בשב"כ סיכמו היום (שלישי) שנה של מלחמה רב-זירתית - קצת יותר משנה אחרי מחדל 7 באוקטובר - שבמהלכה סיכל הארגון 1,040 "פיגועים משמעותיים" ביהודה ושומרון ובירושלים. לרגל סוף 2024, פרסם שב"כ דוח סיכום שנה נרחב שעוסק בפעילות בזירות השונות שבהן הוא מעורב: רצועת עזה, לבנון, יהודה ושומרון, ערביי ישראל, האיום האיראני, הזירה הטכנולוגית ואבטחה בצל המלחמה.
לפי הנתונים שפורסמו, 689 מהפיגועים שסוכלו היו פיגועי ירי, 326 פיגועי מטען, 13 פיגועי דקירה, תשעה פיגועי דריסה, שני פיגועי התאבדות ואחד נועד לחטיפה. "מול מספר הסיכולים העולה השנה הייתה ירידה של 40% בפיגועים ביהודה ושומרון וירושלים", אמרו בשב"כ. אנשי הארגון ביצעו בשיתוף עם צה"ל וימ"מ 10 מבצעים מיוחדים למעצר או סיכול בשטח - גם בבית החולים בג'נין, בשכם ובלב מחנה הפליטים טול כרם.
בשנה האחרונה חקר הארגון יותר מ-650 עצורים מרצועת עזה, חשף 20 חוליות טרור שהורכבו מערביי ישראל ו-13 פרשיות ריגול של ישראלים עבור איראן. בשב"כ ציינו כי ברצועת עזה, פעילות אנשיהם הביאה למעצר של יותר מ-1,350 בני אדם בנקזים, בהם כ-40 פעילים ומפקדים בכירים, כ-165 מקורבים לבכירים, כ-45 מעורבים בטבח 7 באוקטובר וכ-100 עם חשד למידע שנוגע לחטופים. בחקירת מאות החשודים, אמרו בשב"כ, "התקבל מידע מציל חיים לתמרון הקרקעי ונתקפו מאות יעדים של ארגוני הטרור ברצועה".
בתוך שטח ישראל, לפי שב"כ, "הצליחה מערכת הביטחון למנוע התפרצות בזירת הפנים. בשנה החולפת שב"כ ביצע מאות מהלכי סיכול ובכך חשף 20 חוליות טרור מקרב ערביי ישראל שתכננו לבצע פיגועים, מתוכן חמש שתכננו לבצע פיגוע מטען או פיגוע מכונית תופת". צוות "טקילה" הוקפץ לסיכול פיגועים בטווח הזמן המיידי במהלך השנה האחרונה 32 פעמים.
בארגון ציינו כי השנה התאפיינה במגמת התגברות פעילות של איראן בשיטה רב-זירתית: ניסיונות להברחת אמצעי לחימה שוברי שוויון ליהודה ושומרון, ניסיונות לגיוס ישראלים לביצוע משימות, ומתקפות סייבר על יעדים ישראליים. במהלך השנה נחשפו וסוכלו 13 פרשיות ריגול של ישראלים עבור גורמי המודיעין האיראנים, ונגד 27 ישראלים הוגשו כתבי אישום חמורים. השנה נרשם שיא במספר העצורים המעורבים בפרשיות הנוגעות לריגול עבור האיראנים, לצד עלייה של כ-400% ממספר העצורים בשנה שעברה.
כמו כן, בלבנון חוסלו בשנה החולפת 25 בכירים ופעילים מארגוני הטרור הפלסטיניים, בהם חמאס, אל-ג'מעה אל-אסלאמיה והחזית העממית לשחרור פלסטין. עוד ציינו בשב"כ כי מתחילת המלחמה תוכננו והובלו על ידי הארגון, בשיתוף פעולה עם הימ"מ וצה"ל שלושה מבצעים לחילוץ חטופים חיים. כמו כן, בוצעו מבצעים ייעודיים להשבת גופות חטופים לקבורה בישראל.
במהלך השנה נדרש השב"כ, בין היתר, לאבטח בכירים שנכנסו לשטחי לחימה ובשטח האויב. "השב"כ ביצע מאות מבצעי אבטחה מורכבים באזורי סיכון לרבות אבטחת סמלי שלטון ברצועת עזה, בלבנון ובסוריה", צוין בסיכום השנה. כמו כן, בצל המלחמה אנשי שב"כ ביצעו כמדי שנה גם מבצעי אבטחה מורכבים בחו"ל, בהם שניים מיוחדים: אבטחת משלחת הספורט לאולימפיאדה בפריז ואבטחת המשלחת הישראלית לאירוויזיון במלאמו שבשוודיה.
מתחילת המלחמה כמות תקיפות הסייבר עלתה פי 5 משנים קודמות. בשב"כ אמרו כי בשנה האחרונה, במאמץ משותף של הארגון, צה"ל ומערך הסייבר הלאומי סוכלו כ-700 תקיפות סייבר מתוך אלפי ניסיונות.
שנה וחודשיים אחרי שחולצה מהשבי במבצע בעזה, נחשפה לראשונה בצהריים הקלטה מהרגעים שלאחר שחרורה של החיילת אורי מגידיש, שהייתה החטופה הראשונה שחולצה במבצע מרצועת עזה. אורי שוחררה בפעולה קרקעית של כוחות הביטחון 23 ימים לאחר שנחטפה ב-7 באוקטובר על-ידי מחבלי חמאס ממוצב נחל עוז, שם שירתה כתצפיתנית. ארבעה חודשים לאחר מכן, החליטה לחזור לשרת בצבא, באגף המודיעין.
"אורי יקרה, את בידיים טובות. החבר'ה חילצו אותך - מביאים אותך הביתה. את נהדרת, אמיצה. כל הכבוד לך. עוד מעט מחכה לך פה חיבוק גדול", אמרה אשת השב"כ בשיחה עם אורי ברגעי החילוץ, מחמ"ל המבצעים של הארגון. "את בידיים טובות, עוד מעט את בבית. אין כמוך". כששאלה אותה אם היא בסדר, השיבה אורי בקול מבוהל: "כן, בסדר". אשת השב"כ הוסיפה: "חיים ומרגלית (הוריה - י"ז) מחכים לך. את בידיים טובות".