קרוב לשני מיליון איש ברחבי העולם מתו עד כה במגפת הקורונה, וכחמישית מהקורבנות הם אמריקנים. יותר מ-381,000 מתו מהמגפה בארה"ב, והנגיף ממשיך להשתולל בשטחה. בתי החולים מדווחים על עומסים כבדים, למרות שמבצע החיסונים יצא לדרך בחודש שעבר.
ביממה האחרונה דיווחה ארה"ב על שיא מתים ליממה: בשלישי מתו 4,470 חולי קורונה, ממוצע של שלושה קורבנות בדקה. ממוצע המתים היומי בשבוע האחרון עומד על 3,200 איש. יותר מ-235,000 נדבקים חדשים אובחנו בתוך 24 שעות. בעקבות התפשטות הנגיף הודיעה ארה"ב שנוסעים שטסים אליה יצטרכו להציג מ-26 בינואר בדיקת קורונה שלילית. עד כה ההנחיה האמריקנית הייתה בתוקף רק לנוסעים מבריטניה – שממנה התפשטה מוטציה מידבקת במיוחד של הנגיף לשאר העולם, והגיעה גם לארה"ב.
בעקבות התפשטות המוטציה הבריטית של הנגיף ממשלות ברחבי אירופה הודיעו ביממה האחרונה על הארכת הסגר בשטחן. ביבשת חוששים שמבצע החיסונים, שהחל בדצמבר וכרגע לא עומד ביעדים, לא יסייע לבלום את המגפה בחודשיים הקרובים.
ההגבלות הקשות שהוטלו בגרמניה יהיו בתוקף גם בחודש פברואר. כך הודיע שר הבריאות הגרמני ינס שפאן, שציין שכרגע המדינה מתמודדת עם אחד השלבים הקטלניים ביותר של המגפה. "מספר הנדבקים והמתים עדיין גבוה מדי", אמר שפאן, והדגיש את הצורך לציית להנחיות ולהקפיד על שמירת מרחק וצמצום מגע.
הקנצלרית אנגלה מרקל אמרה אתמול בפגישה עם מחוקקים שאם המוטציה תמשיך להתפשט החודשיים הקרובים יהיו קשים מאוד. שפאן אמר שייקח בין חודשיים לשלושה עד שמבצע החיסונים - שמעורר ביקורת גדולה בגרמניה - יתחיל לתת את אותותיו.
שר הבריאות של איטליה, רוברטו ספרנצה, אמר שארצו תאריך את מצב החירום עד סוף אפריל - מכיוון שכרגע אין עדות לירידה בקצב ההדבקה. מצב החירום באיטליה, שנכנס לתוקף לראשונה בינואר 2020, אמור היה להסתיים בסוף החודש. הוא מרחיב את סמכויות הממשלה ברומא, ומקל עליה לעקוף את המחסומים הבירוקרטיים שכרוכים בהטלת הגבלות.
"סופה חדשה וחזקה משתוללת באירופה", אמר ספרנצה על המוטציה הבריטית. הוא ציין שבסופו של דבר החיסונים יעצרו את המגפה, אך "החודשים הקרובים יהיו קשים מאוד ואסור לנו לחשוב שיצאנו מהסכנה". לאחר חופשת חג המולד חזרה המדינה להגבלות בכפוף למערכת הרמזור בשלוש דרגות חומרה. הקבינט אמור לאשר היום הגבלות חדשות שכוללות איסור נסיעות בין האזורים השונים ואיסוף מבתי קפה. בנוסף תמשיך איטליה בעוצר הלילי.
ממשלת הולנד הודיעה אמש שהיא מאריכה את הסגר במדינה – שכולל את סגירת בתי הספר והחנויות – לפחות בשלושה שבועות, ונכון לעכשיו הוא יימשך עד 9 בפברואר. ראש הממשלה מרק רוטה אמר שההחלטה "אינה מפתיעה", אך "מאכזבת בצורה יוצאת דופן".
