ראש הממשלה בנימין נתניהו עקץ את חברת הכנסת יפעת שאשא-ביטון ממפלגתו, על התנגדותה להגבלות שאושרו בממשלה שבוטלו בהמשך בוועדת הקורונה שבראשותה.
בישיבת הממשלה שנערכה הערב (שני) אמר נתניהו כי "כל מי שזלזל בהגבלות שהטלנו ודילל או ביטל אותן, שלא יבוא אלינו בטענות על כך שהתחלואה עולה". כשעה לאחר שהחלה הישיבה, נתניהו יצא ממנה בטענה שעליו לקיים "שיחה חשובה", ושב אליה בהמשך.
נתניהו אמר כי למרות ההחלטות האחרונות נרשמה עלייה תלולה בחולים הקשים, וכי בישיבת קבינט הקורונה מחר יישקלו צעדים נוספים. כמו כן ציין ראש הממשלה כי הוא "פועל ביתר שאת לקידום החיסון בישראל".
אף שהדיון הערב התמקד בעיקר בקיצוץ שכרם של השרים וחברי הכנסת, השרה אורית פרקש-הכהן (כחול לבן) אמרה בישיבה: "אני מודאגת מהדוגמה האישית שאנחנו צריכים לתת לציבור על ההנחיות שאנחנו מעבירים, על עצמנו על היועצים שלנו. כשאני קוראת כתבות על יועצים כאלה ואחרים שמפרים בידוד - זה לא נכון לנו כממשלה, לא נותן דוגמה אישית ופוגע באמון הציבור".
השרה התכוונה בדבריה ליועצו של נתניהו טופז לוק שאמור לשהות בבידוד - אך תועד אמש באזור הפגנת האלפים בבלפור. בליכוד טענו בתגובה כי לוק, שתועד לצדו של דובר משפחת נתניהו עופר גולן, הגיע לבצע בדיקת קורונה בירושלים.
על כך השיב נתניהו: "מכיוון שהדברים הופנו אליי, אני חושב שכולם צריכים ללמוד את ההנחיות של משרד הבריאות ולהקפיד עליהן ולאכוף אותן בצורה שוויונית. רואים את זה בהנחיות על אכיפת ההפגנות. עכשיו פתאום כולם מתעוררים מול אדם אחד. כל מי שהפר בידוד צריך לשלם קנס אבל אסור שתהיה אכיפה בררנית, יהודים ערבים, ושמאל ימין".
שר התקשורת יועז הנדל התייחס לנושא גם כן ואמר: "כל מי שמפר הנחיות הוא עבריין, גם אם הוא יועץ של ראש הממשלה, בין אם הוא מתפלל במקום שאסור ובין אם הוא מפגין כשאסור. צריך סטנדרט אחיד בכל מקום, בהפגנה ובתפילה".
בנוגע לנושא קיצוץ שכר נבחרי הציבור, השרים מירי רגב, אמיר אוחנה, אופיר אקוניס (הליכוד) ופנינה תמנו שטה (כחול לבן) הציעו שגם שופטים ייאלצו לקצץ בשכרם. "זאת דוגמה אישית מתבקשת", אמר אקוניס. "חברי הרשות המבצעת תורמים את חלקם, חברי הרשות המחוקקת תורמים את חלקם, מדוע חברי הרשות השופטת הוחרגו מההצעה? אני מציע לכלול גם אותם ואת כל מי ששכרו במגזר הציבורי יותר מ-40,000 שקל בהצעה להפחתת השכר".
השרה רגב אמרה: "צריך להתחיל לחשוב ברצינות על דמי האבטלה לעצמאים. אנחנו סוחבים את זה כבר המון שנים ואני חושבת שהגיע הזמן שבאוצר ובממשלה נחשוב על זה בצורה רצינית ולא נחכה לסיום הקורונה".
עוד אמרה רגב כי "יש לקצץ גם שכר מהרמטכ"ל, מאלופים וניצבים, כולל מערכת המשפט, הם צריכים לקחת חלק בעניין הזה. יש להכין את הצעת החוק". היא התייחסה לנושא האכיפה במהלך הסגר הכללי: "לא שמעתי את תשובתו של היועמ"ש, מדוע במהלך סגר לא היה למשטרה גב לפעול בזמן המשתה האנרכיסטי והחיבוקים והנישוקים בחוף הים. איפה הבעיה, אצל הגורם המשפטי או אצל המשטרה?".
