שיעור החיוביים בירידה, מספר החולים קשה יורד, וכך גם מספר התלמידים בבידוד: אתמול (יום א') אומתו 2,653 ישראלים כחיוביים לקורונה מתוך יותר מ-94 אלף בדיקות. שיעור הבדיקות החיוביות היה 2.8%, הנמוך ביותר זה כחודשיים. מתוך המאומתים, 1,448 מהם תלמידים בגנים ובבתי הספר. מספר התלמידים בבידוד ירד למעט פחות מ-90 אלף.
במספר החולים קשה חלה ירידה נוספת, וכעת הוא עומד על 564. מתוכם, 204 מונשמים. כל הנתונים הללו מראים שייתכן שהגל הרביעי, שבשיאו היו בישראל יותר מ-10,000 נדבקים ביום, מתקרב לסופו. עם זאת, גם בימים האחרונים נפטרים מדי יום יותר מ-13 חולי קורונה. מפרוץ המגפה נפטרו 7,827 חולים בקורונה.
לפני 18 יום עוד היו ב-16 ערים יותר מאלף חולים פעילים, אבל מאז המספר ירד דרמטית וכעת הרשימה מונה שתי ערים בלבד: ירושלים (2,870 חולים פעילים) ותל אביב (1,188). בהמשך הרשימה נמצאות באר שבע – 893 חולים פעילים, בני ברק – 836, אשדוד – 808 ופתח תקווה – 763.
כמו בימים האחרונים, גם אתמול מספר המתחסנים בבוסטר היה גבוה יחסית, בין היתר על רקע התו הירוק החדש, שנכנס אתמול לתוקף ושלו זכאים רק מחוסנים במנה שלישית, מחלימים ומי שלא חלפה חצי שנה מאז שקיבל את מנת החיסון השנייה. חרף העובדה שקצב ההתחסנות בבוסטר זינק בימים האחרונים, כ-1.4 מיליון ישראלים שטרם קיבלו את המנה השלישית איבדו את הזכאות לו. 755 אלף ישראלים הזכאים להתחסן לא התחסנו כלל. בלי תוצאה שלילית של בדיקת קורונה על חשבונם (בדיקה מהירה בתוקף ל-24 שעות ובדיקת PCR ל-72 שעות), הם לא יוכלו יותר להיכנס, בין היתר, למסעדות, אירועי תרבות וספורט, אטרקציות, חדרי כושר ואולמות אירועים.
במקביל התקבלו תלונות רבות על תקלות ושיבושים בהפקת התו הירוק המעודכן באתר משרד הבריאות ובאפליקציה. בכניסה לעמוד הייעודי באתר שקרס צוין כי הוא נמצא בתהליך שדרוג. בעקבות התלונות, משרד הבריאות עדכן באתר כי "עקב העומסים הצפויים, ייתכנו שיבושים בהפקת התו דרך האתר. במקרה זה, מומלץ לנסות שוב במועד מאוחר יותר". בהמשך הודיע מטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה: "בשל עומסים בהנפקת התו הירוק החדש החל מהלילה, ניתן יהיה להשתמש במקביל בימים הקרובים גם בתו הירוק הקודם".
אמש בדיון קבינט הקורונה, שהתכנס לראשונה אחרי יותר מחודש, משרד הבריאות המליץ לבטל חלק מההגבלות של התו הירוק ולעבור לתו הסגול, כמו למשל בחדרי כושר ובחלק הפתוח של מסעדות, אך ראש הממשלה נפתלי בנט בחר שלא להעלות את ההצעה להצבעה.
השרים החליטו להחריג בינתיים רק ספריות ומוזיאונים כדי שכיתות יוכלו לבקר בהם באופן אורגני וכדי שהשאלת ספרים לא תחייב הצגת תו. כמו כן, החל מיום שלישי תחול חובת סריקת הברקוד לכל מציגי התעודה החדשה - והאכיפה במקומות שתחול עליהם החובה להצגת תעודה תתחיל ביום חמישי.
עוד נמסר כי בדיון הציגו גורמי המקצוע לראש הממשלה ולשרים תמונת מצב ממוקדת למצב הקורונה בישראל, בדגש על התחלואה בחברה הערבית והיקפי ההתחסנות בה. בהתאם, הוצגה תוכנית פעולה בנושא. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי השרים הדגישו כי "יש להמשיך ולהקפיד על קיום ההנחיות ונקיטת משנה זהירות כדי לשמר את המצב הקיים".
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר לשרים בפתח הדיון כי ישראל החלה לבלום את התפשטות התחלואה האחרונה. "חברים, החדשות טובות. התחלנו לבלום את הדלתא", אמר רה"מ והדגיש: "אבל דווקא עכשיו מסוכן להרפות. דווקא כשהנגיף מתחיל בנסיגה אסור לנו לתת לו להתאושש. צריך להמשיך לנהל את המצב באופן הדוק, לא לשדר לציבור שמורידים מסכות - אלא להיפך. אני מרגיש שבימים האחרונים הציבור מתחיל להבין את המדיניות שהממשלה הזאת מובילה, בעקביות, מאז התפרצות הדלתא. ישראל פתוחה ככל האפשר, הכלכלה פתוחה ככל האפשר, יש מסה של בדיקות, חיסונים ובוסטרים, ניהול הדוק ודינמי של המצב ואחריות אישית של האזרחים".