ספינת מטען שהייתה בעבר בבעלות ישראלית-חלקית הותקפה בצהריים (יום שבת) בצפון האוקיינוס ההודי בדרכה לאיחוד האמירויות. לא היו נפגעים. אחר הצהריים דיווח הערוץ "אל-מיאדין" הלבנוני, שמזוהה עם איראן וחיזבאללה, שכתוצאה מהתקיפה פרצה אש בספינה. הערוץ, שציטט "מקורות מהימנים", ציין כי הספינה הותקפה על-ידי "אמצעי לחימה לא ידועים". שום גורם לא לקח אחריות על הפגיעה עד כה, אך בישראל מעריכים שאיראן אחראית לה. החברה הישראלית שהחזיקה ב-20% מהספינה, זודיאק, מכרה את אחזקותיה לפני כמה חודשים.
לפי "אל-מיאדין", הספינה שהותקפה היא CSAV TYNDALL. היא המשיכה בהפלגה לאחר התקיפה, ועגנה באזור ג'אבל עלי בדובאי. מדובר בספינה ששטה תחת דגל ליבריה. בדיווח של אל-מיאדין מסגרו את תקיפת הספינה שהייתה כחלק מהסיפור של מאבק ישראל-איראן. כרקע לתקרית הם מציינים את הידיעות על תקיפות המשויכות לישראל באיראן לאחרונה. תקיפה כזו, למשל, אירעה לפי גורמים איראניים לפני שבועיים - אז רחפן שהמריא מאדמת איראן תקף את מפעל הצנטריפוגות המרכזי של הרפובליקה האיסלאמית ליד העיר כראג'.
פרשננו רון בן ישי מציין שעל אף שהספינה ככל הנראה לא בבעלות ישראלית, נראה שמדובר בחידוש מבוקר של המהלומות הימיות והאחרות שישראל ואיראן מחליפות ביניהן. לא כל המקרים מתפרסמים, אבל נראה שהאיראנים בחרו לפגוע בספינה מפני שזו הייתה התגובה הזמינה והמהירה ביותר שעמדה לרשותם על פעולות שלהערכתם ביצעה ישראל.
בן ישי הוסיף כי ללא שום ספק, בחירתו של איברהים ראיסי לנשיא איראן גרמה להקשחת עמדותיה של איראן הן באזור והן בשיחות הגרעין בווינה. התקיפה, שכנראה בוצעה על-ידי גורם איראני באמצעות מוקשים או מטעני נפץ ימיים, היא אחד הביטויים להקשחה הזו - שנובעת מבחירת המנהיג השמרן. ראיסי ייכנס לתפקידו רק באוגוסט, אבל משמרות המהפכה כבר פועלות לפי הקו שלו.
שלשום התייחס הרמטכ"ל אביב כוכבי לראשונה לכטב"ם האיראני שהופל במהלך מבצע שומר החומות, ואמר: "יידע כל מי שמנסה לפגוע במדינת ישראל - כל פעילות אויב מקרוב או מרחוק תענה בתגובה משמעותית, גלויה או חסויה. כך נהגנו בעבר וכך ננהג גם בעתיד".
התקיפה הנוכחית התרחשה אחרי שבמשך כחודשיים וחצי לא דווח על תקריות כלשהן במלחמת הצללים הימית שלפי דיווחים מתנהלת בין ישראל לאיראן. לפני חודש עלתה באש ספינת חיל הים האיראני, אך כלל לא ברור אם מדובר היה בתקלה או מתקפה מכוונת. לפי דיווחים, במלחמת הצללים בין ישראל לאיראן נפגעו כלי שיט רבים שמזוהים עם שתי המדינות. המקרה האחרון שפורסם אירע ב-13 באפריל, אז הספינה HYPERION RAY שבבעלות רמי אונגר הותקפה ליד נמל אל-פוג'יירה שבאיחוד האמירויות. התקיפה הזו הגיעה אחרי החבלה בספינת הביון האיראנית "סאביז", שיוחסה לישראל, וכמה ימים אחרי הפיצוץ במתקן הגרעיני בנתנז - שגם כן יוחס לישראל.
ישראל העריכה שתקיפת HYPERION RAY הייתה תגובה על החבלה ב"סאביז", ולא על הפיצוץ בנתנז. בירושלים, בכל מקרה, החליטו להוריד את גובה הלהבות בעימות הימי - בין היתר בעקבות המתיחות שעורר הפיצוץ בנתנז - ולא להגיב על אותה תקיפה. ואכן, מאז אותה תקרית ועד היום, לא דווח על מתקפות ימיות כלשהן נגד כלי שיט איראניים או ישראליים.