באי הקריבי סנט וינסנט חוששים מהתפרצות של קורונה ומדווחים על עלייה בנדבקים. אלפים שפונו מאזור הר געש שהתפרץ מצטופפים במקלטים ובבתים פרטיים, ובנוסף סובל האי ממחסור במים נקיים – כתוצאה מכמויות גדולות של אפר שנפלטו מההר לה-סופרייר.
בימים האחרונים אובחנו בסנט וינסנט יותר מ-12 נדבקים בקורונה, בהם לפחות חמישה תושבים שפונו מאזור הר הגעש וחיים בצפיפות עם מפונים אחרים. ד"ר סימונה קייזר-ביצ'ה, היועצת הרפואית של הממשלה, אמרה שהרשויות מתכננות לערוך בדיקות נרחבות – משימה מורכבת בהתחשב בעובדה שבין 16,000 ל-20,000 פונו בסוף השבוע מאזור הר הגעש. היא קראה לאנשים לעטות מסכה ולשתף פעולה – מכיוון שחלק מהאנשים שמגיעים למקלטים לא רוצים להיבדק. "בואו נעבוד יחד כדי למנוע קטסרטופה נוספת", היא אמרה.
ההתפרצות של הר הגעש לה-סופרייר (שהייתה הראשונה מאז 1979) צפויה להימשך בימים הקרובים - ואפילו בשבועות הקרובים. הכמויות הגדולות של האפר זיהמו את המים, ותושבים רבים נושאים דליים וכדים והולכים למלא אותם בברזים במקומות ציבוריים.
סוזן תומאס, אשת מכירות בת 45 מסאות' יוניון במזרח סנט וינסנט, המתינה גם היא בתור לברז. מיום שבת היא סובלת ממחסור במים. היא מארחת בביתה תשעה תושבים שפונו מבתיהם, ומצטופפים כעת בבית שלה. "זה קשה מאוד. אנחנו חייבים להשתמש רק בכד מים אחד למקלחת, לצחצוח שיניים ולהורדת המים באסלה", היא אומרת ופורצת בצחוק. בתור נמצא גם קווין סאם, בן 17, שתקוע ללא מים מיום שבת. "אני שמח שיש את הצינורות האלה, כי אחרת אני לא יודע מה הייתי עושה. לא קל להתרחץ עם חצי דלי".
יותר מ-4,000 שוהים ב-89 מקלטים ממשלתיים בסנט וינסנט. הממשלה אישרה לשלוח יותר מ-6,000 איש לפינוי בבתים פרטיים. ראש הממשלה, רלף גונסלבס, אומר שמספר המפונים שנמצאים בבתים ממשיך לעלות. גונסלבס חושש מהעלייה בנדבקים בקורונה - לאור המחסור במים. "אם לא ניזהר תהיה עלייה, אנחנו עלולים לגרום לסכנה אמיתית בנוסף למה שאנחנו חווים עם הר הגעש. לשטוף את הידיים כשאין הרבה מים זה בעייתי".
הרשויות בסנט וינסנט פועלות לטיהור פתחי המים ומערכות הביוב שניזוקו מהאפר. איים שכנים וארגונים זרים תרמו מים לאי, והרשויות חילקו בקבוקים לתושבים והציבו מכליות מים כדי לעזור לתושבים להתמודד עם המחסור. מחוץ לאותן משאיות השתרכו תורים ארוכים.
סנט וינסנט הוא האי הגדול במדינת האיים סנט וינסנט והגרנדינים, שבה חיים יותר מ-100 אלף תושבים. באו"ם מזהירים שהתפרצות הר הגעש, שגרמה לעד 20,000 איש לעזוב את בתיהם, עלולה לגרום למשבר הומניטארי חריף באי הקריבי.