ירי הרקטות לישראל ותקיפות צה"ל ברצועת עזה ממשיכים לתפוס מקום מרכזי בסדר היום העולמי. בעולם עוקבים אחרי ההתפתחויות, ומנהיגים קוראים להגיע בהקדם לרגיעה - לנוכח התמונות הקשות של הנפגעים ותוצאות הירי. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר הלילה שהוא שוחח לאחרונה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, והביע תקווה שהעימות ייגמר בקרוב. ביידן הדגיש שהעמדה האמריקנית היא שלישראל יש זכות להגן על עצמה מירי של אלפי רקטות, וציין שאנשיו נמצאים בקשר עם גורמים בישראל ובשאר המזרח התיכון.
מהבית הלבן נמסר כי ביידן אמר לנתניהו שירושלים חייבת להיות מקום של שלום, והוסיף כי ארה"ב תומכת במציאת דרך לרגיעה בת-קיימא. הוא גינה את שיגור הרקטות מצד "חמאס וארגונים נוספים", ותמך בזכות של ישראל להגן על עצמה ועל אזרחיה.
שעות לאחר מכן שוחח מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ואמר לו כי הוא מגנה את ירי הרקטות מעוטף עזה לישראל. "קורא לשני הצדדים להגיע לרגיעה", ציין בלינקן בפני אבו מאזן.
גם היום התקיימו הפגנות פרו-פלסטיניות ואנטי-ישראליות. בנוסף למחאות במדינות ערביות ומוסלמיות התקיימו עצרות תמיכה בפלסטינים גם בארה"ב, בלגיה, צרפת, יוון, סרביה ודרום אפריקה. בכמה ערים בעולם יצאו מפגינים פרו-ישראלים להפגנת תמיכה בישראל והניפו את דגלי הכחול-לבן. בחלק מהמקרים נרשמו עימותים בין פרו-פלסטינים לפרו-ישראלים. ברומא הגיע מנהיג הימין האיטלקי, מתיאו סלביני, להפגנת תמיכה בישראל ברובע היהודי.
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן שוחח היום עם ולדימיר פוטין על המצב בישראל ובעזה. הוא המשיך להשתמש במילים קשות נגד ישראל, ואמר לנשיא רוסיה שהקהילה הבינלאומית "צריכה ללמד את ישראל לקח תקיף ומרתיע" בעקבות יחסה לפלסטינים.
בהודעת לשכת הנשיאות הטורקית נמסר שארדואן קרא למועצת הביטחון של האו"ם להתערב במהירות, ולהעביר לישראל מסר ברור. ארדואן אמר לפוטין שייתכן שיש צורך בכוח בינלאומי שיגן על הפלסטינים מפני ישראל. אתמול הודיעה טורקיה שארדואן משקיע מאמצים רבים כדי לסיים את "התוקפנות הישראלית", ושוחח עם מנהיגים באזור.
כמו בשני בערב, גם אמש הגיעו אלפים למחות מחוץ לקונסוליה הישראלית באיסטנבול. ההפגנה הפרו-פלסטינית התקיימה למרות שטורקיה נמצאת בימים אלה בסגר הדוק בגלל מגפת הקורונה. בהפגנה הניפו המפגינים את דגלי טורקיה ופלסטין והציתו את דגלי ישראל.
פוטין קרא לישראל ולפלסטינים לפתור בצורה לא-אלימה את ההסלמה האחרונה. שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר שכדי להרגיע את הרוחות יש לכנס בדחיפות את הקוורטט הבינלאומי לענייני המזרח התיכון - שמורכב מארה"ב, האו"ם, האיחוד האירופי ורוסיה.
סרגיי ורשינין, סגר שר החוץ לברוב, קרא לישראל להפסיק "מיד" את פעולות ההתנחלות בשטחים הפלסטיניים ואמר שמוסקבה קוראת "לכבד את הסטטוס-קוו במקומות הקדושים בהר הבית". הוא הוסיף שרוסיה מגנה את האלימות נגד אזרחים ישראלים ופלסטינים, וכן את כל הצעדים שמסבכים את האפשרות של חידוש המו"מ במזרח התיכון.
