הסנאט האמריקני אישר הערב (יום ג') באופן רשמי את מינויה של לינדה תומס גרינפילד לשגרירת ארה"ב באו"ם. 78 סנאטורים הצביעו בעד המינוי ו-20 הצביעו נגד, כולם רפובליקנים. המתנגדים הסבירו את הצבעתם בעיקר בעמדה האוהדת שבה מחזיקה לטענתם תומס גרינפילד כלפי סין, יריבתה המרה של וושינגטון. תומס גרינפילד מכחישה את הדברים בתוקף.
לתומס גרינפילד בת ה-68 יש קריירה דיפלומטית ארוכה, והיא משרתת בשירות החוץ כבר 35 שנה. במהלך השנים הוצבה בארבע יבשות שונות, ובעיקר בלטה בפעילותה באפריקה. אף שלא תהיה האישה האפרו-אמריקנית הראשונה שמכהנת כשגרירת ארה"ב באו"ם, היא נחשבת לדמות פורצת דרך במערכת הדיפלומטית האמריקנית. היא הצטרפה למחלקת המדינה לפני כמעט ארבעה עשורים, בימים שבהם התברגות של נשים שחורות לגופים דיפלומטיים בארה"ב הייתה דבר נדיר עוד יותר מהיום.
כשגרירת ארה"ב באו"ם צפויה תומס גרינפילד להפוך לדמות מוכרת בעולם בכלל ובישראל בפרט. היא זו שבידיה תופקד בין השאר המשימה לנצל את זכות הווטו של ארה"ב כדי לסכל החלטות נגד ישראל במועצת הביטחון, כפי שוושינגטון עושה בדרך כלל. במסדרונות האו"ם היא תקדם את מדיניות החוץ החדשה-ישנה שביידן מבקש לבסס, זו שבמסגרתה תגביר ארה"ב את שיתוף הפעולה שלה עם בעלות ברית מסורתיות, ומנגד תיאבק בנחישות ברוסיה ובמעצמה הסינית העולה.
במהלך הדיונים שנערכו בעניינה בסנאט לחצו סנאטורים רפובליקנים על תומס גרינפילד בשל נאום שנשאה בשנת 2019 ושבו שיבחה את סין על יוזמות שהיא מקדמת אפריקה. בנאום ההוא לא התייחסה תומס גרינפילד לפגיעה בזכויות אדם שלה אחראית בייג'ינג. מול הלחץ הזה הצהירה תומס גרינפילד כי היא רואה בסין "יריבה אסטרטגית" של ארה"ב ומדינה המאיימת על העולם, והביעה חרטה על הנאום ההוא.
כשתומס גרינפילד נשאלה בשימוע שנערך לה מדוע בנאומה טענה כי ארה"ב אינה נמצאת במלחמה קרה חדשה עם סין, ודאי בהתחשב בדיכוי הדמוקרטיה בהונג קונג ופעילותם של מטוסי קרב סיניים בסמוך לטייוואן, היא השיבה: "סין היא יריבה אסטרטגית ומעשיה מאיימים על ביטחוננו, על ערכינו ועל אורח חיינו. הם מאיימים על שכניה של סין והם איום ברחבי העולם". היא הוסיפה שהתכוונה רק שעבור אפריקה עצמה לא מדובר במלחמה קרה, ושאפריקה אינה יכולה להמשיך לשמש פִּיוֹן במלחמות קרות.
הסנאטור מטקסס טד קרוז טען בשימוע כי מינויה של תומס גרינפילד הוא סימן מדאיג המעיד על המדיניות הרפה שממשל ביידן מתכוונת לנקוט כלפי סין סין: "הנאום הזה היה שיר הלל למפלגה הקומוניסטית הסינית", טען. תומס גרינפילד השיבה שלא הייתה לה שום כוונה שכך יישמע הנאום וכי היא לא חושבת שזה היה תוכנו: "זה נאום אחד ב-35 שנות הקריירה שלי, ואני אכן מתחרטת על הנאום הזה", אמרה. "אני ממש לא נאיבית בנוגע למה שסין עושה, ודיברתי בגלוי על מעשיה כדבר שבשגרה. אני רואה את מה שהם עושים באו"ם ורואה איך הם פוגעים בערכים שלנו, ואפעל בתקיפות נגד סין". עוד הצהירה כי אחת הסיבות לכך שחשוב שארה"ב תחזור למלא תפקיד מוביל באו"ם היא שכך תוכל להתמודד עם "האג'נדה האוטוריטרית" של סין.
תומכי המינוי של תומס גרינפילד הדגישו כי במשך עשרות שנים פעלה להגביר את השפעת ארה"ב בעולם ולהדוף את סין.