היועמ"שית גלי בהרב-מיארה הקפיאה את ההדחה, ואחרי הסערה המפכ"ל מבצע פניית פרסה: מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי הודיע כי העברתו מתפקידו של יועמ"ש המשטרה, תת-ניצב אלעזר כהנא, "לא תתבצע - וההחלטה בעניינו מבוטלת".
המפכ"ל תירץ את הזיגזג בכך שהוא "קיבל את בקשתו של תת-ניצב דדו זמיר להישאר בתפקידו כראש חטיבת התביעות במשטרת ישראל עד לחודש אוגוסט 2025". לתפקיד זה היה אמור לעבור תנ"צ כהנא.
"לכן, הליך הגשת המועמדויות לתפקיד כפי שהוצע מבוטל, ובמצב דברים זה המדינה פנתה לבית המשפט בבקשה למחיקת העתירות", נמסר מדוברות המשטרה. לאחר הודעת היועמ"שית על הקפאת ההדחה, סירב תחילה המפכ"ל להכיר בסמכותה.
כזכור, ב-23 באוקטובר המפכ"ל לוי הודיע על הדחתו של יועמ״ש המשטרה, והורה על העברתו לתפקיד ראש חטיבת התביעות - תפקיד שלא היה מועמד לו ושאין לו בו ניסיון. זמן קצר לאחר מכן, הודיעה היועמ"שית בהרב-מיארה על הקפאת ההחלטה בנימוק: "לא ניתן להדיח בהליך בזק את היועץ המשפטי של המשטרה, האמון על טיפול בנושאים רגישים כמו המחאות ברחבי הארץ וטוהר המידות במשטרה".
במכתב שהעבירה למפכ"ל כתבה בהרב-מיארה כי "יועמ"ש המשטרה הוא שומר סף פנים ארגוני ואמון. מהלך כזה של הדחה בפועל של יועץ משפטי, בהליך בזק וללא מעורבות של היועצת המשפטית לממשלה, הוא חסר תקדים".
המפכ"ל השיב לבהרב-מיארה במכתב משלו: "לא מוכרת לי חובה להיוועץ איתך, זו הפקעה של סמכותי".
בלשכת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ביקרו בחריפות בעבר את כהנא, במיוחד לאחר שהתנגד לקידומו של רפ"ק מאיר סוויסה לדרגת סגן ניצב. סוויסה, קצין המבצעים של מחוז תל אביב, הועמד לדין בגין השלכת רימון הלם על מפגינים, וכהנא קבע כי קידומו מנוגד לדין.
כהנא, המכהן בתפקידו שלוש שנים, היה היחיד מבין בכירי המשטרה שחתם על תצהיר התומך בעמדת הפרקליטות נגד הליך קידום במשטרה. בתצהיר נטען כי בן גביר, יחד עם ממלא מקום המפכ"ל דאז והסמפכ"ל הנוכחי אבשלום פלד, פעלו בניגוד לנהלים ועקפו את צמרת המשטרה. הדס שפירא-מדמוני, שסירבה לחתום על התצהיר, קודמה לדרגת ניצב.