שנה אחרי שהנגיף התפרץ בשטחה, רצועת עזה הגיעה ביממה האחרונה לשיא חדש בנדבקים בקורונה. מתוך כ-5,000 בדיקות שנערכו אתמול (שלישי) ברצועה, אובחנו 1,916 נדבקים חדשים ובתוך שבוע הוכפל מספר הנדבקים היומי. במשרד הבריאות ברצועה מעריכים כי מספר החולים היומי האמיתי גבוה פי ארבעה מהנתון שנמסר, וזאת משום שאין אפשרות לערוך יותר בדיקות ביממה.
בנוסף, כ-300 חולים מאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ ובבתי החולים נרשמה תפוסה מלאה. אנשי הצוות הרפואי החלו להעביר מסר לפיו בתי החולים ייאלצו להפסיק לקבל חולים צעירים בשל המצב, אם לא יהיו סימנים לירידה בתחלואה. הנתונים הגבוהים ככל הנראה קשורים בהתפשטות המוטציה הבריטית של נגיף הקורונה ברצועה. זאת, לעומת הירידה בתחלואה שנרשמה במקביל בגדה אחרי גל שלישי שחוותה.
לאור העלייה בתחלואה הודיע חמאס על שורה של הגבלות לתושבים. במסגרתן תיאסר תנועת כלי רכב ברצועה החל מהערב ועד יום ראשון. בנוסף, תופסק גם פעילות מוסדות הממשלה בימים אלה. מהיום נסגרו כל מוסדות החינוך ברצועה ובכללם גם בתי הספר, האוניברסיטאות וגני הילדים. זאת, עד להודעה חדשה.
הצעדים הללו הם המשך להגבלות שכבר הוטלו בשבוע שעבר ובהן סגירת אולמות האירועים, מניעת התקהלויות, עוצר לילי החל מהשעה 21:00 בכל ערב, סגירת השווקים וסוכות האבלים. משרד הפנים הפלסטיני הודיע כי כוחות המשטרה יגבירו את אכיפתם כדי לוודא שההגבלות לא יופרו. לפי שעה חמאס עוד לא הכריז על סגר כללי ברצועה אך האפשרות הזאת נשקלת ותיושם אם לא תהיה ירידה בתחלואה.
במקביל, מנסה חמאס שיטות הסברה אגרסיביות יותר לציבור כדי להשיג את תשומת לב התושבים לחשיבות השמירה על ההגבלות ועצירת התחלואה. היום הופץ סרטון הסברה ובו תמונות קשות של חולי קורונה שמאושפזים בבתי חולים, תמונות של חולים שצוותים רפואיים מנסים לבצע בהם החייאה ותמונות של הלוויות למתים מהנגיף - 642 בני אדם ברצועה מפרוץ המגפה.
עד כה קיבלה רצועת עזה 100 אלף חיסונים נגד קורונה. מבצע החיסונים, שמוגבל לאנשים מבוגרים ולאוכלוסיית סיכון, מתקדם באיטיות ועד כה חוסנו רק 25 אלף בני אדם מתוך כ-2 מיליון תושבים.
בשבוע שעבר נחשף ב-ynet כי בימים אלו נרקם מבצע בינלאומי שמטרתו לחסן 7,000 סוחרים פלסטינים מרצועת עזה שעוברים בימי שגרה לישראל ולגדה המערבית. בשנה האחרונה נעצרה לחלוטין תנועתם של הסוחרים מרצועת עזה בעקבות סגירת מעבר ארז על ידי חמאס כדי למנוע כניסה של נשאי הנגיף.
על פי המתווה, שעוד לא אושר סופית, קטאר תהיה הגורם שיממן את קניית 14 אלף מנות החיסון - שתיים לכל סוחר - שיסופקו על ידי חברת פייזר. מתחם החיסונים יהיה בשטח ישראל במעבר ארז והצוותים הרפואיים שיחסנו את הפועלים יהיו זרים.