מיאנמר נמצאת בכאוס מאז ההפיכה הצבאית ב-1 בפברואר, והיום היה היום הקטלני ביותר מתחילת המהומות במדינה: המשטרה פתחה באש על מפגינים בכמה ערים ברחבי מיאנמר, ולפי נציבות זכויות האדם של האו"ם לפחות 18 בני אדם נהרגו ויותר מ-30 נפצעו.
ביאנגון, העיר הגדולה במיאנמר, ירו השוטרים על מפגינים בכמה מוקדים. הם השתמשו באש חיה אחרי שרימוני הלם, גז מדמיע וירי באוויר לא הצליחו לפזר את ההתקהלויות. באחד ממוקדי המחאה ביאנגון נראו מפגינים משליכים בקבוקי תבערה לעבר השוטרים.
חיילים הגיעו לתגבר את כוחות המשטרה בהפגנות. דוברת נציבות זכויות האדם של האו"ם, רבינה שמדסאני, מסרה ש"כוחות המשטרה והצבא התמודדו עם הפגנות לא אלימות והפעילו כוח קטלני, שלפי מידע אמין גרם למותם של לפחות 18 ולפציעתם של יותר מ-30".
שמדסאני הוסיפה שהמפגינים "מתו כתוצאה מאש חיה שנורתה לעבר הקהל בערים יאנגון, דוויי, מנדליי, מייק, באגו ופוקוקו. אנחנו מגנים בתוקף את השימוש באלימות נגד מפגינים במיאנמר וקוראים לצבא לעצור מיד את השימוש בכוח נגד מפגינים לא אלימים".
כשצבא מיאנמר תפס את השלטון הוא עצר את המנהיגה אונג סן סו צ'י וחברים רבים אחרים ממפלגת השלטון. סו צ'י ניצחה בבחירות דמוקרטיות בנובמבר, אך לטענת ראשי הצבא הניצחון הסוחף של מפלגתה היה כתוצאה מהונאת בחירות. בעקבות ההפיכה מאות אלפי מפגינים יצאו לרחובות, ומדינות במערב קראו לצבא מיאנמר לעזוב את השלטון.
מנהיג החונטה הצבאית במיאנמר, הגנרל מין אונג הליינג, אמר בשבוע שעבר שהרשויות מפעילות כוח מינמלי נגד המפגינים. עם זאת, היום עלה מספר המפגינים שנהרגו מאז ההפיכה הצבאית בתחילת החודש ל-21 בסך הכול. הצבא מסר ששוטר נהרג בהפגנות.