הגל השלישי של הקורונה בארה"ב בעיצומו, עשרה ימים לפני הבחירות לנשיאות: ביממה האחרונה אובחנו שם יותר מ-80,000 נדבקים חדשים – שיא יומי מאז פרוץ המגפה במדינה. בעוד הנשיא דונלד טראמפ ממשיך לקיים עצרות המוניות, והלילה הוא אף עשה זאת ביישוב של קהילת פנסיונרים בפלורידה, מומחי הבריאות של ממשלו מזהירים כי אין שום סימן לבלימת ההידרדרות.
לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, ביום שישי אובחנו לפחות 80,005 נדבקים חדשים, אך בספירה אחרת שעורך "ניו יורק טיימס", מדובר ביותר מ-85,000. בכל מקרה, מדובר בשיא חדש ששובר את השיא שנרשם ב"גל השני" של ההתפרצות בארה"ב, ב-16 ביולי. אז אובחנו 77,362 נשאי קורונה.
אף שלפי ד"ר ג'רום אדאמס, ראש מערך שירותי הבריאות הפדרליים, שיעור התמותה בארה"ב צנח ב-85% בזכות גורמים שונים כמו טיפולים יעילים יותר (השבוע למשל קיבלה התרופה רמדסיביר את אישור ה-FDA) – מספר המתים היומי מתחיל לטפס גם הוא בימים האחרונים. לפי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, ביום חמישי מתו בארה"ב עוד 856 חולים, כאשר הממוצע השבועי עומד על 763. לפי אחד הגופים העוקבים אחר מצב התחלואה בארה"ב, כיום מאושפזים ברחביה 41,000 חולי קורונה – המספר הגבוה ביותר מאז 20 באוגוסט.
הזינוק בתחלואה מתפרש כעת על פני יותר מ-30 מדינות בארה"ב, בעיקר באזורים בצפונה ובמערב התיכון שלה. לפי דו"ח של צוות המשימה של הבית הלבן למאבק בקורונה, ישנם גם "סימני הידרדרות מוקדמים" בדרום ארה"ב.
"הזינוקים על המפה ביותר מ-30 מדינות לא הולכים להיעלם בספונטניות, זה יקרה רק אם נעשה משהו", אמר הלילה ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הראשי של הממשל למחלות זיהומיות, שאותו נוהג הנשיא טראמפ לתקוף. לאחרונה טען הנשיא בשיחה עם אנשיו שלאמריקנים "נמאס" לשמוע על הנגיף מד"ר פאוצ'י ומ"אידיוטים" שכמותו.
הלילה שינה ד"ר פאוצ'י את עמדתו וקרא לחייב את האמריקנים לעטות מסכות, אחרי שבעבר אמר שיהיה קשה לאכוף הנחיה שכזו. "אם אנשים לא עוטים מסכות, אולי צריך לחייב את זה", אמר פאוצ'י בראיון ל-CNN. כמה מהמדינות אכן מחייבות את תושביהן לעשות זאת, אך מדינות אחרות – במיוחד אלו שבהן מושלים רפובליקנים – ישנה התנגדות למה שנתפס כפגיעה קשה בחירות האזרחים.
למרות הזינוק בתחלואה, הנשיא טראמפ ממשיך לקיים עצרות בחירות המוניות, שבהן רבים מתומכיו מצטופפים ללא מסכות. הלילה קיים שתי עצרות במדינת המפתח פלורידה, אחת מהן ביישוב The Villages, קהילת פנסיונרים שמרנית שלאחרונה צצו בה סימנים של תמיכה ביריבו הדמוקרטי ג'ו ביידן.
הנשיא מתעקש שארה"ב מנצחת במאבק בנגיף, תוך שהוא מזכיר שוב ושוב את הטיפולים החדשניים שניתנים לחולים ואת החיסון שבדרך, אף שד"ר פאוצ'י העריך אתמול כי החיסון יופץ באופן מאסיבי לאוכלוסייה האמריקנית רק כמה חודשים לאחר תחילת השנה הבאה.
טראמפ נוהג להדגיש גם את הנזק הכלכלי שבהטלת הגבלות, ובעימות האחרון עם ביידן האשים אותו שכל מה שהוא רוצה לעשות זה להטיל סגרים. "אנחנו לא יכולים לסגור את המדינה שלנו, כי אז לא תהיה לנו מדינה", אמר. "אנשים מאבדים את העבודה שלהם. הם מתאבדים, יש דיכאון, אלכוהול וסמים ברמה שאף אחד לא ראה מעולם. אנחנו חייבים לפתוח את המדינה".
באותו עימות הנשיא הכריז כי "אנחנו לומדים לחיות עם הנגיף", בעוד ביידן השיב לו: "אנחנו לומדים למות איתו". ביידן עצמו נשא הלילה נאום מעיר מגוריו ווילמינגטון שבדלאוור, ובו חזר על האזהרה שניפק בעימות, מפני "חורף אפל". הוא אמר שאין שום סימן להכרזות של טראמפ על נסיגה בהתפשטות הנגיף, והזהיר את הבוחרים כי אם טראמפ ייבחר לכהונה נוספת, הוא לא ישנה את דרכיו. "כמעט 210,000 מקרי מוות שניתן היה למנוע אותם, ואין שום דבר שהוא יעשה אחרת?", תהה ביידן. "אם זו הצלחה, איך נראה כישלון?".