יו"ר הפרלמנט של סרי לנקה הודיע הערב (שבת) שהנשיא גוטאביה רג'פקסה יעזוב את תפקידו בשבוע הבא. ההודעה פורסמה אחרי שאלפי מפגינים פרצו למעונו הרשמי של הנשיא בעיר קולומבו, בשיאה של מחאה על המשבר הכלכלי החמור שידעה המדינה. יו"ר הפרלמנט אמר שהנשיא יעזוב את תפקידו ב-13 ביולי, כדי לאפשר העברה מסודרת של השלטון. הוא קרא לציבור לשמור על החוק.
הנשיא לא היה במעונו בזמן שאלפים הסתערו על המקום, ולפי גורם ביטחוני "פונה למקום בטוח וזכה להגנת הצבא". ההמון פירק את מחסומי המשטרה וטיפס על שערי המעון. השוטרים ירו באוויר ופיזרו גז מדמיע, אך לא הצליחו למנוע את הפריצה ההמונית. לפחות 39 בני אדם, בהם שני שוטרים, נפצעו.
הערב הסתערו מפגינים בקולומבו גם על מעונו הפרטי של ראש הממשלה רניל ויקרמסינגה, והציתו את הבית. הפריצה הייתה שעות אחרי שראש הממשלה אמר לשותפיו שהוא יהיה מוכן להתפטר מתפקידו, בתנאי שתוקם ממשלת אחדות רחבה. בלשכת ראש הממשלה אמרו שהוא לא היה בבית בזמן הפריצה וההצתה, ופונה למקום בטוח. כוחות כיבוי הוזעקו להשתלט על השריפה.
ויקרמסינגה מתגורר עם משפחתו במעון הפרטי שאליו פרצו הערב המפגינים, שידוע בשם "הנתיב החמישי". הוא מגיע למעונו הרשמי, שמכונה "מקדש העצים", למטרות עבודה בלבד.
ראש הממשלה ויקרמסינגה החל לכהן בתפקיד לפני חודשיים, אחרי התפטרות קודמו - מהינדה רג'פקסה, אחיו הבכור של הנשיא, והאיש החזק במערכת הפוליטית בשנות האלפיים. האחים רג'פקסה צברו במשך השנים אויבים רבים, והואשמו בשחיתות ובניהול כושל של כלכלת המדינה. בחודש מרץ החלו הפגנות שקראו לשניים - ובמיוחד לנשיא - להתפטר ולקחת אחריות על המצב הכלכלי במדינה.
מהינדה רג'פקסה התפטר מראשות הממשלה יום אחרי עימותים קשים בין תומכיו ותומכי משפחתו לבין המתנגדים שדרשו מהם להתפטר. לפחות 78 בני אדם נפצעו בהתקפות של תומכי רג'פקסה על מתנגדיו בבירה קולומבו, ובאזורים אחרים במדינה דווח על התקפות נגד תומכיו של ראש הממשלה ועל שריפת בתים של שרים ופוליטיקאים התומכים בו ובנשיא.
עם כניסתו של ויקרמסינגה לתפקיד ראש הממשלה המחאות דעכו זמנית, בתקווה שיצליח למצוא מקורות מימון לצרכיה הדחופים של המדינה, אך לאחרונה החלו המוחים לדרוש שיתפטר בטענה שלא קיים את הבטחותיו. אחר הצהריים, אחרי הסלמה במחאה, הוא הביע נכונות לעשות זאת.
סרי לנקה, שבה חיים כ-22 מיליון בני אדם, סובלת ממחסור חמור במטבע חוץ שהגביל את הייבוא החיוני של דלק, מזון ותרופות - והכניס אותה למשבר החמור ביותר שעברה זה מאז 1948, אז יצאה לעצמאות מבריטניה. רבים מאשימים את הנשיא במצב ובדעיכה שחוותה המדינה, ומאז מרץ מתנהלות נגדו מחאות - אך רובן היו שקטות יחסית.