בבוקר שאחרי הארת בניין עיריית תל-אביב בדגל לבנון לאות הזדהות עם הנפגעים באסון בביירות, מהצד השני של הגבול מגיעים סימנים שלפחות בקרב רבים מהלבנונים מסר האחווה הישראלי לא השיג את מטרתו. די במבט קל ברשתות החברתיות כדי להבין זאת: בתגובה על המחווה מעלים מאז אמש גולשים לבנונים תמונות קשות מהפצצות ישראל במלחמת לבנון השנייה ומצייצים בטוויטר תחת ההשטאג "לא נורידהא" – כלומר "לא רוצים אותה", כשהכוונה היא שלבנון אינה מעוניינת במחווה התל-אביבית. פה ושם, עם זאת, אפשר גם למצוא תגובות מעוררות תקווה.
מי שוודאי לא התרשמו מהמחווה הם שופרותיו של חיזבאללה. עלי שועייב, כתב רשת "אל-מנאר" של הארגון בדרום לבנון, פרסם בתגובה לתמונת הבניין התל-אביבי תמונה של ביירות החרבה מימי המלחמה עם ישראל ב-2006: "שיא החוצפה והצביעות", כתב. "האויב הציוני הופך את ערינו וכפרינו לעיי חורבות ומבצע מעשי טבח נגד נשים וילדים – ועכשיו רוכב על גל הסולידריות ההומנית!".
גולש אחר כתב תחת ההשטאג "לא רוצים אותה": "האויב הישראלי, ההוא שיש אנשים ששמחו מהמחווה שלו, הוא אותו אויב האחראי לטבח כפר קאנה, לעוד מעשי טבח ולאלפי הרוגים ופצועים ולהרס בכל לבנון. ישראל היא רוע מוחלט ואסור לשתף איתה פעולה".
צייצנית נוספת פרסמה תמונה ערוכה של בניין העירייה, שבה במקום דגל לבנון הוא נראה מואר בתמונות של ילדים לבנונים שנהרגו לכאורה בהפצצות ישראליות: "תאירו את הבניין במעשי הטבח שלכם", כתבה, "שכל העולם יידע".
אשמה ולאבי-דאבי
הגולש וואיל העלה את תמונת הדגל הלבנוני בתל-אביב ורמז שישראל היא בעצם זו שאחראית לאסון בביירות: "מודיעין שגוי שהוביל להפצצת מה שהם חשבו שהוא נשק של חיזבאללה!", טען. "עכשיו הם מרגישים אשמה ולאבי-דאבי!".
תגובות נאצה נכתבו גם בעמוד הטוויטר בערבית שמפעיל משרד החוץ בירושלים, ושאליו הועלתה אמש תמונת בניין העירייה המואר. תגובות תוקפניות במיוחד הגיעו מפעילים התומכים במה שהערבים מכנים "ציר ההתנגדות" – זה של המשטרים והארגונים העוינים ביותר לישראל – ואחד מהם כתב שבקרוב שמי תל-אביב, המוארים כעת על-ידי הדגל הלבנוני, "יוארו על-ידי טילים מלבנון".
ובכל זאת, לא כולם התייחסו בביטול מופגן להארת הבניין בדגל האדום-לבן. בעיתון הלבנוני "א-נשרה" דיווחו על המעשה בכותרת לקונית, צעד שאולי אפשר לשאוב עידוד ממנו: "עיריית תל-אביב האירה את הבניין בצבעי דגל לבנון לאות סולידריות בעקבות הפיצוץ בנמל", דיווח העיתון לקוראיו. בדיווח צוין גם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז על נכונותה של ישראל לסייע ללבנון בעקבות האסון.
גם בין הגולשים ברשתות החברתיות נמצאו מי ששיבחו את המעשה של עיריית תל-אביב. "כמה שאת גדולה, ישראל", כתב הגולש בהא, תושב העיר הלבנונית טריפולי. הגולש ג'וזף כתב: "תודה על האנושיות, למרות המחלוקת". מגיב עיראקי הרחיק לכת הרבה יותר: "האנושות רחוקה משנאה וטינה, וזאת היא ישראל: כשיש הרס, עשתה כל שביכולתה כדי לעזור לאנשינו בלבנון. ישראל נושאת בסמל האנושיות".