ראש הממשלה ההולנדי הדגיש שהאיום שנשקף מהמוטציה הבריטית "מדאיג מאוד". הוא ציין שהממשלה שקלה להטיל עוצר על האזרחים, אך בינתיים החליטה להתייעץ עם מומחים ולדחות את ההחלטות להטיל הגבלות נוספות. גם בדנמרק הודיעה ראש הממשלה, מטה פרדריקסן, על הארכת הסגר שכרגע אמור להסתיים ביום ראשון.
בצרפת נפגש הנשיא עמנואל מקרון עם שרים בכירים כדי לדון באפשרות להטיל הגבלות נוספות. בצרפת הוטל עוצר לילי מהשעה 20:00, ובממשלה שוקלים להקדים אותו ל-18:00 - כפי שכבר הוחלט באזורים שבהם התחלואה גבוהה. יועץ בכיר אמר לממשלה שכרגע אין צורך לסגור את בתי הספר, אך יש מקום להטיל הגבלות נוספות לאור המוטציה הבריטית. הוא הוסיף שאם מבצע החיסונים יהיה רחב יותר ניתן יהיה לסיים את המשבר עד ספטמבר.
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ניסה לעודד מעט את אזרחיו ואמר היום שההגבלות הקשות – שהוטלו בשבוע שעבר – מתחילות להשפיע על מצב התחלואה באזורים מסוימים. ג'ונסון הדגיש שעדיין מדובר בשיפור ראשוני ושהוא לא שולל אפשרות שיטיל הגבלות נוספות בבריטניה, שנמצאת בסגר שלישי - והייתה הראשונה במערב שחיסנה את אזרחיה.
בשווייץ בוטלה אליפות הסקי Lauberhorn מחשש שהמוטציה הבריטית של הנגיף – שלפי הערכות מידבקת בעד 70% יותר מהזן המקורי – מתפשטת בקרב מקומיים. ממשלת שווייץ אמורה להאריך היום את ההגבלות במדינה בחמישה שבועות נוספים, עד סוף פברואר. המסעדות, אולמות התרבות ואתרי הפנאי יהיו סגורים.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הורה היום להיערך לחיסון המוני נגד קורונה, ולהתחיל לחסן בשבוע הבא את כל האזרחים. רוסיה פתחה במבצע חיסונים נרחב בחודש שעבר, ועד כה קיבלו 1.5 מילון רוסים את החיסון המקומי, ספוטניק V.
"אני מבקש מכם להתחיל בחיסונים המוניים של כל האוכלוסייה כבר בשבוע הבא", אמר פוטין בישיבת ממשלה שהועברה בשידור חי. טטיאנה גוליקובה, סגנית ראש הממשלה, אמרה שמבצע החיסונים הרוסי יורחב מיום שני הקרוב. בניגוד למדינות אחרות רוסיה לא הטילה סגר כולל בגל השני של הנגיף, שהתפשט בשטחה בחודש ספטמבר. הרשויות אמרו שהגבלות נקודתיות מספיקות לבלימת המגפה.
סין, שממנה כזכור התפשטה המגפה לשאר העולם, דיווחה ביממה האחרונה על מספר הנדבקים הגבוה בשטחה מחודש יולי - אך מדובר בהתפרצות קטנה יחסית: לפי נציבות הבריאות הלאומית 115 נדבקים חדשים אובחנו בסין, רובם באזור הבירה בייג'ינג. מדובר בנתון היומי הגבוה מאז 30 ביולי. סין הטילה סגר על ארבע ערים במדינה כדי לבלום התפשטות נוספת של הנגיף.
בייג'ינג דיווחה על העלייה בנדבקים לקראת הגעת משלחת של ארגון הבריאות העולמי לעיר ווהאן, שבה התפרץ הנגיף. צוות שחוקר את מקור ההתפרצות אמור להגיע מחר לווהאן. נציבות הבריאות הלאומית הודיעה שהצוות ישהה 14 ימים בבידוד.