שתי שורות מנאום ההכתרה של ג'ו ביידן תופסות הבוקר (יום ה') את הכותרות בעמודי השער של עיתוני העולם: קביעתו שאחרי הכול, למרות ניסיונו של דונלד טראמפ להטות את תוצאות הבחירות וההתפרעות האלימה של תומכיו בבניין הקפיטול לפני שבועיים, "הדמוקרטיה ניצחה"; וקריאתו לשים קץ למלחמה הפנימית ו"חסרת התרבות", כלשונו, בין אמריקנים מכל שדרות האוכלוסייה – דמוקרטים ורפובליקנים, עירוניים וכפריים, ליברלים ושמרנים.
"ניו יורק טיימס", שנוא נפשו של הנשיא לשעבר טראמפ, בחר בהצהרה של ביידן "הדמוקרטיה ניצחה" לכותרתו הראשית, ודיווח כי "ביידן הבטיח לרפא את האומה", כשעל עמוד השער מתנוססת תמונתם של הנשיא החדש והגברת הראשונה ג'יל ביידן מתנשקים רגע לפני כניסתם לבית הלבן. "וושינגטון פוסט", גם הוא עיתון ליברלי שנמנה עם מבקריו החריפים ביותר של טראמפ, בחר בכותרת "ביידן: 'אחדות היא הדרך'".
"ביידן והאריס עשו היסטוריה" דיווח "סן פרנסיסקו כרוניקל" בראש עמוד השער שלו, וה"דיילי ניוז", המזוהה עם חוגים שמרניים יותר, בחר בהבטחה של ביידן בנאום ההכתרה: "כל נשמתי נתונה לזה", כשהכוונה היא למשימת הנשיאות וקידום האחדות באמריקה. "ביידן הבטיח לאחד את המדינה המפולגת, בטקס מלא-הרגש שבו הושבע לנשיא ה-46", דווח שם.
השבעת ביידן תופסת את ראש הכותרות גם מעבר לים. בבריטניה קבע הצהובון "דיילי מירור" בעמוד השער שלו: "יום של היסטוריה, יום של תקווה", כשברקע תמונתם של ביידן וסגניתו קמלה האריס, האישה הראשונה בהיסטוריה שתכהן כסגנית נשיא ארה"ב. צהובון אחר, ה"דיילי מייל", הכריז: "שחר חדש לאמריקה. דון הלך, קדימה ג'ו!".
ב"מטרו" הבריטי מעטרת את עמוד השער תמונתו של ביידן נשבע אמונים לחוקת ארה"ב, ועליה מתנוססת הקריאה: "עכשיו תעשה את אמריקה לגדולה שוב!". מדובר בעקיצה לנשיא לשעבר טראמפ, שלפני ארבע שנים נישא אל הבית הלבן על כנפי הסיסמה Make America Great Again, כלומר ההבטחה שתחת שרביטו תשיב לעצמה ארה"ב את מעמדה בעולם. כמו "ניו יורק טיימס" בארה"ב, גם "אינדיפנדנט" בבריטניה בחר לכותרתו את הקביעה של ביידן "הדמוקרטיה ניצחה".
בעיתון הערבי "אל-קודס אל-ערבי", היוצא לאור בלונדון, דיווחו בכותרת: "ביידן הבטיח לאחד את האמריקנים ולהביס את 'הטרור מבית'. טראמפ הבטיח שעוד יחזור". "קלארין" הארגנטינאי, אחד העיתונים הנקראים ביותר בעולם דובר הספרדית, בחר לכותרתו סוגיה רגישה מאוד עבור אמריקה הלטינית: "מיד עם כניסתו לתפקיד, ביידן עצר את בניית החומה בגבול בין ארה"ב למקסיקו".
