נשיא איטליה סרג'ו מטרלה עקץ היום (ה') את ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, אחרי שהאחרון רמז כי הממלכה סבלה מהתפרצות קשה יותר של נגיף הקורונה בשטחה – כיוון שערך החירות בה מקודש יותר מאשר במדינות אחרות, ובהן איטליה. מטרלה אמר בתגובה שגם באיטליה אוהבים את ערך החופש – אך גם "רציניים" יותר.
בנאומו ביום שלישי השבוע בפרלמנט בלונדון, אז הכריז על הגבלות חדשות בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף, ג'ונסון אמר שבריטניה סובלת מקצב הדבקה נרחב יותר מאומות אחרות, כמו איטליה או גרמניה, בגלל שהיא "מדינה שוחרת-חירות" – ושעל כן הייתה בה התנגדות רבה יותר להגבלות על חיי התושבים.
"יש הבדל משמעותי בין המדינה שלנו לבין מדינות רבות אחרות בעולם, והוא שהמדינה שלנו שוחרת-חירות... זה מאוד קשה לבקש מהאוכלוסייה הבריטית לציית להנחיות באופן הנדרש", אמר ג'ונסון כשנשאל מדוע נתוני ההדבקה בבריטניה חמורים כעת יותר מאיטליה וגרמניה.
היום דיווחה בריטניה על 6,634 נדבקים חדשים ביממה, ובאיטליה דיווחו אתמול הרשויות על 1,640 נדבקים חדשים. בבריטניה מתו עד כה יותר חולי קורונה מכל מדינה אחרת באירופה: 41,862 בני אדם. היום דווח על עוד 40 מתים ביממה. באיטליה מתו 35,758 חולי קורונה.
בביקור שערך היום הנשיא האיטלקי בסרדיניה הוא נשאל על האמירה של ג'ונסון, ואמר: "אנחנו האיטלקים אוהבים חירות, אבל חשוב לנו גם להיות רציניים". מטרלה נמנע לרוב מהתבטאויות פומביות, ואת התגובה שלו לדברי ג'ונסון אמר בשיחה פרטית שפרטיה דווחו במהרה בכלי התקשורת המקומיים. בלשכתו אישרו את הדברים.
מחשש להתפרצות מחודשת של הנגיף בממלכה, בריטניה הטילה השבוע הגבלות חדשות לתקופה של עד חצי שנה, ובהן למשל סגירה של פאבים ומסעדות החל מהשעה 22:00. מומחי הבריאות בממשלה בלונדון הזהירו שללא פעולה ייתכן שכבר באמצע אוקטובר יאובחנו 50,000 נדבקים חדשים בכל יום. ג'ונסון הבהיר שלא מדובר בסגר נוסף, אך הזהיר במקביל שאם התושבים לא יצייתו להנחיות החדשות, ייתכן שיהיה צורך להגביר את "עוצמת האש" כלשונו.
גם באיטליה – שבה התפרץ הנגיף כבר בפברואר והיא הייתה המוקד המרכזי הראשון שלו במערב כולו – מדווחות הרשויות בשבועות האחרונים על עלייה מסוימת במספר הנדבקים. עם זאת, עד כה הן הצליחו למנוע במדינה התפרצות של ממש.