בסרטוני מצלמות אבטחה שהגיעו לידי ynet נראים המחבלים שנמלטו מכלא גלבוע בשעות הראשונות לאחר ההימלטות. בצילומים הם נראים מגיעים למסגד בכפר נאעורה. הם נושאים תיקים ונראים נינוחים כשהם נכנסים למסגד, שבו הם שהו בשעות הראשונות לאחר הבריחה. המסגד הוא המקום האחרון שבו שהו כל השישה יחדיו, ולאחר מכן הם החליטו להתפצל לזוגות.
הבוקר הוגש כתב אישום נגד השישה לבית משפט השלום בנצרת. למחבלים מיוחסת רק בריחה ממשמורת חוקית, ובאישום אין עבירות ביטחוניות. העונש המקסימלי על עבירה זאת הוא שבע שנות מאסר. כמו כן חמישה אסירים בכלא הואשמו בסיוע למחבלים שנמלטו.
במהלך תקופת המעצר, ייחסה המשטרה לששת המחבלים הנמלטים עבירות ביטחוניות חמורות, בהן חברות בארגון טרור ומתן שירותים לארגון טרור, קשירת קשר לביצוע פשע ואף תכנון פיגוע. ואולם, עבירות אלה לא נכללו בסופו של דבר בכתבי האישום. הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרם של כל ה-11 עד תום ההליכים.
בכתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין עדית עמיר-לוינשטיין ורועי אלפסי, צוין כי בסוף 2020 החליט מחמוד עארדה לחפור מנהרה מהתא על מנת להימלט מבית הסוהר. הוא פנה לנאשמים יעקוב קאדרי, איהם כמאמג'י ומונאדל אינפיעאת והציע להם לקחת חלק בחפירת המנהרה ודרכה להימלט מהכלא והם הסכימו לכך. בחודש מרץ השנה הצטרף גם מוחמד עארדה, בן דודו של מחמוד, לתוכנית הבריחה.
החל מסוף 2020 ועד ליום הבריחה חפרו חמשת הנאשמים מנהרה שהפתח שלה מתחת למקלחת התא. הנאשמים הסירו לוח שיש מתחת לכיור, חפרו מתחתיו והשיבו מדי יום את לוח השיש למקומו על מנת להסתיר את החפירה. הנאשמים ביצעו את עבודת החפירה באופן יום יומי, במשמרות שהותאמו לסדר היום בכלא, כדי למנוע את חשיפת תוכנית הבריחה, ותוך שהם משתמשים בכלי חפירה מאולתרים.
על מנת לסייע לחופרים להוציא לפועל את תוכנית הבריחה, חמשת האסירים שסייעו להם לקחו אף הם חלק בחפירת המנהרה. חלקם גם ישבו בתא ותפקידם היה להתריע מפני הגעת אנשי סגל וכן להשגיח שאסירים אחרים לא ייכנסו אל התא. חלקם סייעו בהוצאת שקי חול מהמנהרה כדי לאפשר לחופרים לצאת ממנה אל התא.
לקראת סיום חפירת המנהרה, החליטו בני הדודים מחמוד ומוחמד עארדה והנאשם בסיוע איאד ג'ראדאת לפנות אל זכריא זביידי ולהציע לו לברוח עמם מהכלא, על מנת שזביידי ינצל את מעמדו וקשריו ברשות הפלסטינית וידאג שלאחר הבריחה יזכו האסירים הנמלטים למעצר הגנתי ברשות. זביידי הסכים לתוכנית הבריחה והגיש בקשה לעבור לאגף 2.
ב-5 בספטמבר עבר זביידי לתא, וביום זה הושלמה חפירת המנהרה שאורכה כ-30 מטר אל מעבר לחומות הכלא. באותו לילה נמלטו ששת הנאשמים דרך המנהרה, כשהם מצוידים בבגדי החלפה, מזון, ומכשירי רדיו על מנת לעקוב אחר התקדמות החיפושים ומיקום כוחות הביטחון. בריחת האסירים התגלתה כעבור כשעה וחצי, אז החלו חיפושים נרחבים לאיתורם.
ששת הנמלטים הגיעו לכפר נאעורה, כאשר מחמוד עארדה ביקש מאחיו שיגיע עם רכב כדי להבריח אותם לשטחי הרשות הפלסטינית. משלא הסתייע הדבר בידם, הם החליטו להתפצל לזוגות כדי להקשות על איתורם. בסופו של דבר נתפסו כל השישה.
בית המשפט האריך את מעצר 11 הנאשמים עד החלטה אחרת, הדיון הבא בעניינם ייערך בעוד שלושה שבועות. סנגוריהם שבו והתלוננו על התנאים שבהם מוחזקים הנאשמים, לאחר שכל אחד מהם נשלח לכלא אחר ברחבי המדינה.