אביעד משה, בעלה של שירה איסקוב שכמעט נרצחה על ידו בערב ראש השנה, ממשיך להתעלל בה מתא המעצר. הבוקר (שלישי) התבשרה שירה בטלפון מאחות בטיפת חלב, כי משה אינו מאשר את החיסון שבנם המשותף צריך לעבור מחר.
לפי כתב האישום שהוגש נגדו, משה דקר את שירה 20 פעמים לעיני בנם באכזריות מקפיאת דם, אבל למרבה האבסורד, החוק מתיר לו התערבות בכל החלטה הקשורה לילד - והוא משתמש בזכות הזו במאבקים שהוא מנהל מול שירה, גם במחיר פגיעה בבנם הפעוט.
בשבוע שעבר הסכימה שירה לדבר לראשונה ולשתף בקשיים שמערים עליה אבי בנה. "הילד שלי צריך טיפול רפואי, ועקב החוק הקיים נזקק לאישור של שני ההורים. אך אביעד מסרב לחתום על מסמך שבו הוא מאשר לילד לקבל טיפול. איפה ההיגיון? ברור שטובת הילד לא לנגד עיניו! כל עוד אביעד יישאר אפוטרופוס על הילד הוא ימשיך להתעלל בחיינו מהכלא, לגרום לנו לסבל ולאי-שקט", אמרה.
כיום לפי החוק, אדם שהורשע באלימות, ניסיון רצח, או רצח של אשתו או בת זוגתו, ממשיך להיות האפוטרופוס על הילדים המשותפים שלהם.
לאחרונה הגיש חבר הכנסת גדעון סער הצעת חוק לתיקון המצב האבסורדי. בימים אלה מקדם גם ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, הצעת חוק לשלילת האפוטרופסות הטבעית של נאשמים ומורשעים בעבירות אלימות במשפחה. לפי ההצעה, מיד אחרי הגשת כתב האישום בית המשפט יכול להוציא צו לפיו ההורה הנאשם מסוכן לקטין ולהרחיק אותו או לשלול את זכויותיו כאפוטרופוס של הילד.
"זה דבר מופרך ומופרע", אמרה לינוי בר גפן, שמלווה את שירה במסגרת "חמ"ל בר גפן", חברה לסיוע לחולים ונפגעים. "לא יכול להיות שילד לא יקבל הגנה רפואית בגלל שאבא שלו משתמש בו כבן ערובה כדי לפגוע באמא שלו. הילד הזה הוא בן ערובה, כלי משחק בידיים של אבא שלו כדי לפגוע באמא שלו - ההורה היחיד שבאמת דאג לו".
בר גפן הוסיפה כי "שירה, אחרי ניסיון הרצח, האמינה בתמימותה שהוא יחמול על הילד. עכשיו היא מבינה שגם על הילד הוא לא מוכן לחמול, שכדי להרוג אותה הוא מוכן לרמוס אותו. זו הבנה מטלטלת עבורה. אני לא ראיתי את שירה בוכה עד הרגע שבו הוא התחיל להתעלל בילד, עד הרגע שבו היא הבינה שהוא מוכן לפגוע בו כדי לפגוע בה".