השוטרת שהרגה צעיר שחור בעיר ברוקלין סנטר במינסוטה, ומפקד המשטרה בעיר, התפטרו מתפקידם. השוטרת קים פוטר, והמפקד טים גאנון, פרשו מהמשטרה יומיים אחרי מותו של דונטה רייט בן ה-20.
גאנון פרסם אמש תיעוד מהירי, מהמצלמה שהייתה על גופה של פוטר. הוא אמר שהוא מאמין שפוטר התכוונה להשתמש באקדח טייזר – אך התבלבלה ושלפה אקדח רגיל. הוא הוסיף שמבחינתו מדובר בתאונה שהסתיימה במוות טראגי.
ראש העיר ברוקלין סנטר, מייק אליוט, אמר אתמול שהוא רוצה שהשוטרת תודח. "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו טעויות שעולות בחיי אדם", הדגיש. הערב הודיע על התפטרותם של פוטר וגאנון. אחרי לילות של מהומות ברחובות אמר אליוט: "אני מקווה שזה יביא שקט מסוים לקהילה. אנחנו רוצים להעביר מסר לקהילה שאנחנו מתייחסים למצב ברצינות".
רייט נורה למוות במהלך עימות עם השוטרים, שניסו לאזוק אותו מחוץ לרכבו. הם עיכבו את הרכב בעקבות עבירת תנועה, ובבדיקה הבחינו שנגד רייט יש צו מעצר. כשרייט חזר לרכבו כדי להימלט פוטר צעקה "טייזר, טייזר" - והשתמשה באקדח הרגיל שלה. אחרי הירי רייט נמלט פצוע, ובהמשך מת. "הולי שיט, יריתי בו", היא נשמעת אומרת בתיעוד שפרסם גאנון.
בריאן פיטרס, ראש איגוד השוטרים של מינסוטה, אמר כי במהלך התקרית ביום ראשון פוטר בת ה-48 - ששירתה 26 שנים במשטרה - הכשירה שוטר חדש. "היא מאוד מסורה, להוטה, היא אדם טוב", העיד עליה. "ברגע מאוד מתוח היא עשתה טעות, זה לא האופי שלה".
בעקבות הצהרות המשטרה על הבלבול בין האקדחים, תהו בתקשורת האמריקנית איך טעות שכזו יכולה לקרות. בדיווחים השונים הודגשה העובדה שלמרות שטעויות שכאלו נדירות, הן קרו כבר כמה פעמים בעבר ואף הובילו למותם של עצורים.
במסגרת הכשרתם, השוטרים בארה"ב נדרשים לרוב לשאת את אקדח הטייזר מתחת ליד החלשה שלהם - ואת האקדח מתחת ליד החזקה - כך שבין שני כלי הנשק יהיה מרחק ברור ויפחתו הסיכויים שבעימותים או בסיטואציות נפיצות אחרות, הדורשות תגובה מהירה, הם ישלפו בטעות אקדח רגיל. מפקד המשטרה גאנון הסביר שזהו גם הנוהל בברוקלין סנטר, אולם בדיווחים בארה"ב לא צוין אם השוטרת אכן פעלה כך במקרה הזה.
אירוע הירי הוביל להפגנות סוערות ולמהומות במינסוטה. המפגינים ובני משפחתו של רייט דחו את הטענה שמדובר בתאונה. הנשיא ג'ו ביידן אמר שמותו של רייט הוא "טרגדיה אמיתית". בשיחה עם כתבים בבית הלבן התייחס ביידן להסברים שסיפקה המשטרה ואמר: "השאלה היא - האם זו תאונה? האם זה היה בכוונה? זה דבר שייקבע על ידי חקירה מקיפה". ביידן קרא להמתין לסיומה של החקירה, ואמר שאין הצדקה לאלימות. ברק אובמה, שביידן היה סגנו בבית הלבן, קרא לבצע חקירה מלאה ושקופה של הירי.