ראש ממשלת ארמניה ניקול פשיניאן יודיע על התפטרותו כדי לאפשר לקיים בחירות מוקדמות ב-20 ביוני, ועד אז יישאר בתפקיד. "אתפטר באפריל, לא כדי לעזוב את השלטון, אלא כדי לערוך בחירות מוקדמות לפרלמנט. אמשיך לכהן כראש ממשלה זמני", הוא אמר.
בשבועות האחרונים מתקיימות בארמניה הפגנות שקוראות להדחת פשיניאן מראשות הממשלה, בעקבות המלחמה בחבל נגורנו-קרבאך, המובלעת הארמנית באזרבייג'ן. המלחמה בקווקז נמשכה כחודש וחצי, ונהרגו בה כ-6,000 איש משני הצדדים.
בנובמבר חתם פשיניאן על הסכם הפסקת אש עם אזרבייג'ן, ונאלץ לוותר על שטחים בנגורנו-קרבאך. הסכם הפסקת האש, והוויתור על שטחים שבהם ארמניה רואה חלק בלתי נפרד מארצה, נחשבים לתבוסה ארמנית. פשיניאן הגן על ההחלטה לחתום על ההסכם, ואמר שזו הדרך היחידה למנוע מאזרבייג'ן להשתלט על כל האזור.
לפני כחודש, אחרי סיום המלחמה, פרסם הצבא הארמני הודעה שבה קרא לראש הממשלה להתפטר. בתגובה האשים פשיניאן את הצבא בניסיון לבצע הפיכה והודיע על הדחת הרמטכ"ל. הוא קרא לתומכיו להתאסף במרכז הבירה ירבאן כדי להתנגד למה שהוא מכנה "ניסיון ההפיכה הצבאית", והורה לחיילי הצבא להישמע רק לפקודותיו שלו.
שעה קלה אחרי הודעת הצבא ודבריו של פשיניאן דווח כי מפגינים מהאופוזיציה נהרו לרחובות ירבאן וקראו בין השאר "ניקול, אתה בוגד!" ו"ניקול, תתפטר!". הם חסמו כבישים ושיתקו את התנועה סביב הבירה. מנגד צעד פשיניאן בראש צעדה של אלפים מתומכיו.
לפני כשבועיים, בניסיון להרגיע את הרוחות, הודיע פשיניאן שארמניה תערוך בחירות מוקדמות ב-20 ביוני. במסגרת החוק הארמני, בחירות מוקדמות יכולות להתקיים רק אם ראש הממשלה מתפטר, והפרלמנט נכשל פעמיים בניסיון להסכים על ראש ממשלה חדש.
פשיניאן אמר החודש שבחירות מוקדמות הן "הדרך הטובה ביותר" לסיים את המשבר. הוא מתכוון להתמודד בבחירות, והיום הצהיר שאם הוא יזכה לתמיכת הבוחרים, הוא ואנשיו ישרתו את הציבור בצורה טובה יותר. "אם לא – נעביר את השלטון למי שייבחר".