קווי היסוד של הממשלה החדשה בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד כוללים 30 סעיפים, ובראשם הבטחה להתמקדות בפעולות לשיפור רווחת אזרחי ישראל, כמו גם איחוי השסעים בין רכיבי החברה הישראלית והובלת תוכניות שתכליתן להוציא את מדינת ישראל מהמשבר הכלכלי. לצד זאת, פסקת הפתיחה של קווי היסוד כוללת גם התייחסות ל"חיזוק יסודותיה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, וברוח מגילת העצמאות".
לפי הסעיף הראשון של בסיס קווי היסוד, "הצדדים מסכימים, כי הממשלה תפעל להקנות יציבות שלטונית, והיא תתמקד בשיקום המשק, הכלכלה והחברה האזרחית, תחזק את הממלכתיות, ותרחיב את תחומי ההסכמה הלאומיים".
בסעיף השני צוין כי "הצדדים מסכימים כי הממשלה תפעל לעידוד הצמיחה על בסיס עקרונות של כלכלה הוגנת המנתבת את ההשקעה התקציבית אל מעמד הביניים, והשכבות החלשות תוך צמצום הפערים החברתיים וחיזוק השירותים החברתיים. הממשלה תפעל להפחתת רגולציה, הסרת חסמים בירוקרטיים, ודיגיטציה ממשלתית ("אפס נייר, אפס תור") ולקידום תכנית משולבת להטבת וטיוב הנטל הרגולטורי. כמו כן, הממשלה תפעל לחיזוק המגזר הפרטי בדגש על עסקים קטנים ובינוניים ולשם כך תעמיד רשת ביטחון לעצמאיים".
בנוסף, לפי קווי היסוד הממשלה תציג כיעד לאומי את העלאת מספר העובדים בהייטק לכ-15% מכלל העובדים במשק עד 2026, תפעל לקידום חוק פרויקטים לאומיים שבמסגרתו תקדם הממשלה בניית שני בתי חולים (בנגב ובגליל), שדה תעופה נוסף, בניית כיתות, רכבת מטרו וקידום פריסת סיבים אופטיים בפריפריה ובמגזר הערבי.
עוד צוין בקווי היסוד כי הממשלה תפעל לצמיחת ושגשוג ירושלים תוך המשך הבנייה בה בהיקפים משמעותיים (כולל העברת כלל משרדיה ויחידותיה לעיר). בנושא הביטחוני והמדיני צוין כי "הצדדים מסכימים כי הממשלה תפעל לביצור הביטחון הלאומי של ישראל ולשמירת ביטחונם של כלל אזרחי המדינה, זאת לצד חתירה מתמדת לשלום".
נושאים אחרים שמופיעים בקווי היסוד של הממשלה הם קידום חוק יסוד: החקיקה, פעילות למיתון עליית מחירי הדיור, מימוש פתרונות מהירים בתחום התחבורה, חיזוק המשטרה והוספת תקני כוח אדם, תוכנית למיגור הפשיעה בחברה הערבית, קידום הליך אי-הפללה ורפורמה לחיזוק זכויות האזרח בחקירה ובמשפט ועידוד עלייה והגברת הבנה הדדית בין ישראל ליהדות העולם.
בנוגע לסוגיות בנושאי דת ומדינה, צוין בקווי היסוד כי "הצדדים מסכימים שיש לפעול על מנת לקדם סוגיות בנושאי דת ומדינה לגביהן יש הסכמה ציבורית רחבה. סיעות הקואליציה מתחייבות לתמוך בחקיקת 'חוק גיוס' במתווה משרד הביטחון, כפי שאושר בקריאה ראשונה בכנסת ה-20. בנוסף, ראש הממשלה ושר הביטחון יבחנו הפעלה של מודל חדש בתחום השירות הלאומי-אזרחי לאוכלוסיות מסוימות".
קווי היסוד גם קובעים כי "בעקבות משבר הקורונה יש לפעול לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית", וכי הצדדים מסכימים שיש צורך בחיזוק מערך בריאות הנפש, בהעצמת מערכת החינוך, בהמשך הסיוע לענף המלונאות והתיירות וכן בהגדלת התקציבים לחינוך הבלתי-פורמלי שכולל את תנועות הנוער, חיזוק ההשכלה הגבוהה, הגנה על איכות הסביבה, חיזוק ההתיישבות הכפרית וקידום תוכנית לאומית לחיזוק ופיתוח הצפון.
בסיום מסמך קווי היסוד נאמר כי הממשלה תפעל לשמירה על זכויות אזרחיה הוותיקים ולרווחת ניצולי השואה, תאמץ את מסקנות הוועדה הבין-משרדית למניעה וטיפול בתופעת אלימות נגד נשים ואלימות במשפחה, תקים נציבות לנפגעי עבירה במשרד המשפטים, תפעל ליצירת שוויון חברתי מלא בין גברים לנשים, תקדם את רפורמת "נפש אחת" ויישום צעדים של ועדות אחרות שפעלו למען נכי צה"ל ופגועי נפש באגף השיקום של משרד הביטחון, תפעל לחוקק חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלויות, ותפעל לחיזוק התרבות והמורשת.