מפלגת השלטון בגרמניה בחרה היום (שבת) יו"ר חדש למפלגה, לקראת הבחירות הפדרליות שיהיו ב-26 בספטמבר: ארמין לשט, מושל מדינת המחוז נורדריין-וסטפליה.
לשט עומד מ-2017 בראש מדינת המחוז המאוכלסת בגרמניה. הוא נחשב לפוליטיקאי פרגמטי ומתון ולאחד מנאמניה של הקנצלרית אנגלה מרקל - שפרשה מהנהגת המפלגה הנוצרית-דמוקרטית (CDU) ולא תתמודד בבחירות הקרובות על כהונה נוספת בשלטון.
מרקל, שמנהיגה את גרמניה מ-2005 ונחשבת בעיני לרבים לפוליטיקאית המשפיעה באירופה, הודיעה בסוף 2018 שלא תתמודד על כהונה חמישית כקנצלרית. היא פרשה מראשות ה-CDU והמפלגה בחרה את בת-טיפוחיה – אנגרט קראמפ-קארנבאואר (שכונתה "מיני מרקל") לתפקיד היו"ר. היורשת של מרקל פרשה מראשות המפלגה בתום כהונה קצרה וסוערת, וההצבעה על המחליף נדחתה פעמיים בגלל מגפת הקורונה.
הבחירות לראשות המפלגה היו במידה רבה בחירות על הדרך שבה היא אמורה לצעוד אחרי עידן מרקל: לשט המתון, שבקמפיין לראשות המפלגה הציג את עצמו כממשיך דרכה של מרקל, ניצח את פרידריך מרץ השמרן שבעבר היה יריב של הקנצלרית מרקל. הפער שבו לשט ניצח בהצבעת צירי המפלגה היה קטן: הוא קיבל 521 קולות לעומת 466 למרץ. מועמד שלישי, נורברט רטגן, נשר מהמירוץ אחרי סבב ההצבעה הראשון.
לשט בן ה-59 הביע תמיכה נלהבת במרקל ב-2015, השנה שבה פתחה גרמניה את שעריה למאות אלפי פליטים ומהגרים מהמזרח התיכון. הוא נחשב לפוליטיקאי שתומך במהגרים "אפילו" יותר ממרקל, מעודד רב-תרבותיות ומתגאה באוכלוסייה המגוונת של מדינת המחוז שלו, שלדבריו מחזקת אל הכלכלה והחברה שלה. כמושל הביע לשט התנגדות לתנועת החרם על ישראל, ה-BDS. ב-2018 הוא ביטל את השתתפותו בפסטיבל שבו הופיעו פעילים של תנועת החרם.
מרקל אמרה אשתקד שללשט "יש את הכלים" לרוץ לתפקיד הקנצלר. זו הייתה ההתבטאות הקרובה ביותר להבעת תמיכה כלשהי באחד המועמדים במירוץ לראשות המפלגה. בנאום הניצחון הבטיח לשט לקיים דיאלוג עם כל המפלגות הדמוקרטיות בגרמניה. "במיוחד בימים האלה שעוברים על העולם הביטוי 'אחדות, צדק וחירות' (שמופיע בהמנון הלאומי) אקטואלי מתמיד. בואו ניאבק על העקרונות נגד כל מי שרוצים לסכן אותם", הכריז היו"ר החדש.
בדרך כלל יו"ר ה-CDU הוא גם המועמד שמוביל את האיחוד הנוצרי-דמוקרטי בבחירות לתפקיד הקנצלר. ובכל זאת לא מן הנמנע שלשט לא יעמוד בראש המחנה, שמלבד ה-CDU כולל גם את מפלגת הבת שלה, האיחוד הנוצרי הסוציאלי (CSU) בבוואריה. על רקע מחלוקות בין שתי המפלגות אמר לשט שהוא יעשה כל שביכולתו כדי שהשותפות ביניהן תימשך עד הבחירות, במטרה להבטיח שהקנצלר הבא יגיע מהאיחוד הנוצרי-דמוקרטי.
לפי מצב הסקרים כרגע הקנצלר הבא אכן יגיע מהאיחוד הנוצרי-דמוקרטי: הסקרים מעניקים למרכז-ימין 36% מהקולות. במקום השני נמצאת מפלגת הירוקים עם 20%, ובמקום השלישי הסוציאל-דמוקרטים עם 16%.
לשט אמנם פופולרי במפלגתו, אך לא בציבור הרחב: סקר שפורסם בחודש שעבר בדר שפיגל מראה שאם הגרמנים היו נדרשים לבחור את יו"ר ה-CDU, ולא רק צירי המפלגה, לשט היה מקבל רק 11.8% מהקולות. המועמד השמרן מרץ קיבל בסקר 28.8% והמועמד השלישי רטגן, יו"ר הוועדה ליחסי חוץ בפרלמנט, גרף בסקר 31.7% מהקולות.
סקרים מראים שמנהיג מפלגת הבת CSU, מרקוס זודר, אהוד במיוחד על המצביעים השמרנים. לפי הפרשנים זודר יעניק ללשט הזדמנות לאחד את המחנה לקראת הבחירות - אך אם לשט ייכשל זודר עשוי להחליט להתמודד בעצמו על תפקיד הקנצלר. זודר היה אחד הראשונים לברך את לשט ואמר שהוא מצפה לעבוד איתו. "יחד נבנה את סיפור ההצלחה של האיחוד", כתב בטוויטר. "איום" נוסף על לשט הוא שר הבריאות של מרקל, ינס שפאן, שמחוקקים במפלגת השלטון מעוניינים שיתמודד על התפקיד. שפאן, יש לציין, הביע תמיכה בלשט במירוץ להנהגת המפלגה.