מאות מבין האלפים שהצטופפו אמש (שלישי) בהפגנה הסוערת של מחאת "הדגלים השחורים" נגד בנימין נתניהו מול מעון ראש הממשלה בירושלים, המשיכו הלילה אחרי ההפגנה לעבר מרכז ירושלים שם התעמתו עם השוטרים. הם חסמו את נתיב הרכבת הקלה, השליכו חפצים לעבר שוטרים ותקפו עיתונאים. השוטרים הגיבו בזרנוקי מים ועצרו 50 מפגינים. בהמשך שבו המפגינים לאזור מעון ראש הממשלה והציתו פחים בכיכר פריז. שמונה מהעצורים יובאו הבוקר לבית משפט השלום בירושלים, שם תבקש המשטרה להאריך את מעצרם של כמה מהם.
במהלך המהומות, בלש סמוי ניסה לעצור את אחד המתפרעים. הקהל זיהה את הבלש כשוטר סמוי והחל לתקוף אותו בניסיון לשבש את המעצר. הבלש, שנותר לבדו, נפצע ברגלו ולאחר רגעים ארוכים חולץ על ידי פרשים ושוטרי יס"מ ופונה מהשטח.
במשטרה אמרו כי מאות הפרו את הסדר במרכז העיר, יידו אבנים, ביצים וחפצים לעבר כוחות המשטרה, ובנוסף גרמו נזק רב וונדליזם לרכוש בתי העסק. מפקד המחוז, ניצב דורון ידיד נתן הוראה לפזר את מפירי הסדר. "משטרת ישראל תאפשר קיומה של מחאה וחופש הביטוי, אך לא תאפשר פגיעה בציבור וברכוש", נמסר.
במהלך ההפגנה העיתונאי אבישי בן חיים מחדשות רשת הותקף מילולית על ידי כמה מפגינים. בהמשך, במהלך הצעדה והמהומות במרכז העיר, בן חיים והעיתונאי יוסי אלי, גם הוא מחדשות רשת, הותקפו כמה פעמים על ידי מפגינים - שגם ניסו לחטוף להם את המיקרופון.
בין המפגינים ליד בלפור היו צעירים רבים. אם במחאות הקודמות הגיל הממוצע היה 60-50, הפעם אפשר היה לראות הרבה סטודנטים ובני נוער.
המפגינים, שחלקם הדליקו לפידים וניסו לפרוץ את המחסומים תוך כדי עימות עם המשטרה, הניפו דגלי ישראל וקראו "ביבי הביתה", "הון, שלטון, עולם תחתון" ו"המדינה שלנו ולא של נתניהו". מנגד, מפגינים אחרים קראו להם להפסיק את האלימות.
מפקד המחוז, שעדכן הלילה כי 50 נעצרו או שעוכבו לחקירה, אמר למצלמות כי "התקיימה פה הפגנה של השמאל מול בית ראש הממשלה". מפגינים הגיבו מיד: "לא רק שמאל, לא רק שמאל. איזה שטויות, היו פה ליכודניקים, היו פה כולם".
אורי שטיין, סטודנט בן 27, הגיע מרחובות כדי להפגין, ובתחילה התלוצץ לגבי הסיבה להגעתו: "אי אפשר ללכת למועדונים וברים. הכל סגור אז באתי לכאן...". אחר כך הוסיף ברצינות: "באתי כי אני חושב שזה חשוב, המחאה צוברת תאוצה וזה לא רק מבוגרים. אומרים שלצעירים לא אכפת, זה לא נכון. כאן בהפגנה הצעירים מכתיבים את הטון. מפריע לי שממשלת האחדות הזו היא חרטא, ביבי עושה ספינים על גנץ. אין באמת שותפות, מנצלים את הקורונה כדי להעביר חוקים שמזכירים את גרמניה".
אריאל ברנשטיין, בן 26 מתל אביב, הגיע גם הוא כדי להפגין: "המדינה קורסת ויש לנו בן אדם מושחת שמנהיג אותה ומוביל אותה לתהום".
אפרת ספרן, בת 37 מרמת השרון, היא אחת מהמפגינות הקבועות. היא ניסתה להסביר מדוע הפעם הגיעו גם הצעירים: "הייתי בהמון הפגנות, אני לא זוכרת הפגנה כזו. הזעם, האנרגיות - לא ראיתי כזה דבר. משהו מתגבש לקראת פיצוץ. חד משמעית, בשתי ההפגנות האחרונות בכיכר רבין וכאן בבלפור יש הרבה יותר צעירים. בשלוש שנים האחרונות שאלתי איפה הם?למה הם לא באים, הדמוקרטיה לא חשובה להם? השחיתות לא מפריעה להם? אני חושבת שהיום המרכיב הכלכלי הוציא אותם לרחוב".
אביבה, תושבת המרכז בת 63 שהשתתפה באופן קבוע בהפגנות בכיכר גורן בפתח תקווה והגיעה להפגנה בירושלים, אמרה: "העם התעורר, הצעירים התעוררו. שלוש שנים התחננו שהם יצטרפו - עכשיו זה אל-חזור. גם המלחמה בקורונה היא פוליטית כל השיקולים שלו זה להימלט מהמשפט שלו".
להפגנה הגיע המוזיקאי אסף אמדורסקי שאמר: "באנו לבער את הנגע. נמאס מהמושחת. יש פה אנשים מכל הקשת הפוליטית ימנים מתנחלים שמאלנים אנשי מרכז ערבים אתיופים חרדים. כולם פה אחד מעוניינים להשתחרר מהצורר". אחד ממארגני ההפגנה הוא ישי הדס מתנועת Crime Minister.
במקביל נערכה הפגנת מחאה נוספת בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב לציון תשע שנים למחאה החברתית. שבה השתתפו כ-400 בני אדם. דפני ליף, שיזמה את המחאה בקיץ 2011 וארגנה גם את העצרת הנוכחית, אמרה: " אנחנו רק בתחילתו של משבר ענק, וברור שאין הנהגה לצפות ממנה לפתרונות. האמון התרסק, הייאוש גואה, אבל האנשים מתעוררים ועושים. זה הזמן גם להזכיר ולעורר תקווה שרק ביחד נייצר כוח להביא פתרונות ושינוי".
פורסם לראשונה: 23:23, 14.07.20