הממשלה אישרה הערב (יום שני) כי הפעימה השלישית של היציאה מהסגר תתקיים כמתוכנן. כלומר, הלימודים בכיתות ז'-י' בערים ירוקות וצהובות יתחדשו כבר ביום א' הקרוב - 7 במרץ. גם מסעדות, מלונות וגני אירועים ייפתחו. התקנות יובאו לאישור הממשלה בהתאם לסיום העבודה עליהן. ההחלטה התקבלה חרף התנגדותו של פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, שנבעה מהעלייה במקדם ההדבקה (R). כמו כן, נתניהו אמר שמחר תדון הממשלה על נתב"ג וכן יוקם צוות שרים מצומצם בראשות המטה לביטחון לאומי (מל"ל) שיקבל החלטה בנושא.
בישיבת הממשלה אמר נתניהו בהתייחסו לנתב"ג: "יש לנו אילוץ של הבחירות, אבל יש הרבה טרמפיסטים שירצו להיכנס לארץ בזמן שמרכז חייהם הוא לא בישראל".
שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה השיבה: "עם כל הכבוד, זה לא רק אילוץ של בחירות. יש זכויות בסיסיות קודמות שנפגעות. הרבה ישראלים הפכו לפליטים במדינות אחרות בעל כורחם. ישראלים רבים במצב קשה. מדובר בין היתר בנשים הרות, קשישים ואימהות חד-הוריות שלא ראו את ילדיהן זמן רב. יש אנשים שנגמר להם הכסף. אלה ישראלים שאנחנו אחראים עליהם. לא ייתכן שנפקיר אותם. חייבים לדאוג להם ולהחזיר אותם הביתה".
מוקדם יותר הזהיר פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש את שרי הממשלה מעלייה תלולה במקדם ההדבקה בימים הקרובים - והמליץ לממשלה שלא להקדים את מתווה היציאה. לדבריו, עד שמקדם ההדבקה ירד ל-0.79, הוא עלה בשבוע האחרון בצורה חדה ועומד על 1.
לדבריו, אירועי פורים ככל הנראה יתרמו לעלייה נוספת במקדם ההדבקה בשבוע הקרוב. פרופ' אש ציין תחילה כי מוטב לחכות לנתוני התחלואה ביום רביעי ולפיהם לקבוע את המשך הפתיחה - אך לאחר מכן התרכך.
פרופ' אש ציין כי הירידה בחולים הקשים היא איטית יותר מהמצופה - וכי התחזית הייתה אופטימית. "אנחנו לא יודעים להסביר מדוע הירידה של החולים הקשים יותר איטית, וזה מדאיג אותנו", אמר הפרויקטור. פרופ' אש הוסיף כי התמותה ירדה לכ-20 בני אדם ביום.
עוד הוסיף פרופ' אש כי מספר החולים במצב קשה הוא המפתח למדידת הפתיחה של המשק. "צריך לזכור שאם מספר המאומתים יעלה למספר גבוה מאוד - ויש אפשרות כזאת אם נפתח את כל המשק - גם מספר החולים קשה יעלה", ציין הפרויקטור. "אם זה עולה למספרים מסוכנים צריך לדעת לעצור. זאת לא הנקודה עכשיו אבל אני לא רוצה שתהיה תחושה שאפשר להתנהג כרגיל והתחלואה לא תעלה. זה לא כך".
שרי הממשלה התנגדו לדבריו של הפרויקטור. השרים אריה דרעי ואופיר אקוניס אמרו כי לדעתם חייבים להמשיך עם פתיחת ההגבלות כמתוכנן. גם שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי הוא מציע להתקדם ביום ראשון בהתאם להצעה המקורית. לדבריו, "אנחנו מסכימים שהמצב פחות מדאיג ממה שהיה לפני החיסונים".
אדלשטיין הוסיף כי "מסעדנים - בהתחלה חשבנו שמסעדות גדולות עם תו ירוק וקטנות בלי תו ירוק. הם באו והציעו שבפנים ישבו רק מחוסנים ומחלימים ובחוץ עם מרחק ולפי התו הסגול. אנחנו מקבלים את זה כדי להגיע להבנה עם כל הגורמים. אנחנו רואים הקפדה על התו הירוק בחדרי הכושר, בבתי מלון ומה שנפתח". ראש הממשלה בנימין נתניהו תמך בהצעתו של אדלשטיין להמשיך בפעימות כמתוכנן.