נגיף הקורונה ממשיך להתפשט באירופה, וכמה מדינות הודיעו על צעדים נוספים בניסיון לבלום את המגפה. בריסל החליטה היום (ד') לסגור למשך חודש את כל הברים, המועדונים ובתי הקפה בעיר. אתמול הכריזה הממשלה על הגבלות חדשות במדינה ולפיהן יש לסגור את הברים בשעה 23:00. אך מכיוון שבבירה הבלגית שיעור התחלואה גבוה במיוחד, החליטו הרשויות כי יש צורך בצעדים נוספים. בעיר שוכן מטה האיחוד האירופי ובו מבקרים אנשים מ-27 מדינות.
שיעור התחלואה בבלגיה זינק בשבוע שעבר ב-57% לעומת השבוע שלפני כן. ממוצע המאובחנים היומי עלה מכ-1,570 לכ-2,466. יותר מ-10,000 בני אדם מתו מקורונה בבלגיה מפרוץ המגפה, נתון גבוה עבור מדינה שאוכלוסייתה מונה 11.6 מיליון איש.
באיטליה הודיע משרד הבריאות על חובת עטיית מסכה בחוץ במטרה לבלום את התחלואה הגוברת במדינה. איטליה בלמה את המגפה על ידי סגר נוקשה בין החודשים מרץ ומאי, אך בחודשיים האחרונים נרשמה עלייה מתמדת במקרים החדשים ודיווחה על יותר מ-2,400 נדבקים חדשים בממוצע מדי יום בשבוע האחרון.
גורם בממשלה אמר כי ככל הנראה, ההנחיה החדשה תיכנס לתוקף מחר. בכמה אזורים באיטליה, כולל מחוז לאציו שבו נמצאת הבירה רומא, כבר ישנה חובה לעטות מסכה. בנוסף להנחיה החדשה, האריכה הממשלה את מצב החירום במדינה עד 31 בינואר.
מניין המתים באיטליה מפרוץ המגפה ב-21 בפברואר הוא הגבוה ביותר באירופה ועומד על יותר מ-36,000 בני אדם. עם זאת, מספר הנדבקים היומי כיום נמוך בה בהרבה מהמספרים שנרשמו במדינות גדולות אחרות באירופה כמו צרפת, ספרד ובריטניה.
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר היום כי התחלואה גוברת בלונדון ובמקומות אחרים, אך הגישה של ממשלתו לשליטה בהתפשטות הנגיף היא עדיין הנכונה. "הגישה המקומית והאזורית, בשילוב עם הצעדים הארציים, נותרה נכונה", אמר ג'ונסון לפרלמנט, כשנשאל מדוע מספר הנדבקים ממשיך לעלות באזורים שבהם הוטל סגר. לפי נתונים שהציגה מפלגת הלייבור בדיון, שיעור התחלואה עלה ב-19 מתוך 20 אזורים שבהם הוטל סגר.
האסטרטגיה של ג'ונסון במהלך הקיץ, כאשר מספר הנדבקים היומי היה נמוך בכמה מאות, הייתה לנסות לבלום את ההתפרצויות המקומיות תוך פתיחה מחודשת של הכלכלה בשאר הממלכה. שלשום דיווחה בריטניה על יותר מ-15,000 נדבקים חדשים.
בולגריה, אוקראינה וצ'כיה דיווחו היום על שיא במספר הנדבקים היומי מפרוץ המגפה. בבולגריה אובחנו 436 מקרים חדשים של קורונה בתוך יממה. 22,306 בני אדם נדבקו עד כה בנגיף במדינה הבלקנית שבה מתגוררים שבעה מיליון בני אדם. 862 מהחולים מתו, שמונה מהם מאז אתמול.
נתוני התחלואה בבולגריה החלו לעלות בסוף ספטמבר. האזרחים מחויבים לעטות מסכות במרחבים ציבוריים סגורים ולשמור על מרחק זה מזה. הממשלה אמרה כי אינה מתכוונת להטיל הגבלות נוספות בשלב זה.
באוקראינה דווח על 4,753 נדבקים שאובחנו ביממה האחרונה. השיא הקודם במספר הנדבקים היומי עמד על 4,661 והוא דווח ב-3 באוקטובר. מסוף החודש שעבר חלה עלייה בתחלואה ומדי יום דווח על יותר מ-4,000 נדבקים. בעקבות כך האריכה הממשלה את הסגר עד סוף החודש. מפרוץ המגפה נדבקו באוקראינה 239,337 בני אדם ומתו 4,597 חולי קורונה, 77 מהם ביממה האחרונה.
בצ'כיה עדכן משרד הבריאות כי 4,457 מקרים חדשים של קורונה אובחנו אתמול. התחלואה במדינה עלתה בחודש האחרון וקצב ההדבקה בה כעת הוא המהיר ביותר באירופה. לפי נתוני משרד הבריאות הצ'כי, מספר הנדבקים גדל פי 4 מאז 25 באוגוסט ושיעור המאושפזים זינק פי 10, מה שהוסיף עומס על מערכת הבריאות.
על פי נתוני המרכז האירופי לבקרת מחלות ומניעתן (ECDC) שנאספו עד אתמול, בשבועיים האחרונים דיווחה צ'כיה על 326.8 מקרים ל-100,000 נפש, ועקפה לראשונה את ספרד, בה נרשמו 302.4 מקרים ל-100,000 נפש.
ממשלת צ'כיה, כמו ממשלות אחרות באירופה, נאבקת לבלום את העלייה בתחלואה, החמורה יותר מאשר בגל הראשון במרץ ואפריל. בשלב זה הממשלה מקווה שתצליח להימנע מצעדים מחמירים כמו סגר וסגירת חנויות, מסעדות ובתי ספר שפגעו בכלכלה בגל הראשון. עם זאת, שר הבריאות רומן פרימולה אמר כי ביום שישי יכריזו על החמרת הצעדים הקיימים.
מספר הנדבקים בקורונה מפרוץ המגפה עומד על 90,022 בני אדם. הממשלה הטילה הגבלות מחמירות המחייבות לעטות מסכות והגבילה גם את שעות הפעילות של הברים ואת מספר האנשים שיכולים לשבת בכל שולחן במסעדות. ביום שני הודיעה הממשלה על איסור לקיים הופעות למשך שבועיים.
הממשלה רוצה למנוע עומס יתר בבתי החולים ואמרה כי בשלב זה עדיין יש מספיק מיטות אשפוז, אך עלייה נוספת בתחלואה עשויה לדרוש ארגון מחדש של הטיפולים ודחיית הליכים שאינם דחופים. מספר חולי הקורונה המאושפזים כעת טיפס ל-1,387, מתוכם 326 בטיפול נמרץ – יותר מפי שלושה מהשיא בגל הראשון.