מקסיקו עקפה בסוף השבוע את בריטניה במספר המתים מנגיף הקורונה. יותר מ-46,600 בני אדם מתו מהנגיף במדינה. רק בארה"ב ובברזיל יש יותר קורבנות.
כמו מנהיגי ארה"ב וברזיל, גם נשיא מקסיקו הטיל ספק ביעילות של עטיית מסכה נגד הנגיף. בשיחה אתמול עם כתבים אמר הנשיא, איש השמאל אנדרס מנואל לופס אוברדור, שהוא יעטה מסכה רק כשהשחיתות בארצו תיעלם.
"אתם יודעים מתי אני אשים מסכה? כשלא תהיה שחיתות", אמר הנשיא. הוא נשאל על איום שהשמיעו מחוקקים מהאופוזיציה, שדורשים צו מניעה שיחייב אותו לעטות מסכה. "בוא נעשה עסקה", אמר לופס אוברדור. "נמהר לשים סוף לשחיתות וכך אעטה מסכה ולא אצטרך לדבר יותר".
בגרדיאן נכתב שלופס אוברדור מעולם לא עודד את הציבור לעטות מסכות, והופיע בציבור רק פעם אחת עם מסכה – מכיוון שטס בטיסה מסחרית לוושינגטון, לפגוש את דונלד טראמפ בבית הלבן (נשיא מקסיקו מסרב להשתמש במטוס פרטי). במהלך משבר הקורונה ממשלת מקסיקו פרסמה הנחיות סותרות על עטיית מסכות ובלבלה את הציבור.
הביקורת נגד נשיא מקסיקו היא שהוא הטיל את הסגר במדינה מאוחר מדי, והסיר אותו מוקדם מדי. לפי BBC רוב כלכלת מקסיקו הושבתה ב-23 במרץ. בעקבות רצונו של הנשיא לשקם במהירות את הכלכלה שנפגעה הודיעה בחודש מאי הממשלה שלו על הסרה הדרגתית של ההגבלות.
"אם מסכה הייתה אופציה להתנעת הכלכלה הייתי שם אותה מיד", אמר בחודש שעבר לופס אוברדור. "אבל היא לא. אני ממלא אחר המלצות הרופאים והמדענים". לופס אוברדור טוען שאין הוכחה מדעית שהמסכה יעילה נגד התפשטות הנגיף.
אתמול דיווחו במערכת הבריאות במקסיקו על 688 קורבנות נוספים. לפי אוניברסיטת ג'ון הופקינס, שעוקבת אחר מניין קורבנות הקורונה ברחבי העולם, מספר המתים הנוכחי במקסיקו עומד על 46,688 בני אדם ויותר מ-424,000 נדבקו בנגיף (יותר מ-8,400 ביממה האחרונה). החשש הוא שיש עוד הרבה נדבקים שלא נכללים בסטטיסטיקה.
כאמור, מקסיקו עקפה את בריטניה במספר המתים מקורונה. מספר הקורבנות בבריטניה עומד על 46,119. יש לציין שמספר התושבים במקסיקו כפול מבבריטניה - יותר מ-126 מיליון.