העתירה, הגיבוי מבכירי מח"ש לשעבר, והביקורת החריפה נגד אלשיך: רפ"ק דובי שרצר, ראש צוות חשיפה במח"ש, עתר לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד משטרת ישראל, הפרקליטות, השרים לביטחון הפנים והמשפטים למתן צו על תנאי לממש לאלתר את ההבטחה המנהלית שניתנה לו לקידום לדרגת סגן ניצב. כך, הוא טוען, הובטח לו בעת שהועבר למח"ש בהשאלה ממשטרת ישראל. לטענתו, הקידום לא מומש מכיוון שהיה מעורב בחקירות נגד בכירים במשטרה.
שרצר טוען בעתירתו שהוגשה על ידי עורכי הדין עודד סבוראי, ערן שחם-שביט, סיוון האוזמן ומריה אורן-לייפר שבניגוד להבטחה שקיבל טרם מעברו למח"ש שיקודם תוך שנה לדרגת סנ"צ וימשיך למסלול קידום במשטרה לאחר שנת ניסיון מוצלחת ומעבר קורס פו"מ של המשטרה.
לאחר שהשלים שרצר את שנת הניסיון ועבר את קורס הפו"מ בהצטיינות נמנע המשך קידומו והוא הושאר בארגון, בניגוד למה שהובטח לו כשהגיע אליו. לטענתו, הקידום נמנע בשל מעורבותו בחקירות רגישות במשטרה הנוגעות לבכירים במשטרה, בין היתר, פרשת רוני ריטמן ואום אל-חיראן.
טענותיו של שרצר מגובות בתצהירים של בכירים לשעבר במח"ש, בהם ראש מח"ש לשעבר עו"ד אורי כרמל, וניצב בדימוס שפרה שמר אשר הושאלה גם היא למח"ש מהמשטרה.
בטענות שהוגשו לבית המשפט מתגלה ביקורת חריפה מצד בכירי מח"ש על "סירוס" המחלקה בידי ראש מח"ש החדשה עו"ד קרן בר מנחם, פרקליט המדינה היוצא שי ניצן וניסיון של מפכ"ל המשטרה דאז רוני אלשיך לפרק את הארגון.
אלשיך מצוטט בתצהיר של ראש מח"ש לשעבר עו"ד כרמל כמי שאומר: "אתה הרי יודע שאני מומחה בפירוק ארגונים עוינים". בעתירה טוען שרצר כי במהלך פגישה שנערכה בביתו של מנהל מח"ש ביקש המפכ"ל להקרין סרטון שהובא במיוחד לביתו המתאר לכאורה את שרצר בהתנהלות בעייתית בחקירה נוספת של נצ"מ אילן סרדל ודרש להדיח את שרצר מיד.
עו"ד כרמל סירב לצפות בסרטון, והבהיר שיצפה בו לבדו לאחר מכן. הסרטון לטענת העותרים הוצג גם בישיבת סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה כחלק ממסע הפחדה של מפכ"ל המשטרה נגד מח"ש בכלל ושרצר בפרט.
בתצהיר שהוגש כתב ראש מח"ש בדימוס עו"ד כרמל כי "על רקע חקירה רגישה שהתנהלה באותם ימים נגד קצין משטרה בכיר ביותר, ניצב רוני ריטמן, והחלטות שנויות במחלוקת שהתקבלו בפרשה זו השתנתה הרוח שנשבה מכיוון פיקוד המשטרה לעבר מח"ש וזאת למרות שמאומה לא השתנה במח"ש עצמה".
"חלק מהתיקים שלנו - בעיקר שתי פרשות מרכזיות בג"ץ ריטמן ופרשת אום אל-חיראן - הביכו את פיקוד המשטרה ואת השר לביטחון הפנים דאז. התגובה הייתה סימון מח"ש כגורם עוין שניתן לתקוף אותו ואת בכיריו, בגלל שלהחלטות שמתקבלות בתיקי מח"ש יש פוטנציאל להביך שותפים בכירים במערכת אכיפת החוק".
הוא המשיך: "בתגובה לאיום המסתמן על המערכת מצד גורמים פוליטיים שילבו ראשי מערכת אכיפת החוק באופו טבעי את זרועותיהם והתייצבו אל מול ההתקפה המשולבת על המערכת. מטרידה איפוא המחשבה שמא בהיעדר הנמקה היו אלה דווקא מסירותו של שרצר בתפקידו המח"שי ותוצרי עבודתו הברוכה במחלקה שעמדו אולי בבסיס הסירוב לאשר את העלאתו בדרגה".
עו"ד עודד סבוראי, המייצג את רפ"ק דובי שרצר, אמר כי "עצוב להיווכח שמשטרת ישראל, בגיבוי מלא של פרקליטות המדינה, מסמנות לחוקרי מח"ש שאל להם לחקור במרץ את בכירי משטרת ישראל, וכי מי מהם שלא יבין את הרמז, קידומו יסוכל. רפ"ק דובי שרצר, קצין חקירות מעולה, שלא הבין את הרמז וחקר את בכירי המשטרה בשקידה וללא משוא פנים, משלם מחיר כבד על יושרתו".
הוא הוסיף: "הגיע הזמן לעשות לזה סוף. רפ"ק שרצר הרוויח בעמל רב, ביושר ובמקצועיות את הזכות להיות מקודם לדרגת סגן ניצב. אנחנו תקווה ואמונה שבשעה שיתר המערכות קורסות, בית המשפט יורה להן את דרך הישר".
מהמחלקה לחקירות שוטרים נמסר בתגובה: "התביעה טרם הועברה לפרקליטות כנדרש, אך לא מפתיע שהיא כבר הועברה לתקשורת. בימים אלה מתפרסמות טענות שונות ומופרכות בעניינים הקשורים במח"ש. מאחורי תביעה זו עומדים גורמים ממורמרים שלא קודמו, כל אחד מסיבותיו, המבקשים לפגוע בהמשך התקדמותה של מח"ש".
"התביעה מצטרפת לגל הפרסומים הכוזב, ולא בכדי. הטענות בתביעה ייענו במסגרת ההליך. ככל שאכן הטענות הן אלה המתוארות בפנייתכם, הרי שמדובר בסילופים וחצאי אמיתות".