חייל בן 20, שהתראיין לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP בתנאי שזהותו תישאר חסויה, התקעקע בפסטיבל לראשונה בחייו. הקעקוע שלו מוקדש לגדוד אזוב, שכוחותיו, בהם שניים מחבריו, מתבצרים במפעל הפלדה "אזובסטל" שבעיר הנצורה מריופול, על מנת למנוע את נפילתה הסופית בידי הצבא הרוסי. החייל אמר כי חבריו הצהירו בפניו ש"יעמדו למען אוקראינה עד המוות".
מרוסיה איונובה, שחקנית וזמרת בת 27, החליטה לקעקע את שם עיר הבירה קייב, שהוגדרה על ידה כ"עיר האהובה עליי בעולם". לדבריה, הקעקוע החדש מזכיר לה את הבריחה הכפויה מביתה בתחילת הלחימה. על החיבור החדש שמצאה עם מדינתה בעקבות המלחמה, אמרה איונובה כי "עוצמת הרגשות כל כך שונה, זה מאוד קשה להסביר את זה".
אומן הקעקועים ז'ניה ציין כי באופן כללי מאז תחילת המלחמה הוא זיהה עלייה גדולה בבקשות לקעקועים פטריוטיים, גם בקרב אנשים שלא התקעקעו מעולם, ולדבריו "המלחמה שינתה אותם". ז'ניה סיפר כי בין הקעקועים ניתן למצוא ציורים של סמל הקלשון האוקראיני על כל החזה, או סיסמאות כמו "מוות לאויב".
הקעקועים הם סממן ללאומיות הגואה באוקראינה מאז הפלישה הרוסית למדינה. אפשר להגיד שמבחינת רוח הקרב ותחושת האחדות במדינה - יש את החיים שלפני הפלישה, ויש את החיים שאחריה. אזרחים רבים הציעו לתרום למאמצי הלחימה, בין אם מדובר בייצור בקבוקי תבערה, אריגת רשתות הסוואה או תרומות לצבא.
אנסטסיה, סטודנטית בת 18 לכלכלה, אמרה: "התחושה החדשה הזו שנוצרה בתחילת המלחמה - זה רגש רב-עוצמה". בהחלטה מעכשיו-לעכשיו, היא בחרה לקעקע את הקלשון האוקראיני על הגב התחתון שלה. "חשוב לי מאוד לשאת אותו על הגוף שלי".