כמעט שבוע אחרי האסון הקשה שבו נהרגו 12 ילדים ונערים, ראש מועצת מג'דל שמס, דולאן אבו סאלח, מסתכל קדימה ולא רואה עדיין את הסוף. "אנחנו רוצים כבר שהמלחמה תיפסק", אמר הבוקר ל-ynet. "אנחנו רוצים שיהיה שקט בצפון ובכל מדינת ישראל. אין מצב שאנחנו נחיה באי ודאות כל התקופה הזאת. אנחנו מאוד בעד שיהיה הסכם".
ריאיון עם דולאן אבו סאלח, ראש מועצת מג'דל שמס
(צילום: ליאור שרון)

2 צפייה בגלריה
בנימין נתניהו במג'דל שמס
בנימין נתניהו במג'דל שמס
"אמר שנגבה מחיר כבד". נתניהו במג'דל שמס
(צילום: קובי גדעון, לע"מ)
לגבי החיסול של בכיר חיזבאללה, פואד שוכר, שהיה אחראי בין היתר לירי לצפון, אומר אבו סאלח כי "טרוריסטים בכל העולם צריך לחסל, לאו דווקא בלבנון, אלא בכל מקום שיש טרוריסטים שלוקחים חיים של ילדים ושל חפים מפשע. אבל אנחנו מחפשים שקט אסטרטגי. תגובות ומלחמות יביאו הסלמה בכל האזור. אם באמת זה הקונספט שימשיך, שהם יורים ואנחנו מגיבים וחיסולים וכו', אנחנו רק ממשיכים את ההסלמה, ואני חושב שזה יגבה מחירים עוד יותר כבדים".
מה אמרתם לראש הממשלה נתניהו כשהוא ביקר ביישוב? "אני שטחתי בפניו, וגם המשפחות שאיבדו את יקיריהם רק לפני כמה ימים אמרו לו במפורש - אנחנו רוצים שלום. אם הילדים שלנו, הם יהיו המסר לשלום, אז אנחנו ממש מסתפקים בזה. התגובה של ראש הממשלה הייתה שאנחנו נגבה מחיר כבד. אני לא יודע כמה זה באמת יבטיח שקט אסטרטגי לתושבי הצפון, אבל שוב, אני אומר, טרוריסטים צריך לטפל בהם, אבל אנחנו חייבים, חייבים כבר כממשלה, להתכנס להסכם".
לגבי התושבים שמחו נגד השרים ונתניהו אמר אבו סאלח: "חלק מהתושבים נמצא במצב שהוא מאוד לא פשוט. הכעס הוא לדעתי תגובה טבעית אחרי טבח כל כך קשה. זה היה מקרה רצחני אכזרי במג'דל שמס, אז הכעס הזה, לדעתי, הוא תגובה שהייתה צפויה".
2 צפייה בגלריה
שיירת ההלוויות במג'דל שמס
שיירת ההלוויות במג'דל שמס
שיירת ההלוויות במג'דל שמס
(צילום: אפי שריר )
איך אתם מתמודדים עם האסון בימים האלה? "אחרי האסון הכבד שנפל על מג'דל שמס ועל המשפחות, הבנו שמדובר באירוע שהרבה תושבים נחשפו אליו. הרבה אנשים נחשפו למראות הקשים של הילדים, ואנחנו מבחינים עכשיו, אחרי שפתחנו את מרכז החוסן במג'דל שמס, שנותן מענה לכל נפגעי הטראומה, החרדה ופגיעות נפשיות אחרות, שאכן המעגלים הם רבים. צריך עכשיו לעבוד בצורה מאוד אינטנסיבית על מנת לאתר באמת את המעגלים שנפגעו. אנחנו גם פונים לאנשים, אנחנו פונים לילדים, גם באמצעות מחלקת הרווחה שלנו וגם באמצעות מערך שהוקם על ידי משרד החינוך באמצעות בתי הספר. אנחנו מנסים להגיע לכולם כדי לשקם גם את הילדים וגם את כל מי שנחשף, לצערי, למראות הקשים".
ניצלת את זה שראש הממשלה היה שם גם כדי לדבר על חוק הלאום, העניינים האזרחיים, תחושת השייכות, זה הוזכר? "לא היה בכלל מקום לדבר על חוק הלאום. זה לא היה המקום, זאת לא הסיטואציה. אני חושב שחוק הלאום בכלל לא צריך היה להיות. אנחנו כדרוזים לויאליים למדינה שאנחנו נמצאים בה, איפה שאנחנו חיים בכל העולם, רק שהבעיה שאנחנו לויאליים, והמדינה, דווקא בהקשר של חוק הלאום, הוכיחה שהיא לא לויאלית לדרוזים. אבל זה שיח אחר שאנחנו לא באמת פתחנו אותו ממש במפגש עם ראש הממשלה, כשהוא הגיע לנחם".