מקרון לארה"ב: "ברוכים השבים"
לצד החששות שבהן מלווה עלייתו של ביידן לשלטון במדינות שונות שנהנו מיחסים חמים ביותר עם ממשל טראמפ, בהן סעודיה וישראל, מנהיגים רבים של מדינות הנחשבות לבעלות בריתה המסורתיות של וושינגטון לא הסתירו ביממה האחרונה את שביעות רצונם. תחת ממשל טראמפ ידעו היחסים בין אמריקה לכמה משותפותיה הקרובות ביותר, בהן צרפת וגרמניה, מתיחות גדולה, בין השאר בשל פרישת ארה"ב של טראמפ מארגונים בינלאומיים ומהסכמים, כמו הסכם הגרעין עם איראן והסכם האקלים של פריז. למתיחות הזו הוסיפו איומיו של טראמפ לנקוט סנקציות נגד המדינות הללו אם לא יגדילו את השקעתן הכספית בנאט"ו, וההתנהלות הלא-צפויה ולא-דיפלומטית שלו בשנות כהונתו.
בהודעותיהם ביממה האחרונה הביעו רבים ממנהיגי העולם תקווה שביידן ישקם את הדמוקרטיה האמריקנית, שבועיים אחרי שהמון זועם של תומכי טראמפ פרץ לבניין הקפיטול בניסיון לבטל את תוצאות הבחירות, צעד שתואר בתקשורת האמריקנית והעולמית הליברלית כ"ניסיון הפיכה".
נשיא צרפת עמנואל מקרון ציין עד כמה דחוף לטפל בשינויי האקלים, ושעות לפני שביידן הודיע כי ארה"ב חוזרת להסכם פריז, מסר הנשיא הצרפתי כי עם הנשיא החדש בוושינגטון "נהיה חזקים יותר כדי להתמודד עם האתגרים של זמננו. חזקים יותר לבנות את עתידנו. חזקים יותר להגן על כדור הארץ. ברוכים השבים להסכם פריז!".
אירופה: "ארה"ב חזרה"
נשיא המועצה האירופית שארל מישל קבע כי היחסים בין אירופה לארה"ב "סבלו קשות בארבע השנים האחרונות", בשעה שהעולם נעשה יציב פחות וצפוי פחות. "יש לנו חילוקי דעות והם לא ייעלמו באורח פלא. נראה שאמריקה השתנתה, והאופן שבו היא נתפסת באירופה ובשאר העולם השתנה גם הוא". מישל הוא מבקר חריף וגלוי של טראמפ.
נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין צייצה: "ארה"ב חזרה. ואירופה ניצבת מוכנה. להתחבר מחדש לשותפה ותיקה ואמינה, להפיח חיים חדשים בברית המקודשת שלנו. אני מצפה לעבוד יחד עם ג'ו ביידן". נשיא גרמניה פרנק וולטר-שטיינמאייר היה גלוי יותר בביקורתו על עידן טראמפ: "היום הוא יום טוב לדמוקרטיה. ארה"ב ניצבה מול אתגרים עצומים, וצלחה אותם. למרות ניסיונות לקרוע את רקמתו של הממסד האמריקני, עבודתם של עובדי הבחירות ומושלים ושל מערכת המשפט והקונגרס הוכחה כאיתנה. הוקל לי מאוד שהיום ג'ו ביידן מושבע לנשיא ויעבור לבית הלבן. אני יודע שרבים בגרמניה חולקים את התחושה הזו".
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, שנחשב במשך שנים לידידו של טראמפ אבל בשבועות האחרונים מתח שוב ושוב ביקורת על התנהלותו מאז הבחירות, אמר גם הוא כי הוא מצפה בקוצר רוח לעבוד עם ביידן ועם ממשלו החדש "כדי לחזק את השותפות בין מדינותינו ולעבוד על הנושאים החשובים לשתיהן – מטיפול במשבר האקלים ועד חיזוק הביטחון משני עבריו של האוקיינוס האטלנטי". האפיפיור פרנסיסקוס שיגר אף הוא מסר לביידן: "מי ייתן ותחת הנהגתך ימשיך העם האמריקני לשאוב כוחות מהערכים הפוליטיים, המוסריים והדתיים הנשגבים שעוררו השראה באומה מאז היווסדה. אני מבקש מהאל להנחות אותך במאמציך לקדם הבנה, פיוס ושלום בתוך ארה"ב ובקרב אומות העולם".