סין החלה להנפיק תעודות מתחסנים דיגיטליות, שיאפשרו הקלות למתחסנים ובהמשך גם מעבר בין מדינות. היא מצטרפת למדינות אחרות בעולם - בהן ישראל - שמנפיקות "תווים ירוקים" לאזרחים שקיבלו חיסון לקורונה, במטרה לחזור לשגרה ולהתניע את הכלכלה.
המחלקה לנושאים קונסולריים, שפועלת תחת משרד החוץ הסיני, הודיעה שתעודת המתחסנים תציג מידע על החיסון שקיבל אותו אזרח ועל תוצאות של בדיקות קורונה שעבר. שר החוץ, וואנג יי, אמר השבוע שמטרת התעודה היא לאפשר למתחסנים לחזור לשגרה.
לפי משרד החוץ הסיני התעודות "יעזרו לקדם את ההתאוששות הכלכלית העולמית, ולהקל את חציית גבולות". עם זאת, כרגע לא ברור אילו מדינות יכירו ב"תווים הירוקים" של הסינים. כמו כן סין טרם הודיעה על הקלות למתחסנים שמגיעים אליה. מערכת הבריאות בוחנת את הנושא, ותחליט אם לפטור את המתחסנים שנכנסים לשטחה מחובת בידוד של 14 יום.
ישראל ובריטניה, שמתקדמות במבצעי החיסונים, כבר הנפיקו תעודות למחוסנים. באיחוד האירופי סיכמו להנפיק את הדרכונים הירוקים עד הקיץ – בעקבות לחץ של מדינות בדרום אירופה שתלויות בענף התיירות. יוון, שלתיירות חלק מרכזי בכלכלתה, הודיעה אתמול שתיירים שקיבלו חיסון, פיתחו נוגדנים - או נבדקו ונמצאו שליליים לנגיף - יוכלו לבקר בה בקיץ.
שר התיירות היווני, הארי תאוחאריס, מצפה שעונת התיירות בארצו תיפתח עד אמצע חודש מאי. "יוון מוכנה עם פרוטוקול מלא לקיץ 2021", הכריז שר התיירות היווני. "תיירים יתקבלו בברכה, אם לפני הנסיעה הם יתחסנו, יפתחו נוגדנים או יעברו בדיקה ויימצאו שליליים לנגיף. כל התיירים יהיו נתונים לבדיקות אקראיות", הוסיף השר.
יוון הטילה סגר בכמה אזורים במדינה, בגלל עלייה בנדבקים שהגבירה את העומס על בתי החולים. מתחילת המגפה מתו ביוון קרוב ל-7,000 נדבקים, אך מצבה עדיין טוב מהמצב ברוב מדינות אירופה. מספר הנדבקים ביוון, שבה 10 מיליון תושבים, הוא יותר מ-205 אלף.
בטורקיה, שכנתה של יוון, דיווח משרד הבריאות על שיא של חודשיים במספר הנדבקים. אתמול אובחנו 13,755 נדבקים חדשים - הכי הרבה ביממה מאז 6 בינואר. הזינוק בתחלואה מגיע יותר משבוע אחרי שהנשיא רג'פ טאיפ ארדואן הודיע על הקלות.
בשני שעבר הודיע הנשיא ארדואן על פתיחה חלקית של בתי הספר, בתי הקפה והמסעדות בטורקיה, ועל הקלות בסגר בסופי השבוע. הוא כינה את ההקלות "נורמליזציה מבוקרת". כשארדואן הודיע על ההקלות עמד מספר הנדבקים ליממה על פחות מ-10,000.
בטורקיה חיים כ-83 מיליון תושבים, ומתחילת המגפה אובחנו 2,807,387 נדבקים. ביממה האחרונה מתו 66 חולי קורונה. מספר קורבנות המגפה עלה ל-29,160. מבצע החיסונים החל באמצע ינואר, ו-7.7 מיליון טורקים קיבלו עד כה לפחות מנה אחת של החיסון.
בצרפת הגיע אתמול מספר חולי הקורונה במחלקות לטיפול נמרץ לשיא של חמישה חודשים, ובמקביל חלה עלייה קלה בתחלואה. צרפת, שהטילה סגר לילי באמצע ינואר, מדווחת מסוף ינואר על יותר מ-20,000 נדבקים ביום. היום דווח על 23,302 נדבקים חדשים בקורונה.
מבצע החיסונים הצרפתי מתמקד כרגע באזרחים ותיקים ובמי שסובלים ממחלות רקע, אך מספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ עולה בעקביות. אתמול דווח על 69 חולים נוספים במצב קשה. מספר המאושפזים בטיפול נמרץ הגיע ל-3,918 בני אדם - המספר הגבוה מאז חודש נובמבר - באותו הזמן הייתה צרפת בסופו של הסגר השני.
באזור פריז מאושפזים קרוב ל-1,000 חולי קורונה במחלקות לטיפול נמרץ. למרות הנתון המדאיג הממשלה לא מתכננת לפי שעה להטיל סגר על חבל איל-דה-פראנס, שבו נמצאת הבירה הצרפתית. במערכת הבריאות אומרים שהטלת הסגר היא מוצא אחרון – ושהדבר יוחלט רק אם בתי החולים לא יצליחו להתמודד עם כמות המאושפזים במצב קשה. בינתיים דווח שהצוותים הרפואיים התבקשו לקצץ במספר הטיפולים שלא קשורים למגפת הקורונה.
עד כה 2.04 מיליון צרפתים קיבלו את שתי המנות הדרושות לחיסון. הממשלה שואפת לחסן 10 מיליון אזרחים עד אמצע אפריל, 20 מיליון עד אמצע מאי ו-30 מיליון עד הקיץ.
פורסם לראשונה: 23:50, 09.03.21