התקלה הטכנית שמונעת ממשרד הבריאות לפרסם מאז יום ראשון נתונים מעודכנים על התחלואה בנגיף הקורונה נמשכת גם הבוקר (יום ד'), אך לפי מנכ"ל המשרד פרופ' נחמן אש אתמול אובחנו בישראל 71,593 נשאים חדשים. מדובר בשיא יומי חדש מאז פרוץ המגפה, שיא שבימים האחרונים נשבר שוב ושוב. אש, כמו מומחי בריאות אחרים, מעריך שבפועל היקף ההדבקה גבוה הרבה יותר, בין פי שניים לשלושה מהמספר הרשמי.
בריאיון הבוקר לגל"צ נשאל אש אם סביר לפיכך שאתמול נדבקו בנגיף כ-200 אלף ישראלים, והוא השיב שהנתון הנזה "בהחלט סביר". הוא ציין כי בבתי החולים מאושפזים כעת 1,591 חולי קורונה - אם כי משרד הבריאות כבר הודה שחלקם הם מאושפזים שפשוט אובחנו עם קורונה ומטופלים בבתי החולים מסיבות אחרות. לפי אש, מתוך אותם חולים מצבם של 526 מוגדר קשה. אם זהו הנתון המדויק, אזי מדובר בעלייה מהנתון שדווח אתמול, ועמד אז על 498.
הוא נשאל גם על הבעיה הטכנית שמונעת בעיצומו של גל האומיקרון לדעת מהם הנתונים המדויקים של התחלואה, והביע תקווה שהיא תיפתר במהרה: "אנחנו מקווים שייתגברו על התקלות המחשוביות היום, אבל זה בהחלט אתגר. הגל הזה הוא אתגר אצלנו בכל נקודה ונקודה. בבדיקות, בבידודים, במחשוב, בבתי החולים, בכל המקומות האלה המספרים האלה הם עצומים ומאתגרים אותנו".
פרופ' נדב דוידוביץ, ראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון, התייחס אמש להיעדר פרסום נתוני המאומתים מיום ראשון: "טוב עשו שלא פורסמו הנתונים עד שלא מבינים ומתקפים אותם. בסך הכול צריך לזכור שאנחנו מתנהלים לפי מספר החולים המאושפזים ובעיקר המאושפזים במצב קשה. ברור שיש הדבקות אדירות שאנחנו לא מצליחים לאתר את כולם משום שרבים מהם א-סימפטומטים. על פי ההערכות, ייתכן שהמספרים כפולים ממה שאנחנו מצליחים לגלות אז אני לא חושב שנושא הדשבורד כזה דרמטי, בהיבט של החיוביים".
גם מקדם ההדבקה לא מפורסם כעת כחלק מאותה תקלה, אך הוא נמצא במגמת ירידה. ההערכה הרווחת בישראל היא שצפויה ירידה במקדם ההדבקה בטווח של שבוע עד 10 ימים. בצל הביקורת על מדיניות הבידודים בבתי הספר ובגנים, ראש הממשלה נפתלי בנט יקיים בימים הקרובים דיונים עם שר הבריאות ובכירי משרדו על ההיערכות במערכת החינוך ליום שאחרי ההתמתנות במקדם ההדבקה.
אחד המתווים שנשקלים הוא של תוכנית "בודקים ולומדים" - כלומר בדיקות רציפות של תלמידי ישראל תוך קיום לימודים מלאים. תוכנית "בודקים ולומדים" תחליף את מתווה הכיתה הירוקה שבוטל. בנט הנחה לבחון מספר מסלולים במטרה להקל על ההורים - ובין היתר האפשרות לבדיקות עצמיות באנטיגן, בדיקות PCR או שבדיקות אנטיגן ייעשו על-ידי נאמני הקורונה במערכת החינוך.
במשרד הבריאות מקיימים בימים האחרונים דיונים על ביטול התו הירוק, בצל קריאות מומחים שלפיהם הוא כבר אינו אפקטיבי מאחר שגם מחוסנים נדבקים באומיקרון. שר האוצר אביגדור ליברמן אמר אתמול כי הוא תומך בביטול התו הירוק, אך לפי שעה, בסביבת בנט אומרים שלא מתקיימים דיונים בנושא בממשלה.