בחודש אוגוסט פרסם המשרד חוקים חדשים הקובעים כיצד צריכים להתנהל היבטים שונים של חיי היום יום, כגון נסיעה בתחבורה הציבורית, מדיניות הגילוח, השידורים בתקשורת וקיום אירועים חגיגיים, כך שיתאמו את האופן שבו מפרש המשטר האיסלאמיסטי את השריעה, ההלכה האיסלאמית. סעיף 17 בצבר החוקים הזה אוסר לפרסם תמונות של יצורים חיים, וכולל גם "המלצה" לציבור הכללי שלא לצלם תמונות של יצורים כאלה בטלפונים שלהם ולא להביט בתמונות שמצלמים אחרים.
חקיקת החוק עוררה מיד חשש מההשלכות שיהיו לו על התקשורת האפגנית ועל חופש העיתונות המצומצם ממילא תחת שלטון הטליבאן. בתקופת שלטונו הקודמת של הארגון, בשנים 2001-1996, הוא כבר מנע מעיתונאים לצלם ולפרסם תמונות של בני אדם ובעלי חיים בטענה כי מעשה זה, ואפילו מתן מבט בתיעוד בלבד, מנוגד לחוקי השריעה.
הדובר חייבר מהמשרד לענייני צניעות ומוסר אישר היום כי כלי התקשורת הממשלתיים במחוזות טחאר, מיידאן, וורדאק וקנדהאר קיבלו "המלצה" שלא לשדר או להציג תמונות של שום דבר שיש לו נשמה – כלומר אנשים ובעלי חיים. בשיחה עם סוכנות הידיעות הצרפתית AFP טען חייבר כי החוק "ייושם באופן הדרגתי" וכי הדבר לא ייעשה בכפייה אלא באמצעות "מתן עצה וניסיון לשכנע אנשים שהדברים האלה (תמונות של יצורים חיים) מנוגדים לחוק האיסלאמי וחובה להימנע מהם".
עם זאת החשש באפגניסטן ומחוצה לה הוא שבפועל עיתונאים כן יאולצו לשתף פעולה עם החוק הדכאני בניגוד לרצונם. חג'וטוללה מוג'דידי, מנהל איגוד העיתונאים העצמאי האפגני, סיפר כי כבר אמש "הפסיקה גם התקשורת העצמאית בחלק מהמחוזות, זו שאינה שייכת לטליבאן, לשדר תיעודי וידאו וסטילס שבהם נראים יצורים חיים, ובמקום זאת משדרים בה מראות של טבע". עיתונאי מקומי שהתראיין בעילום שם ל-AFP הוסיף כי אנשי הטליבאן יעצו לצלמי עיתונות להתחיל לצלם מרחוק ולהפחית את מספר האירועים שהם מתעדים בווידאו, כדי "להתרגל" למציאות החדשה.
כשהטליבאן שלט באפגניסטן בשנים 2001-1996 הוא ניהל שם משטר דמים דכאני, שבמסגרתו אסר על נשים כמעט כליל לצאת מהבית, מנע מהן לרכוש השכלה, ורצח – לא פעם בסקילה לעיני כול – מתנגדי משטר ומי שהורשעו בעבירות מוסר כמו ניאוף. בעקבות מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001 בארה"ב, שאותה תכנן אל-קאעידה מתוך אפגניסטן, שם קיבל מחסה מהטליבאן, פלשו ארה"ב וכוחות נאט"ו למדינה והפילו את המשטר האיסלאמיסטי.
ב-2021, אחרי 20 שנות מלחמה וכשהכוחות הזרים עמדו להסתלק מאפגניסטן בהתאם להסכם שחתם הממשל האמריקני בראשותו של דונלד טראמפ עם הטליבאן, ביצעו אנשי הארגון הפיכה והשתלטו לחלוטין על המדינה מחדש. אף שבאותה העת הבטיחו שהפעם יהיה משטרם קיצוני פחות, ככל שעברו השנים הם החזירו עוד ועוד הגבלות על הציבור, ובין השאר שבו למנוע מנשים לעבוד ולרכוש השכלה ואילצו רבות מהן להסתגר בבית ולכסות את גופן. גם על התקשורת הוטלו גזרות, ובמחוז הלמנד למשל נאסר להשמיע קול של נשים בטלוויזיה וברדיו.
שום מדינה מלבד אפגניסטן אינה כופה כיום על התקשורת בה הגבלות כמו אלה שנכנסו כעת לתוקף באפגניסטן ושמונעות שידור תמונות של יצורים חיים, גם לא איראן וסעודיה הנחשבות למדינות מוסלמיות שמרניות ביותר. מאז חזרת הטליבאן לשלטון הידרדרה אפגניסטן מהמקום ה-122 למקום ה-178 (מתוך 180) בדירוג חופש העיתונות של ארגון "עיתונאים ללא גבולות".