על אף הדיון החריג, ספק אם תהיה לו משמעות על המצב הפוליטי הנוכחי. ללא אישור תקציב, הכנסת תתפזר אוטומטית ב-23 בדצמבר, ומכל מקום מדובר בלוח זמנים קצר.
ח"כ לשעבר סתיו שפיר, ממגישי העתירה, אמרה בתגובה: "אני מאוד שמחה שבג"ץ החליט באומץ לתת כרטיס צהוב לחרפה הזו, לפני שתגיע לממדים שלא היינו מדמיינים". לדבריה, "דחיית התקציב היא המקרה הקיצוני ביותר שראינו של שחיתות בכספי ציבור. שרי הממשלה חטפו לידיהם את הזכות להעביר את כספי הציבור לאינטרסים פוליטיים בלי שום פיקוח".
הודעת בג"ץ נמסרה שעות לאחר הדיון הבוקר, שבו חיות מתחה ביקורת על ממשלת האחדות שעדיין לא העבירה תקציב מדינה וניסתה להבין מנציגת הכנסת מדוע התקציב לשנת 2020 יעבור רק בשבוע האחרון של דצמבר. לדברי חיות, "הממשלה נמצאת במצב של הפרת חוק התקציב - ואין לה הסבר לדבר הזה".
חיות דנה יחד עם השופטים ניל הנדל ועוזי פוגלמן בעתירה שהגישה חברת הכנסת לשעבר סתיו שפיר עם התנועה לאיכות השלטון, עמותת "אחריות לאומית" ועמותת "חוזה חדש" נגד הסחבת באישור התקציב, אך הנשיאה הסכימה לדון רק בסוגיית השימוש לרעה בחוק היסוד.
הנשיאה אסתר חיות שאלה את נציגת הכנסת, עו"ד אביטל סומפולינסקי, אם העברת התקציב לשנת 2020 יומיים לפני שהשנה נגמרת לא פוגעת בכנסת, והנדל הוסיף כי "הגענו למצב שלמעשה אין תקציב שנה שלמה. זה אחד הדברים הכי חשובים שהכנסת עושה". חיות הדגישה כי "לצד זה, מחוץ לתקציב מחלקים 11 מיליארד שקלים".
עו"ד סומפולינסקי השיבה: "חברי הכנסת סברו שבחודש יולי לא נכון לצאת לבחירות, היינו רגע לפני הגל השני של הקורונה ואופטימיים לגבי המשבר הפוליטי. חברי הכנסת השתכנעו שיש לתת לממשלה עוד 120 ימים להעברת התקציב. המשבר הפוליטי הביא לזה שהממשלה לא הביאה את תקציב 2020 לכנסת".
באוגוסט אישרה הכנסת את דחיית מועד אישור תקציב המדינה ל-2020 ב-120 יום נוספים - עד סוף דצמבר. זאת במסגרת פשרה שיזמו השר יועז הנדל וח"כ צבי האוזר, אשר נועדה למנוע את פיזור הכנסת ובחירות חדשות.
עו"ד אושי אלמליח, מנכ״ל אחריות לאומית, מהארגונים שהגישו את העתירה: "בג"ץ נתן היום צו על תנאי נגד הוראת השעה הלא חוקתית שאפשרה לקואליציה אינטרסנטית ומרוכזת בעצמה לא להעביר תקציב אך באותו זמן לחלק שיקים פתוחים בסך 11 מיליארד ש״ח לצרכים פוליטיים צרים, שעניינם שמירה על הבריאות של שותפות הקואליציה ולא הציבור בישראל. יש שופטים בירושלים".