סוכנות המודיעין של הצבא האוקראיני טוענת כי היא מעורבת במארב שהיה באפריקה לשכירי החרב של "קבוצת וגנר", אלפי קילומטרים מהמלחמה בין אוקראינה לרוסיה. לפי הדיווחים, עשרות שכירי חרב רוסים נהרגו בשבוע שעבר במאלי, במארב ובכמה ימים של קרבות מול כוחות המורדים.
ערוץ טלגרם שמזוהה עם הנהגת החברה הצבאית הודה אתמול (יום ב') כי "קבוצת וגנר" ספגה אבדות קשות בקרבות במאלי. לפי ההודעה, "וגנר" וכוחות הביטחון של מאלי "ניהלו קרבות קשים" שנמשכו חמישה ימים נגד קואליציית המורדים "טוארג" וארגונים ג'יהאדיסטיים.
בערוץ טלגרם שמזוהה עם "וגנר" נטען כי המורדים השתמשו בנשקים כבדים וכטב"מים ותקפו גם עם מחבלים מתאבדים. הערוץ אישר כי בין ההרוגים היה סרגיי שבצ'נקו, מפקד ב"קבוצת וגנר".
אנדריי יוסוב, דובר סוכנות המודיעין של צבא אוקראינה, אמר אתמול כי קייב העבירה למורדים "מודיעין חיוני, שאפשר מבצע צבאי מוצלח נגד פושעי המלחמה הרוסים". יוסוב לא אמר אם חיילים אוקראינים לקחו חלק בקרבות, או נמצאים על אדמת מאלי. התקשורת האוקראינית פרסמה אתמול תמונה שבה נראים מורדים במאלי אוחזים בדגל אוקראינה.
כבר יותר מעשור נאבקים כוחות הביטחון של מאלי בקבוצות מורדים בצפון המדינה. ב-2020, אחרי הפיכה צבאית, היא ביקשה את עזרתם של אנשי "וגנר". החברה הצבאית שהקים יבגני פריגוז'ין מגייסת לשורותיה שכירי חרב מרוסיה, אך גם ממדינות נוספות בעולם, ובשנים האחרונות מעורבת במלחמות בכמה מדינות באפריקה, וגם במלחמה באוקראינה. פריגוז'ין, נזכיר, הנהיג אשתקד מרד נגד הצבא הרוסי ונהרג זמן קצר לאחר מכן בהתרסקות מטוס.
המורדים של קואליציית "טוארג" דיווחו כי עשרות שכירי חרב וחיילים בצבא מאלי חוסלו, במהלך קרבות שהיו בשבוע שעבר בעיירת הגבול טינזאוטן שבמחוז קידאל, בקרבת הגבול עם אלג'יריה. לאחר מכן, כששכירי החרב והחיילים נסוגו מהעיירה - השיירה שלהם נקלעה למארב בסמוך לגבול.
שני גורמים ביטחוניים אמרו כי השיירה הותקפה על-ידי המורדים, וגם על-ידי ג'יהאדיסטים שנלחמים בצבא מאלי. היקף שיתוף הפעולה בין המורדים לג'יהאדיסטים אינו ברור. הארגון הג'יהאדיסטי ג'מעת נוסראת אל-איסלאם, שמסונף לאל-קאעידה, טען כי כוחותיו הרגו 50 שכירי חרב רוסים ו-10 חיילים בצבא מאלי במארב על השיירה במחוז קידאל.
לפי רויטרס נראה שמדובר במכה הקשה ביותר שסופגת "קבוצת וגנר" מאז שהחלה לסייע לממשל הצבאי במאלי במלחמתו מול המורדים, סיוע שלדבריה החל ב-2022 (שנתיים אחרי בקשת הסיוע). הממשל הצבאי אמר כי במאלי נמצאים כוחות רוסיים – שאינם שכירי חרב של "וגנר" – שמאמנים את הכוחות המקומיים להשתמש בציוד צבאי שהגיע מרוסיה.