עשרות מדריכי כושר, בעלי מכונים וספורטאים, הפגינו אמש (יום ג') סמוך לאזור התעשייה בחולון במחאה על תקנות הממשלה שאוסרות עליהם לאמן ולהתאמן בתוך מועדוני הכושר. המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב בין היתר "ספורט ובריאות זה חיוני", "אנחנו לא פנאי ולא בידור" ו"שר הבריאות לא מבין שכושר זה בריאות". כמה חברי כנסת הגיעו להביע הזדהות עם המפגינים.
מנכ"לית קבוצת "הולמס פלייס", קרן שתוי, אמרה כי "ענף הכושר הגיע למחות על העובדה שהממשלה לא מקבלת החלטה מיידית לפתוח את בריכות השחייה וחדרי הכושר. זה ענף שתומך בבריאות הציבור ונדמה כאילו הממשלה שאמורה לקבל החלטות לטובת בריאות הציבור, מקבלת החלטות שנובעות משיקולים פוליטיים, ולא החלטות שאומרות שבריאות הציבור חשובה להם".
שתוי הוסיפה כי "יש מיליון וחצי ישראלים שיושבים בבית, משמינים, נכנסים לדיכאון ומתחננים שיפתחו להם את האוויר לנשימה, שמטפל להם לא רק בפן הגופני, אלא גם בפן הנפשי. ביקשנו ממשרד הבריאות שימצא חצי שעה לשבת עם נציגי הענף ולחשוב ביחד מה הדרך הנכונה לפתוח את חדרי הכושר והבריכות. אין הדבקות בבריכות ובחדרי הכושר, אין סיבה לסגור את האוויר".
אורן אלפרוביץ, מסטודיו "אנדר קונטרול" בראשון לציון, אמר כי "אנחנו כבר לא יכולים לשרוד. העסק סגור ארבעה חודשים. אנחנו ממש על הקרשים, לא מצליחים להרים את עצמנו והלקוחות כבר זועקים שהם רוצים לחזור להתאמן ולחזור לפעילות גופנית. יש לנו קבוצת ווטסאפ של כל הלקוחות שלנו וכל הזמן שואלים אותנו מתי חוזרים, ואיך אפשר לחזור לפעילות".
לדברי אלפרוביץ, "גם כשרוצים לצאת החוצה ולעשות קצת אימון בפארק - זה לא אפשרי ולא נותנים לנו להתאמן יחד איתם. אפשר להתאמן 20 אנשים בחוץ, אבל לא כשהמאמן מאמן אותם ולא כשהוא מקבל על זה כסף. כשיצאנו מהסגר הראשון, עשינו את כל מה שצריך לפי התו הסגול, שמנו ג'ל לניקוי ידיים ודאגנו לחיטוי. אפילו יש לנו ריבועים ברצפה שמסייעים לשמור מרחק. רק שידברו איתנו וימצאו איתנו יחד את הפתרונות".
אלין סגרה את הסטודיו שלה לפני שבועיים בגלל המצב. "היו אצלי אנשים עם שיתוק מוחין, עם פציעות קשות, אנשים שצריכים את הספורט יום-יום וזה מה שמציל אותם ומאפשר להם ללכת מחר בבוקר", היא סיפרה. "אני לא מוותרת ואמשיך להילחם. אני מתחננת ואומרת שאסור לוותר. אנחנו חיוניים כי אנחנו מאפשרים לציבור ללכת מחר בבוקר".
ח"כ יואל רזבוזוב (יש עתיד), ג'ודקא לשעבר, הגיע לתמוך. "הגעתי כדי לחזק את תעשיית הכושר כי 200 אלף אנשים שמתפרנסים מהתעשייה הזאת יושבים בבית בלי שום הסבר אפידמיולוגי", אמר רזבוזוב. "אנחנו בוועדת הקורונה, בזמנו, פתחנו את חדרי הכושר כי לא הוכיחו לנו שנדבקים שם אנשים וגם עכשיו האנשים האלה יושבים בבית בלי שום סיבה. יש עוד מיליון מתאמנים שרוצים את המסגרת הזאת, וזה חיוני להם. עוצרים אותי ברחוב ושואלים מתי חדרי כושר ייפתחו, לא מצליחים לקבל את זה. זה אבסורד, הממשלה הזאת מנותקת".
לדבריו, "הם מקבלים החלטות איך שהם רוצים. אם היה הסבר, בסדר גמור. אנחנו בעד להוריד את התחלואה. אבל לא על חשבון בריאות הציבור, וזה באמת בריאות הציבור ופרנסה של אנשים, מאות אלפי משפחות. חייבים ללחוץ על מקבלי ההחלטות. להסביר להם, חברים, יש גם מתווה דיפרנציאלי. אפשר להסתכל על זה נקודתית. לא חייבים לסגור את כל המשק. אפשר לקחת ענף-ענף, ובענף חדרי הכושר, איפה שאין הידבקויות, צריך לפתוח. לא היום, לא מחר, אתמול".
פורסם לראשונה: 22:12, 10.11.20