שר הביטחון בני גנץ ימריא מחר בלילה (בין רביעי לחמישי) לביקור בזק בוושינגטון, שבמהלכו בין היתר יבקש מהממשל האמריקני סיוע ביטחוני מיוחד בגובה של כמיליארד דולר - על מנת לחדש את מלאי מיירטי כיפת ברזל, שרבים מהם נוצלו במהלך 11 ימי הלחימה במבצע "שומר החומות".
ביקורו של גנץ בוושינגטון צפוי להיות קצר מאוד, והוא ימריא חזרה ארצה כבר בחמישי בלילה. במהלך הביקור יקיים סדרת פגישות בפנטגון ובבית הלבן. הוא ייפגש עם מזכיר ההגנה לויד אוסטין, מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ועם היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סליבן. לא ברור אם ייוועד גם עם הנשיא ג'ו ביידן.
הביקור נולד משיח שהחל בין גנץ למזכיר ההגנה אוסטין במהלך ובסיום המבצע הצבאי בעזה, ויעסוק, בין היתר, בצרכים הביטחוניים של ישראל. הנשיא ביידן כבר הבטיח עם השגת הפסקת האש בין ישראל לחמאס לחדש את מלאי כיפת ברזל, מערכת שפותחה בשיתוף פעולה ישראלי-אמריקני ובמהלך המערכה האחרונה עוררה מחדש פליאה ברחבי העולם, בשל הצלחתה ליירט את רוב הרקטות ששוגרו מרצועת עזה.
כעת מתברר שסכום הסיוע שישראל תבקש מארה"ב לשם חידוש מלאי המיירטים יעמוד על מיליארד דולר. לשם השוואה, אחרי מבצע "צוק איתן" ב-2014 נדרשו השלמות בהיקף של 270 מליון דולר "בלבד". במערכה האחרונה כיפת ברזל פעלה הרבה יותר מלפני שבע שנים, וארגוני הטרור בעזה שיגרו במהלכה מספר שיא של רקטות לעבר ישראל, יותר מ-4,300.
מי שחשף לראשונה את סכום הסיוע שישראל תבקש הוא הסנאטור הרפובליקני לינדזי גרהאם, שמבקר בישראל והבטיח לפעול להעברת הכסף בסנאט האמריקני. "בכל פעם שמישהו מנסה להשמיד את ישראל, התגובה שלנו הולכת להיות סיוע רב יותר. זה מתחיל בחידוש מלאי כיפת ברזל. מיליארד דולר יהיו השקעה טובה עבור העם האמריקני", אמר גרהאם בריאיון לרשת "פוקס ניוז".
לצד הבקשה לסיוע ביטחוני מיוחד, בביקור צפוי לדון גנץ עם האמריקנים בשורה של נושאים אחרים שעל הפרק. בין היתר יעסוק גנץ במגעים המתנהלים כעת בתיווך המצרים להבנות רגיעה עם חמאס, והוא צפוי להבהיר פעם נוספת כי ישראל לא תסכים לשיקום עזה ללא פתרון סוגיית השבויים והנעדרים.
גנץ ידון בתוכנית של מערכת הביטחון להחזרת גופות החיילים ושני האזרחים השבויים בעזה ולהשגת שקט ארוך טווח, וכן בתוכנית לשילוב ורתימת מדינות האזור המתונות בשיקום עזה וחיזוק הרשות הפלסטינית. גנץ ידון בביקור גם ברכיבים מסוימים שיש לשפר בהסכם הגרעין המתגבש מול איראן, וכן בסוגיות הנוגעות ללבנון.
מלשכתו של גנץ נמסר כי "בפגישות ינהל גנץ שיח אסטרטגי בנושא ההסכם המתהווה עם איראן, שמירה על העליונות הביטחונית של ישראל ויציבות המזרח התיכון. עוד עתיד גנץ לדון עם בכירי הממשל על התוכנית שגיבש במערכת הביטחון להבאת שקט ארוך טווח ברצועת עזה והשבת הבנים, תוך חיזוק ברית המתונים והרשות הפלסטינית".
ביקור הבזק של גנץ בארה"ב מגיע בצל דבריו היום של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמר כי על מנת לסכל את האיום הגרעיני מצד איראן הוא מוכן לשלם גם במחיר "חיכוך" עם ארה"ב. גנץ זעם על האמירה הזו, אותה כינה "שיח מתריס", וסבור שנתניהו "חיפש ריב" עם האמריקנים רגע לפני האפשרות שיסיים את תפקידו.
לצד גרהאם, סנאטור המייצג את דרום קרוליינה, הגיעו לישראל גם הסנאטורים הרפובליקנים טד קרוז מטקסס וביל הגרטי מטנסי. השלושה ביקרו בין היתר בבית באשקלון שבו נהרגה מפגיעת רקטה עובדת זרה מהודו, ונפצעה קשה האישה המבוגרת שבה היא טיפלה.
בסרטון שפרסם גרהאם בטוויטר הוא אמר כי הסיור שלו בארץ היה "מפליא", והתייחס בבדיחות למשא ומתן הקואליציוני הקדחתני המתנהל כעת בישראל: "מי שמעניין אותו פוליטיקה, זה המקום להגיע אליו".
בהמשך גרהאם הדגיש בסרטון: "המסר המרכזי שלי היה לישראל – ככל שאנשים מנסים יותר להשמיד את ישראל, ככל שחמאס מנסה יותר להשמיד את ישראל, ככל שאיראן מנסה יותר להשמיד את ישראל, כך ארה"ב תספק לישראל סיוע רב יותר על מנת שתוכל להגן על עצמה. מנקודת מבטי ישראל היא אחת מבעלות הברית האמינות ביותר שיש לארה"ב. היא מספקת לנו מודיעין אמיתי להגנה על ארצנו מאיומים שמציב בפנינו האיסלאם הקיצוני, ואנו חולקים ערכים דומים ואויבים דומים".