כשהגיע הבוקר ארז, אביה של נועה פרייס ז"ל, לבסיס נחל עוז שבו נפלה בתו יחד עם עשרות חיילות וחיילים ב-7 באוקטובר, הוא נחרד לגלות גלי הריסות סביב החמ"ל שהפך למלכודת מוות. להפתעתו, צה"ל הרס את המבנים והמתקנים שהיו מרכז חייהן של התצפיתניות והסמב"ציות על-ידי דחפורים שהביא, מבלי לעדכן את המשפחות השכולות או להתייעץ איתן.
לדברי פרייס, "את כל האזור שהבנות חיו בו, מהמיגונית ועד החמ"ל, המטבחונים, המקומות בהם הן רקדו ושרו, את הכול הרסו". זאת, לדבריו, לאחר שהובטח למשפחות שהמבנים יישמרו ויוסבו לאתר מורשת, שבו ישתמש צה"ל להדרכות בקורס קצינים. עוד הוסיף: "עשו הכול בגניבה. עדכנתי את המשפחות והן יושבות שם עכשיו ובוכות. למה גם את זה לקחו לנו?".
הורים נוספים לחיילות, שהגיבו גם הם בתדהמה וכאב להריסת המבנים, מסרו: "אנחנו מבינים שיש לצבא צרכים ושהמוצב צריך לחזור לתפקוד, אבל אפשר גם וגם. הצבא הסכים איתנו בנושא שימור המוצב והמורשת של החיילות והחיילים שנפלו בו, אבל בפועל השאירו לנו רק את הזיכרון של המוות. כל הזיכרונות של החיים נלקחו מאיתנו היום".
בתגובתם הוסיפו כי לא עודכנו טרם ההריסה, וכי היא מהווה "אטימות מוחלטת לכאב שלנו". גם העיתוי, לטענתם, בזמן שהתחילו לציין את אזכרות טבח 7 באוקטובר, הוא "מנותק וחסר רגישות".
לפי תגובה נוספת של המשפחות, להריסה יש גם השלכות על היכולת לחקור את המחדל שהוביל לאובדן יקיריהן: "איך אפשר יהיה לחקור לעומק את מה שקרה במוצב כשהעדויות שנותרו על המבנים, שמספרות את הסיפור, נעלמות? מטשטשים ראיות עוד לפני ועדת החקירה הממלכתית והתחקירים".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "עבודות התשתית בנחל עוז הופסקו עד להמשך שיח עם המשפחות השכולות. העבודות אינן נוגעות לחמ"ל התצפיות והמיגונית בהתאם להנחיית הרמטכ"ל בנושא. צה"ל משתתף בצערן של המשפחות השכולות, ומשפחותיהם של החטופות והחטופים וימשיך ללוותן".
בסיס נחל עוז שבעוטף עזה היה לאחד ממוקדי הקרבות הקטלניים ביותר ב-7 באוקטובר. בבוקר אותו יום חדרו אליו עשרות מחבלים וגבו את חייהם של 54 חיילות וחיילים, בהם לוחמים של חטיבת גולני, שריון, איסוף קרבי, תצפיתניות וסמב"ציות. בנוסף, 10 חיילים נחטפו מהבסיס לרצועת עזה, בהם תצפיתניות ולוחמי שריון. הורי החיילים מהבסיס קראו לאחרונה לפתיחת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את הכשלים שהובילו לאובדן יקיריהם.