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, רז נזרי, אמר: "המתכונת של ההפגנות צריכה להשתנות".
באותו נושא ציין היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כי "מי שמגיע להפגנות מחויב לעמוד בכל כללי בריאות הציבור. יש פה טיעון משפטי לא פשוט, אבל השמירה על הבריאות של כולנו, במיוחד במצב של סגר, מחייבת להטיל הגבלות, והמשטרה צריכה לאכוף.
"יש עניינים ממש לא פשוטים לאכיפה", המשיך היועמ"ש, "יש חובה לעטות מסכות ולשמור על ריחוק בזמן הפגנות - ובו בעת לשמור על הזכות להפגין. לא בגללי המשטרה לא אכפה את ההנחיות. יש קושי לאכוף את הקפסולות. זה לא משפטי, אלה דברים לא נכונים". מנדלבליט הציע להמשיך לדון בנושא מחר בישיבת קבינט הקורונה.
השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה ביקש "חוות דעת של מישהי חיצונית". היועמ"ש הגיב: "זה דבר חסר תקדים! יש לך יועץ משפטי במשרד".
השרה לשוויון חברתי מירב כהן (כחול לבן) אמרה בישיבה כי "הקיצוץ בשכר הבכירים הוא מאוד חשוב ומתבקש, וגם עשינו את זה באופן מיידי". היא הסכימה עם השר דרעי, שאמר שקיצוץ בגובה של 10% הוא נמוך מדי: "אני ממליצה על שיעור יותר גבוה וגם באופן יותר רחב. מקובל עליי שתיעשה עבודה בראשותו של שר האוצר עם כל המשרדים, גם אם יהיו משרדים שלא יאהבו את זה".
השרה הפנתה שאלה לנציגי האוצר: "האם מישהו עשה תחשיבים בנוגע לתועלת לקופה הציבורית רק מנבחרי הציבור, ומה התועלת בתרחיש רחב יותר? מעבר לעניין הייצוגי והסולידריות, הייתי רוצה להבין את סדרי הגודל של החיסכון לקופת המדינה".
בהתייחס להפגנות אמר שר הביטחון בני גנץ: "זכות ההפגנה היא זכות יסוד, וזכות התפילה היא זכות יסוד. המגזרים עוברים על החוק וזה לא בסדר. ראוי שההפגנות בבלפור יתקיימו. מי שעושה מסיבה על החוף זה לא המקום. התכנסנו לדבר על צעדים כלכליים וצריך להיכנס לפרופורציות. זכות ההפגנה והתפילה היא חשובה אבל היא צריכה להתבצע נכון".
גנץ, שימריא הלילה לפגישות ביטחוניות בארה"ב, אמר גם כי הוא מתנגד ל"עליהום" על השופטים, כלשונו. "זאת תהיה טעות גדולה מבחינה מנהיגותית", אמר. עם זאת, שר המשפטים אבי ניסנקורן אמר שלא יתנגד להפחתה בשכר אצל מגזרים נוספים. נתניהו לא הגיב על הדברים.
גנץ התעקש כי יש לאשר את התוכנית הכלכלית לקראת 2021 ואמר: "אנחנו שמים עוד פלסטר ועוד פלסטר. התחלואה רק גדלה. אנחנו חייבים לבחון את הצעדים שאנחנו הולכים לבצע ואנחנו גם מגדילים את החוקרים, את הסיוע לאזרחים, את המלוניות וכל מה שקשור לדבר הזה. אנחנו צריכים לקבל החלטות קדימה".
שר התיירות אסף זמיר הביע את מורת רוחו בנוגע לוויכוחים בין השרים. "הממשלה התכנסה כדי לעשות צעד חשוב שיהווה דוגמה אישית, אבל במקום שזה יהיה המסר שיעבור לציבור, מתעסקים בשופטים ושוטרים, והטלת רפש באוכלוסיות שונות", הוא אמר.