ארצות הברית רשמה הלילה (בין רביעי לחמישי) ציוני דרך עגומים נוספים במאבק בקורונה - לאחר שמספר המאושפזים בה חצה לראשונה את רף ה-100 אלף, ומספר המתים ביממה הגיע ל-2,760. "נגיע לכ-450 אלף מתים עד פברואר", הזהיר ראש המרכזים האמריקניים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), רוברט רדפילד. פרופ' פיליפ לנדריגן, ראש התוכנית לבריאות הציבור בבוסטון קולג', הבהיר: "כל אדם הגיוני צריך להיות מודאג מהמצב".
מספר המאושפזים הנוכחי בארה"ב גבוה כמעט פי שניים מהמספר במהלך הגל הראשון של הנגיף, ועומד כעת על 100,226. העלייה המשמעותית במספר המאושפזים עומדת לצד העלייה הניכרת במספר המתים בארה"ב, שעמד ביממה האחרונה לפי ההערכות שונות על יותר מ-2,700. לפי ניו יורק טיימס, ביממה האחרונה מתו 2,760 חולי קורונה בארה"ב - מעט יותר מהשיא שנרשם ב-15 באפריל, אז מתו 2,752 חולים ביממה אחת. מספר המתים מקורונה בארה"ב גדול מ-275 אלף, ולפי אומדנים שונים מגיע לכ-280 אלף.
מומחי בריאות הציבור בארה"ב מזהירים כי בתי החולים במקומות רבים קרובים לסף הקיבולת שלהם, ואם המדינות השונות לא יצליחו לרסן את ההתפרצות - התמונות מהגל הראשון בניו יורק עלולות לחזור על עצמן. לפי ההערכות, גם אם חיסוני הקורונה של מודרנה ופייזר יאושרו בקרוב, חלק גדול מאוכלוסיית ארה"ב לא תתחסן עד לאביב.
לדברי פרופ' לנדריגן, שצוטט בניו יורק טיימס, "העובדה שיש לנו כל כך הרבה מאושפזים מעידה על העבודה הגרועה מאוד שעשינו בשליטה על המגפה הזו. היא מתפשטת במהירות רבה, ובמקומות רבים היא למעשה מתפשטת ללא שליטה".
ראש ה-CDC, ד"ר רוברט רדפילד, העריך כי מספר המתים מקורונה בארה"ב יגיע ל-450 אלף עד פברואר, אלא אם האמריקנים ינקטו באמצעי זהירות רבים יותר. "המציאות היא שדצמבר, ינואר ופברואר יהיו זמנים קשים", אמר. "אני באמת מאמין שהם יהיו התקופה הקשה ביותר בהיסטוריה של בריאות הציבור של האומה הזו".
ד"ר רדפילד הוסיף: "זו לא עובדה מוגמרת. אנחנו לא חסרי הגנה. המציאות היא שאפשר לתת הקלות, אבל זה לא יעבוד אם רק מחצית מאיתנו נעשה את מה שצריך - וכנראה שגם לא אם 75% מאיתנו נעשה את זה". הוא ביקר בעקיפין את הנשיא היוצא דונלד טראמפ ויועצו סקוט אטלס, שהטילו ספק בערכן של המסכות: "כשאתה רוצה להביא את כולם לסיפון, אתה חייב להעביר מסרים ברורים ומאוחדים. העובדה שעדין התווכחנו בקיץ אם מסכות עובדות הייתה בעיה". אטלס, אגב, התפטר שלשום מתפקידו.
מספר המאושפזים בארה"ב גדל באופן עקבי, אך העלייה מתרחשת לצד גידול משמעותי במספר חולי הקורונה ביממה בארה"ב - שעמד ביממה האחרונה על כ-200 אלף. למעשה, מספר המאושפזים לעומת מספר החולים היומי נמוך לעומת מה שהיה בגל הראשון. מומחים הסבירו כי הסיבה לכך היא שהיום יותר אנשים נבדקים מאשר בתחילת המגפה, ומכיוון שרבים מהחולים לא מפתחים תסמינים חמורים של המחלה, הם לא מגיעים לאשפוז.
"ידענו שהסתיו יגיע"
ד"ר מייקל אוסטרלום, מומחה למחלות זיהומיות מאוניברסיטת מינסוטה ואחד מיועציו הנשיא הנבחר ג'ו ביידן, אמר כי הוא הבחין דווקא בירידה באשפוזים בשבועות האחרונים - אך חשד כי הדבר משקף ניסיון של בתי החולים לצמצם עומסים. "חולים שהיו מאושפזים בחודש שעבר נשלחים היום הביתה, ועוקבים אחריהם מקרוב", אמר לניו יורק טיימס. "רבות ממערכות הבריאות שלנו נמצאות ממש בקצה. במובן מסוים, הם שומרים רק על החולים הקשים ביותר".
מרווין אוקווין, נשיא ומנהל התפעול הראשי של חברת CommonSpirit Health המנהלת בתי חולים ב-21 מדינות בארה"ב, אמר כי החברה מגייסת עובדים מבחוץ כדי להתמודד עם המצב החמור. "אין מספיק אחיות או רופאים", אמר לניו יורק טיימס. "זה החמיר בשבועיים-שלושה האחרונים".
לדבריו, החברה שלו מטפלת כרגע ב-2,056 חולי קורונה - 65% יותר מאשר חודש שעבר. "אני מודאג", אמר, והוסיף כי הוא מאמין שבתי החולים שלו מוכנים ככל הניתן. "לקחנו את הקיץ כדי להתכונן. ידענו שהסתיו יגיע".
ד"ר דייוויד אנדס, ראש המחלקה למחלות זיהומיות באוניברסיטת ויסקונסין, אמר ל-CNN כי בתי החולים במדינה הגיעו לתפוסה של כ-98%. "המספרים שלנו יצאו משליטה", טען. לדבריו, בתי החולים מנסים לצלוח את המשבר על-ידי מציאת מקומות חדשים לטיפול בחולים, שחלקם הועברו לבתי חולים לילדים. הוא הוסיף כי רופאים בוויסקונסין מטפלים במקרים שמחוץ לתחום ההתמחות שלהם, ועובדי בריאות רבים נרשמים למשמרות נוספות.
בתי חולים נוספים בארה"ב מדווחים על מצב דומה, ורבים מהם ניסו למצוא פתרונות יצירתיים לשיפור יכולת קליטת המאושפזים שלהם, בין היתר על-ידי פתיחת אזורים חדשים, יצירת חדרים זוגיים נוספים ותגבור הצוותים מבחוץ. ד"ר ג'ייסון מיטשל, רופא בכיר מניו מקסיקו, אמר ל-CNN כי "יש לנו מנופים למשוך, אך כשנגמרים המשאבים - בין אם זה רופאים ואחיות או מכונות הנשמה - אתה לא יכול לתת את הטיפול הטוב ביותר. אנחנו עדיין לא שם, אבל קרובים מאוד כמדינה".