מטוסה של סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס נאלץ לנחות הלילה (בין ראשון לשני) זמן קצר לאחר שהמריא לגואטמלה, בעקבות תקלה טכנית במטוס, המכונה "אייר פורס 2".
"אני בסדר, אני בסדר", אמרה האריס לכתבים והניפה בפניהם את אגודלה, כאשר יצאה מהמטוס שנחת בחזרה בשדה התעופה בבסיס אנדרוז שבפאתי וושינגטון הבירה. "כולנו נשאנו תפילה קטנה, אבל אנחנו בסדר", הוסיפה סגנית הנשיא.
הדוברת של האריס, סיימון סנדרס, אמרה לכתבים כי המטוס נדרש לחזור על עקבותיו בעקבות בעיה טכנית שאותה לא פירטה, אך היא הדגישה כי בשום שלב לא נשקפה סכנה להאריס, האישה החזקה ביותר בארה"ב. "לא היו שום בעיות בטיחות משמעותיות", מסרה הדוברת.
אחד הכתבים שהיו על המטוס סיפר כי שמע "רעש חריג" מציוד הנחיתה שלו בעת ההמראה, אך לדבריו הנחיתה נראתה לו "נורמלית לגמרי". כשעה וחצי לאחר התקרית המריאה האריס לגואטמלה במטוס אחר.
זוהי הנסיעה הראשונה של האריס אל מחוץ לארה"ב מאז שהושבעה לסגנית הנשיא הראשונה בהיסטוריה האמריקנית, ומלבד גואטמלה היא תבקר השבוע גם במקסיקו. האריס צפויה לעסוק בביקורה בשתי המדינות בעיקר במשבר המהגרים בגבולה הדרומי של ארה"ב. בין היתר תבחן דרכים לפתור את בעיות השורש במדינות במרכז אמריקה, שהעוני הרב והשחיתות בהן מובילים המונים לעשות את המסע המסוכן אל עבר חיים טובים יותר בארה"ב.
מאז שהנשיא ג'ו ביידן נכנס לתפקידו חל גידול דרמטי במספר המהגרים שנתפסים בגבול עם מקסיקו. באפריל האחרון נתפסו שם יותר מ-178,000 מהגרים – הנתון הגבוה ביותר עבור חודש אחד בשני העשורים האחרונים. המספרים הללו מביאים לעומס עצום במתקני המעצר והמקלטים שאליהם מועברים המהגרים, רבים מהם ילדים או בני נוער שנתפסו ללא הורה או מלווה מבוגר אחר.
הרפובליקנים מאשימים כי ההקלות שהוביל ביידן במדיניות ההגירה הנוקשה של קודמו בתפקיד הן שעוררו את המשבר, אם כי יש לציין שביידן ממשיך לגרש את רוב המהגרים הבוגרים שנתפסים בגבול. הזינוק בהגירה הלא-חוקית הפך במהרה לאחד האתגרים הפוליטיים החמורים ביותר שעמם מתמודד הבית הלבן, וביידן הודיע במרץ כי הטיל על האריס את המשימה להוביל את המגעים מול מקסיקו ומדינות מרכז אמריקה במטרה לצמצם את זרם המהגרים.