מאות ליוו בצהריים (יום רביעי) את השר וחבר הכנסת לשעבר אהרן אבוחצירא, שנפטר שלשום בביתו בגיל 82 ונטמן בבית העלמין הישן ברמלה לצד אביו, האדמו"ר רבי יצחק אבוחצירא, הבאבא חאקי. למרות העובדה שכיהן כשר בממשלה במשך שנים - אף שר מהממשלה הנוכחית לא הגיע להלווייתו כדי לחלוק לו כבוד אחרון. בין הנוכחים בהלוויה היו יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, כמו גם ח"כ אוריאל בוסו, אחיינו של אבוחצירא. גם חבר הכנסת לשעבר מאיר שטרית ואיש העסקים דוד אפל השתתפו בהלוויה.
דרעי, שבעבר טען כי אבוחצירא היה הרוח החיה מאחורי הולדת ש"ס, ספד לשר לשעבר וסיפר לנוכחים כמה קשה היה ליהודי מרוקו במולדתם. "אתה נתת את האומץ הראשון להרים את נס המהפכה, עשית כל כך הרבה במשך עשרות שנים", אמר דרעי. "אין לי ספק שרוח המהפכה הייתה חשובה להקמת התנועה. אחרי שעזבת רשמית היית לנו ליועץ ולחבר לעצה, בכל עת ובכל שעה. לא אמרת לעולם 'לא'".
ח"כ בוסו ספד גם הוא לדודו, אותו ראה לאחרונה בשבוע שעבר, בערב יום כיפור. "עשרות שיחות היו לי איתך כשהייתי בשירות הציבורי, ולאחר מכן כשנכנסתי לכנסת", אמר. "הייתי אצלך בערב יום כיפור האחרון, בבית החולים. היית צלול בדעתך ונתת לי את הצוואה הפוליטית, שאפעל עבור מי שאין לו לובי. כמה חוקים נחקקו על שמך - ביטוח לאומי, קצבאות זקנה ועוד. אלה דברים שהיה אכפת לך מהם".
"אף פעם לא הסתכלת בכותרת, אלא במטרה שלשמה הגעת, למען אלה שאין להם", המשיך ח"כ בוסו. "זו הצוואה הפוליטית שהשארת לכל אחד ואחד. הרמת את הדגל של הקיפוח המזרחי. אתה עשית בגאון ועוז, וקצרת הצלחות. מינית עשרות רבנים בני עדות המזרח וקבעת את חוק הרבנות הראשית. שתמשיך להיות המורשת האמיתית שמרימה את הדגל למוחלשים״.
נכדתו של אבוחצירא ספדה גם היא: "פאפי שלנו, עטרת ראשנו, נפרד מאיתנו בחג שהכי אהב", אמרה. "בראש השנה דאגת שכולנו נהיה יחד ורק אז עשית הכנה לפרידה. היית צלול וחד בימיך האחרונים. על כל דבר היית אוהב לספר וללמד, בעדינות ובאסרטיביות. היית מדבר בשקט רועם, היית בנק של סיפורים, כל ערב שישי הייתי שומעת סיפור חדש על מרוקו, על השושלת, על משפחת אבוחצירא על עוד סיפורים מההיסטוריה - שחלק ממנה אתה יצרת".
אבוחצירא נולד במרוקו בשנת 1938 ועלה לישראל כעבור 11 שנה. הוא התחנך בישיבה ולאחר מכן למד באוניברסיטת בר אילן ובסמינר למורים. בשנת 1969 נבחר למועצת העיר רמלה ובשנים 1977-1972 כיהן כראש העיר. לאחר שסיים את כהונתו נבחר לחבר הכנסת מטעם המפד"ל בכנסת ה-8, ובכנסת ה-9 כיהן כשר הדתות. בשנת 1981 הקים את מפלגת תמ"י (תנועת מסורת ישראל) ונבחר מטעמה לכנסת ה-10. הוא כיהן כשר הקליטה וכשר העבודה והרווחה, אך נאלץ להתפטר בשנת 1982 לאחר שהורשע בדין על עבירה פלילית וריצה עבודות שירות. בשנת 1988 הצטרף כחבר למפלגת הליכוד.
בריאיון ל"ידיעות אחרונות" שפורסם ב-ynet+ לפני כשנתיים סיפר אבוחצירא כי שם משפחתו פתח לו דלתות. "הייתי הילד המרוקאי היחיד שהתקבל אז לישיבת בני עקיבא בכפר הרא"ה. גם זה היה רק אחרי שאבא שלי התחנן, אבל אז לא העליתי על הדעת שיש קיפוח. המאבק המזרחי הראשון שלי היה בישיבה כשהתחילו הסליחות, ולא הבנתי אף מילה בתפילה. הודעתי למנהל שאני מקים מניין ספרדי, והוא הסכים".
על כך שבגיל 30 הפך לראש העיר רמלה אמר באותו הריאיון כי "עשינו מהפכה מזרחית בישראל, כששמונה 'שחורים' הדיחו את נציג מפא"י החזקה והשתלטו על ראשות העיר. זו הייתה סנסציה. הצעתי לאליהו לוי, אביו של השופט העליון לשעבר אדמונד לוי, את ראשות העיר, והוא הסכים. שנה אחרי לוי נפטר, ומצאתי את עצמי בגיל 30 ממונה למחליפו. עשיתי היסטוריה כשכיהנתי כראש העיר הצעיר ביותר עד אז".