התובע הכללי של אוסטרליה כריסטיאן פורטר חשף הבוקר (יום ד') כי הוא הדמות הבכירה שהאשמתה באונס מסעירה בימים האחרונים את הפוליטיקה האוסטרלית. פורטר הכריז כי הוא מכחיש בתוקף את המעשה המיוחס לו וכי הוא חף מפשע.
הודעתו של פורטר באה אחרי שראש הממשלה סקוט מוריסון וחברים בפרלמנט האוסטרלי קיבלו לידיהם בשבוע שעבר תלונה אנונימית מאישה ששמה אשתקד קץ לחייה, ולפיה חבר בקבינט אנס אותה בינואר 1988, כשהייתה בת 16, במהלך תחרות דיבייט באוניברסיטת סידני. הפוליטיקאים העבירו את התלונה לידי המשטרה הפדרלית. המשטרה במדינת המחוז ניו סאות' וויילס, שבה לפי הטענה בוצע האונס, הודיעה אתמול כי אין די ראיות שיאפשרו קיום חקירה, ושלכן היא סוגרת את התיק.
הבוקר, בעקבות החלטת המשטרה ובניסיון לשים סוף לספקולציות ולשמועות בנוגע לזהותו של חבר הקבינט שנגדו הועלו הטענות, התייצב פורטר למסיבת עיתונאים והודיע כי הוא השר המואשם. פורטר, שנראה נרגש מאוד, אמר כי הדברים לא התרחשו מעולם וכי כלל לא קיים יחסי מין עם האישה שהגישה את התלונה. "כל שאני יכול לומר לכם הוא שזה לא קרה", אמר, והוסיף כי למעשה מבקשים ממנו "להפריך משהו שלא קרה לפני 33 שנה".
פורטר, בן 50, היה בן 17 בזמן שבו לטענת האישה אירע האונס, והיום הוא אישר כי היא הייתה חברה בקבוצת הדיבייט שלו. במסיבת העיתונאים העיד כי הוא זוכר אותה כאדם אינטליגנט, מבריק ושמח, אך הסיף כי לא שוחח איתה מאז. הוא הבהיר כי אין בכוונתו להתפטר, אך הוסיף כי בשל הלחץ הנפשי שנגרם לו החליט בעצה אחת עם רופאו לצאת לחופשה בת כמה שבועות. "לכל בני המשפחה והחברים הדואגים ששאלו אותי בשבוע האחרון 'אתה בסדר?' אני חייב לומר... אני לא ממש יודע", אמר בדמעות.
"אם אתפטר מתפקידי כתובע הכללי בגלל טענה למשהו שפשוט לא קרה, פירוש הדבר הוא שכל אדם באוסטרליה יוכל לאבד את הקריירה שלו ואת עבודתו בגלל לא יותר מאשר האשמות שמודפסות על הדף", טען היום פורטר. לדבריו הוא זוכה לגיבוי מראש הממשל מוריסון. עורכי דין בולטים וחברים של המנוחה ממשיכים לדרוש לפתוח בחקירה עצמאית כדי לבחון את הראיות נגד התובע הכללי.
אף שפורטר נחשף רשמית רק הבוקר, בימים האחרונים כבר פשטה באוסטרליה השמועה שהוא חבר הקבינט שנגדו הועלו הטענות. החוק האוסטרלי מנע מכלי התקשורת המסורתיים לחשוף את זהותו, ולכן מסיבת העיתונאים הבוקר הייתה הפעם הראשונה שניתנה הודעה חד-משמעית על כך.
אונס בלשכה: "הרגשתי שאני בעיה פוליטית"
פרשת פורטר מתחוללת כשברקע מתמודדים ממשלת אוסטרליה והפרלמנט האוסטרלי עם ביקורת גדולה ממילא על יחסם לתלונות של נשים בפוליטיקה על תקיפות והטרדות מיניות. ממשלת אוסטרליה הואשמה לאחרונה כי לא טיפלה כראוי בתלונותיהן של שלוש עובדות לשעבר במפלגת השלטון הליברלית, תלונות שלפיהן הן הותקפו מינית על-ידי אחד מעמיתיהן.
אחת המתלוננות, בריטני היגינס בת ה-26, דיווחה כי נאנסה בלשכתה בפרלמנט של לינדה ריינולדס, מי שמכהנת כיום כשרת ההגנה. היגינס טענה כי כשדיווחה ב-2019 על האירוע, שהתרחש כמה חודשים לפני הבחירות הכלליות, היא חשה שמתייחסים אליה כאל "בעיה פוליטית". ראש הממשלה מוריסון הגן תחילה על האופן שבו טיפלה ממשלתו במשבר, אבל בהמשך התנצל בעקבות התגברות הביקורת הציבורית.
על הפרלמנט האוסטרלי נמתחה במשך שנים ביקורת שלפיה יש בו תרבות עבודה "רעילה", הכוללת הטרדות ומעשים מיניים בלתי הולמים נגד נשים. הקואליציה השולטת הואשמה כי לה עצמה יש "בעיית נשים", וכשכמה פוליטיקאיות בכירות פרשו מהפרלמנט לפני הבחירות ב-2019 היו ביניהן מי שטענו כי ההטרדות היו גורם לכך. רק בשבוע שעבר הודיעה ניקול פלינט, חברת פרלמנט ליברלית בולטת שהתלוננה על פגיעה מינית, כי תפרוש אחרי הבחירות הבאות.
ראש הממשלה מוריסון הודיע על מינוי צוות בדיקה מטעם הממשלה, שבראשו יעמדו שתי נשים שיבחנו את הטענות על הליך הטיפול בתלונות על תקיפות מיניות ועל תרבות העבודה הרעילה בפרלמנט. מבקריו, לעומת זאת, דורשים חקירה עצמאית יותר, כזו שאינה מטעם הממשלה עצמה.