גורם פלסטיני אמר הערב שהמאמצים של מצרים, קטאר והאו"ם להשיג הפסקת אש לא צלחו. גם ארה"ב מנסה להרגיע את הרוחות, והחליטה לשלוח לאזור את האדי עמר - סגן עוזר מזכיר המדינה לנושא הישראלי-פלסטיני.
בלינקן, ששוחח היום עם נתניהו, הדגיש שלישראל יש את הזכות להגן על עצמה מירי הרקטות. "התמונות שפורסמו במהלך הלילה היו מחרידות", אמר בלינקן. הוא קרא לצדדים להפחית את האלימות, אך הדגיש שיש הבדל בין "ארגון הטרור חמאס – שיורה רקטות ללא הבחנה" כדי לפגוע באזרחים, לבין "התגובה של ישראל, שמגנה על עצמה". עם זאת בלינקן הוסיף שלישראל יש אחריות מסוימת, והיא צריכה "לעשות מה שאפשר כדי למנוע פגיעה באזרחים - גם כשהיא מגיבה בצדק כדי להגן על אזרחיה".
אתמול יצאו מפגינים פרו-פלסטינים למחות נגד ישראל בניו יורק, וושינגטון ולוס אנג'לס. בניו יורק התייצבו מול המוחים מפגינים פרו-ישראלים להפגנת נגד, ובין הצדדים התפתחו עימותים. ארגון הקהילה הישראלית-אמריקנית IAC הודיע שהלילה הוא יקיים מפגן תמיכה בישראל ב-19 ערים ברחבי ארה"ב, בתגובה לטרור של חמאס והג'יהאד האיסלאמי.
גם בלונדון הגיעו אתמול פרו-ישראלים להפגין מול עצרת גדולה של אלפי פרו-פלסטינים סמוך לרחוב דאונינג - שבו נמצא המעון של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון. כוחות המשטרה הפרידו בין הצדדים אך ג'ונתן הופמן בן ה-68, שהגיע להפגנת התמיכה בישראל, סיפר שהוא הותקף בבעיטות ונפל על הקרקע. "ההפגנה שלנו לא הייתה אלימה. בלי המשטרה – היינו עוברים לינץ'. יש כל כך הרבה שנאה נגדנו, זה בלתי נסבל", סיפר לדיילי מייל.
ראש ממשלת ברטניה בוריס ג'ונסון אמר שהוא מודאג מאוד מההסלמה בישראל ובעזה. כמו הבית הלבן של ביידן, גם ג'ונסון הדגיש שהממשל שלו ממשיך לתמוך בפתרון שתי המדינות. "כולנו רוצים שתהיה רגיעה דחופה של שני הצדדים. עמדת הממשלה היא שאנחנו ממשיכים להאמין שפתרון שתי המדינות הוא הדרך הטובה ביותר להתקדם", הוא אמר.
בשער ברנדנבורג בברלין התקיימה היום הפגנת תמיכה בישראל. "עומדים לצד ישראל, עכשיו ולתמיד", נכתב על שלט שהונף בהפגנה. בגרמניה גינו היום את שלוש התקריות האנטישמיות שהיו במדינת המחוז נורדריין-וסטאפליה: בעיר בון הושלכו אבנים על בית כנסת, בעיר מינסטר שרפו מפגינים את דגלי ישראל ובדיסלדורף הושחתה אנדרטה לזכר בית הכנסת הגדול של העיר שנחרב בליל הבדולח. משטרת גרמניה עצרה 13 חשודים.
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הביעה היום תמיכה בישראל. הדובר של מרקל אמר שלישראל יש "את הזכות להגנה-עצמית" לנוכח מתקפות הטילים של הטרוריסטים הפלסטינים. הדובר, שטפן זייברט, אמר שממשלת מרקל "מגנה בצורה החריפה ביותר את מתקפות הרקטות הבלתי פוסקות מרצועת עזה נגד ערי ישראל". זייברט אמר כי "אי אפשר להצדיק" את התקיפות האלה. "לישראל יש את הזכות להגן על עצמה נגד המתקפות".
זייברט ציין שבישראל נהרגו אזרחים יהודים וערבים מהירי של חמאס ושאר ארגוני הטרור. "המטרה שלהם היא להרוג אנשים בצורה שרירותית וחסרת הבחנה", אמר דובר הקנצלרית.