעת שהתרחשו מתחילת פעילות שירות הכבאות וההצלה הארצי בשלהי 2012. "מזה שנים מתנהג הקצין לסובבים אותו באופן בריוני ואלים" הצהיר שמחי בתגובה לערער שהגיש הקצין על השעייתו מעבודתו והעברת תפקיד בשל אירוע משמעתי.
בין דבריו כתב אז שמחי, באמצעות עורך דין הרשות, כי "במצב דברים רגיל וסביר היה מוצא עובד זה את דרכו מחוץ לשורות הארגון - אולם הוא לבש על עצמו 'חליפת מגן' בדמות חברותו בוועד העובדים".
לאורך 12 עמודים פירט שמחי שרשרת התנהגויות לא אתיות ולא מקובלות לדבריו בכתובים של קצין, שאותו לא הצליח בסופו של דבר לפטר. שמחי טען בתצהיר כי הליקויים החמורים בהתנהלותו של הקצין נפרסים על פני שנים - כשעבירת המשמעת הראשונה נעשתה ב-2001, והאחרונה בסמוך למועד הגשת התצהיר.
בין עבירות המשמעת של הקצין שמונה כעת למפקד בקורס כבאות, ניתן לציין אחת שבה יצא לאירוע על דעת עצמו וללא אישור מפקדו. במקרים אחרים ציין הנציב כי הקצין קילל ואיים על מפקדיו באירוע ב-2004, וכן שוב שלוש שנים אחר כך - כשאיים לפעול לסיום תפקידה של עובדת בספטמבר 2007. בתצהיר הציג שמחי גם תכתובת משנת 2007, שבה ראש העיר נתניה מרים פיירברג כתבה למפקד התחנה כי לא תעצור בעדו אם ירצה לשחרר את הכבאי בשל בעיית משמעת נוספת.
האירועים המפורטים בתצהירו של שמחי רבים, וכמעט כולם עוסקים ביחסי מרות בתוך הכבאות. עם זאת, סעיף אחד בתצהיר, סעיף 37, הוא השונה מכולם. בסעיף זה מתייחס שמחי לכך שבשלהי 2010 פנו הורים לתחנת הכיבוי בנתניה ודיווחו על קשר אישי בין הקצין לקטינה שהשתתפה בפעילות צופי אש. לפי התצהיר, הקצין לא הכחיש קשר זה, וכשמפקד התחנה פנה אליו תשובתו לעניין הייתה: "זה לא עניינך".
בהמשך התצהיר שב ופירט בא כוחו של שמחי את מעלליו של הקצין, בניסיון להדיחו מרשות הכבאות. שלוש שנים אחר כך נדמה שכל העבירות הללו לא מפריעות יותר לאותו שמחי - והקצין שניסה לפטר ימונה לאחד מהתפקידים החשובים במערך.
מרשות הכבאות נמסר בתגובה: "מדובר בקצין שכיהן כסגן יושב ראש ועד הכבאים וביצע עבירות משמעת (2018) שעליהן נשפט ונענש. הקצין ניחן בניסיון פיקודי ומבצעי עשיר, שינה דרכיו ומבצע מאז את תפקידו בצורה טובה מאוד, תוך שהוא זוכה להמלצות מפקדיו להדרכה. צר לנו שיש מי שמנסה לפגוע בקצין כבאות ותיק רק כי בחר לפרוש מוועד הכבאים כדי לתרום ולהשפיע בציר הפיקודי בכבאות והצלה לישראל".