עוד לפני סערת שירלי פינטו, לא מעט נשים אמיצות בבתי הנבחרים בארץ ובעלם הביאו את ילדיהם הרכים למקום עבודתן בשעות גורליות, וזכו לפרגון לרוב, אך גם להרמות גבה.
סערת חברת הכנסת שירלי פינטו, שנאלצה להגיע שלשום (רביעי) למליאת הכנסת עם בתה בת ה-6 ימים לאחר שחברי האופוזיציה סירבו להתקזז עמה, לא השאירה כמעט אף גורם אדיש, וגררה תגובות מקיר לקיר. אך למעשה היא לא לבד, והסוגיה של הבאת תינוקות ופעוטות למוקדי ההשפעה בארץ ובעולם צוברת תאוצה, לצד ריבוי הנשים שמסרבות לוותר על קריירה תובענית ותפקידים בכירים במקביל לאימהות ולא רואות בכך סתירה.
רק בחודש אפריל האחרון, חברת הכנסת שרן השכל הגיעה להשבעת הכנסת ה-24 ועלתה שאלה לגבי חוקיות שהיית יעל, תינוקת בת חצי שנה שהשכל נשאה במנשא, באירוע. לבסוף הוסדר הנושא, והשכל זכתה לקחת חלק במעמד שהפך לא כל כך נדיר בישראל.
בשל האירוע המתמשך, יועמ"ש הכנסת עו"ד שגית אפיק, ילדה סמוך לדיוני התקציב וחוק ההסדרים בשנת 2016, אז שימשה כיועמ"ש ועדת הכספים. אפיק תכננה במקור לקחת חופשת לידה ארוכה, אך יו"ר הוועדה דאז ח"כ משה גפני ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ביקשו ממנה לחזור בגלל מומחיותה בדיוני תקציב והסדרים.
אפיק, שלא רצתה להיפרד מבתה בשלב כה מוקדם וגם לא לוותר על הנקה, הציעה לשלב את הכל והתנתה את חזרתה בהגעה שוטפת עם התינוקת. היא הגיעה מדי יום לאורך כל דיוני התקציב במשך מספר חודשים יחד עם בתה, שהייתה עליה במנשא. חברי הוועדה מספרים כי הדבר גרם לדיונים בוועדה להיות לעיתים רגועים יותר בזכות התינוקת שבילתה בכנסת מספר חודשים.
אך ישראל לא לבד. אחד המקרים המוכרים ביותר הוא של ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן, שהפתיעה בספטמבר 2018 והגיעה לאולם עצרת האו"ם בניו יורק עם בתה נב, כשהיא בת שלושה חודשים בלבד. בן זוגה קלארק גייפורד, שהגיע גם הוא לפסגת השלום על שם נלסון מנדלה, החזיק את התינוקת כשארדרן שעלתה לנאום.
הסנאטורית של אילינוי תמי דקוורת עשתה גם היא היסטוריה באפריל 2018 בוושינגטון כאשר בתה בת השבוע וחצי הייתה לתינוקת הראשונה שביקרה בסנאט האמריקני במהלך הצבעה, כשהיא נישאה על ידיה. דקוורת, שנפצעה כששירתה כטייסת מסוקים בחיל האוויר האמריקני במלחמת המפרץ ואיבדה את שתי רגליה, ריגשה רבים בארה"ב ובעולם.
חברת הפרלמנט הספרדי לשעבר קרולינה בסקנסה עוררה סערה בשנת 2016 כאשר הניקה את דייגו, בנה בן החמישה חודשים, באולם הפרלמנט הספרדי בכינוסו הראשון מאז הבחירות הכלליות שנערכו אז במדינה. בסקנסה, שהביאה את בנה לטקסים קודמים בעבר, זכתה לחיבוקים, אך מנגד גם הותקפה ע"י פוליטיקאים שמרנים, שטענו כי יש מעון בבניין וכי היא פעלה ממניעים פוליטיים. גם פמיניסטיות במדינה תקפו אותה וטענו שהיא מנציחה את הרעיון שתפקיד האם לטפל בילדיה, ומרחיקה את השוויון ההורי.
הפוליטיקאיות הצליחו לרשום גם הישגים בתחום. ביוני 2017 ההנקה בפרלמנט האוסטרלי הפכה לעניין פורמלי כשלריסה ווטרס, חברת המפלגה הירוקה, עלתה לדוכן הנואמים כדי לקדם הצעת חוק - תוך שהיא מניקה את בתה, זאת לאחר שרק שנה קודם לכן הפרלמנט התיר לנשים להניק במקום כחלק ממתן האפשרות לנשים לשלב בין העבודה לאימהות.
במקרה אחר כיכב דווקא פוליטיקאי גבר. באוגוסט 2019 יו"ר הפרלמנט הניו זילנדי טרבור מולארד נשא והאכיל את תינוקו של חבר הפרלמנט טאמטי קופיי מהלייבור, שעה שזה ניהל דיון בבית הנבחרים. קופיי הביא את התינוק לעולם רק חודש קודם לכן בהליך פונדקאות יחד עם בן זוגו טים סמית.
פורסם לראשונה: 22:24, 16.12.21